Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Doel van deze week behaald!

Doel van deze week behaald!

Afgelopen week ging ik voor het eerst naar de Basic Fit in Purmerend. Maar ik vond het totaal geen fijne sportschool! Verder rende ik 2 rondjes, waarvan één met een doel. En dat doel van deze week heb ik gehaald!

Zondag had ik tijd om naar de sportschool te gaan. Dan weet je wel dat het druk is natuurlijk. Daar kan ik nog wel overheen kijken. Maar de sportschool is ook erg groot (prima) en alles samen vond ik het heel erg onoverzichtelijk! Strength training stond om de cardio heen, het krachthonk was weggestopt in een donkere hoek (met zwarte muren en vloeren), de zaal voor groepslessen was boven en daar waren nog wat onbekende apparaten gestald. Ze mogen wel een rondleiding geven als je daar voor het eerst komt, jeetje.

Anyway, ik wilde graag een groepsles proberen. Samen met mijn stiefzusje besloot ik Dance te doen. Ik deed als opwarming 10 minuten op de loopband (ging trouwens best goed!) en ging toen naar de zaal. Waar het geluid het niet deed. Toen dat het eindelijk deed, moesten we enorm lachen. We waren met z’n tweeën in een grote zaal waar we iemand op een scherm na moesten doen terwijl iedereen ons kon zien… Dat werkte dus niet. Volgende keer beter!

In plaats daarvan hebben we wat squats en lunges geïmproviseerd met een kettlebell, aangezien ik in het krachthonk niks kon vinden en die hartstikke druk was. Daarbij deden we nog wat oefeningen voor onze buikspieren en sloot ik af met 10 minuten op de fiets.

Deze sportschool is doordeweeks trouwens 24u open, dus als ik doordeweeks in Purmerend ben kan ik vast ook op rustigere tijdstippen naar de sportschool. We willen eens om 2 uur ’s nachts gaan, voor de fun. En als we in het weekend gaan, dan houd ik het wel bij wat cardio. (Het wordt tijd voor een privé gym, haha!)

Hardlopen
Dinsdag besloot ik een rondje te gaan rennen. Het is het enige rondje dat ik in mijn eentje in het donker loop en hij is 2,7 km lang. Dat kwam mooi uit, want ik wilde mijn benen toch niet te erg belasten voor het avontuur op donderdag (keep reading). Ik liep lekker door de regen zonder op mijn horloge te kijken, maar kwam uiteindelijk thuis met een gemiddelde pace van 6’36”. Buiten dat mijn bovenbenen wat stijf waren, ging het dus best goed!

De hele week keek ik al uit naar donderdag. Na 3 weken opbouwen, doe ik dat deze week niet en ga ik qua afstand terug naar week 1; 5 km in dit geval. Wel was het doel van deze week om die 5 km sneller te lopen dan in week 1, dus moest de gemiddelde pace onder de 6’54” en moest de 5 km aangetikt worden in minder dan 34:31 minuten. En dat lukte!

Ik rende 5 km in 33:55 en met een gemiddelde snelheid van 6’48”, woohoo! Wel was het zwaar. Ik had te weinig gedronken gedurende de dag en probeerde dat vlak voor ik wegging nog op te lossen door een glas water te drinken. Geen goed idee. Zware benen (te weinig gedronken), hartstikke misselijk (te kort van tevoren gedronken) en ik was veel te snel buiten adem. Ik heb tussendoor een paar keer moeten stoppen om op adem te komen, omdat ik erge steken bij mijn middenrif kreeg als ik inademde. Niet goed.

Volgende week ga ik weer een paar dagen naar het buitenland, Polen dit keer! Ik wil er graag een rondje lopen, maar denk dat ik mijn 7,2 km-training bewaar voor als ik weer thuis ben.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie