Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardloopdoelen voor 2016: Eveline

Hardloopdoelen voor 2016: Eveline

Mijn voornemen wat betreft hardlopen voor 2015 luidde: vaker ‘ja’ zeggen. Die houding heeft me een prachtig jaar opgeleverd op sportgebied: ik liep de marathon van Rotterdam, deed mee aan de Roparun en mocht deelnemen aan allerlei bijzondere lopen, zoals de Beach Run in Kijkduin en de Trail des Fantômes in de Ardennen. Wat ga ik dit jaar doen? Blijf ik lukraak ‘ja’ zeggen of heb ik een duidelijk doel voor ogen?

In de laatste maanden van 2015 liep ik geen wedstrijden meer. Het laatste evenement waar ik deelnam was de halve marathon van Amsterdam. PR’s, snelheid, racen, de druk en stress van een wedstrijd: ik had er even genoeg van. Van de druk van het trainen voor een evenement, van de drukte tijdens een wedstrijd. Ik wilde me concentreren op ‘lopen voor de lol’. Gewoon naar buiten, zonder tijd, afstand of snelheid voor ogen. Dat lukte goed: zeker tijdens de #SANTASTREAK heb ik veel rondjes gelopen zonder me druk te maken of ik wel ‘snel genoeg was’.

Mijn voornemen voor 2016 is dan ook ‘ja, tenzij…’. Waar het verschil in zit? Ik ben wat kritischer geworden op de wedstrijden die ik wil lopen. Sommige races heb ik al drie of zelfs vier keer gelopen. Heeft een vierde of vijfde keer dan zin? Tegelijkertijd heb ik wel gemerkt dat deze ‘ja’-houding me veel moois heeft gebracht. Ik heb wedstrijden gelopen die ik anders nooit zelf had uitgekozen. En altijd werd ik positief verrast: door het parcours, door de lieve mensen langs de kant, door mijn mede-JKR’ers die een dikke vette PR liepen. Dus komend jaar is mijn antwoord ja, tenzij… ik het parcours al kan dromen? Ik denk niet verrast te worden? Ik uren moet reizen? Kortom: ik weeg de voors en tegens af.

Waarom? Omdat 2016 vooralsnog drie Grote Evenementen voor mij in petto heeft. Die behoorlijk wat tijd en energie gaan kosten. Welke dat zijn?

Marathon Rotterdam

Op 10 april sta ik voor het tweede jaar op rij aan de start van de marathon van Rotterdam. Jup, ook een wedstrijd die ik al een keer heb gelopen. Waarom ik dan nog een keer deze marathon wil lopen? Omdat ik het gevoel heb dat ik Rotterdam nog niet heb ‘uitgespeeld’. Omdat ik denk dat ik deze tweede keer alles beter snap. Zo’n eerste marathon is heel intens, alles is nieuw: de afstand, de tijd, de mensen. Dit jaar weet ik een beetje wat ik kan verwachten, en ik hoop dat me helpt. Om sneller te lopen en om er nog meer van te genieten.

Roparun

Kleine disclaimer hier: het is namelijk nog niet zeker dat ik weer mee mag met het team waarmee ik vorig jaar de Roparun liep. Maar áls ik weer mee mag, dan ben ik heel blij. De Roparun vond ik heftiger dan de marathon, die ik een maand daarvoor liep. Door het slaapgebrek en de afstand (in totaal legt elke Roparunner in 48 uur zo’n 65 km af) vond ik dit fysiek en mentaal behoorlijk zwaar. Maar ook zó leuk. Eentje voor op je bucketlist.

Marathon van Berlijn

Je leest het goed: ik ben ingeloot voor de marathon van Berlijn! Eind vorig jaar schreef ik me in voor de loting. Ik was allang vergeten dat ik me had ingeschreven, toen ik begin december een mailtje kreeg. Wat! Ingeloot! Dat betekent dat ik dit jaar niet 1, maar 2 marathons loop! Van januari tot en met maart train ik voor Rotterdam, en van juli tot en met september train ik voor Berlijn, die op 25 september plaatsvindt. En tussendoor, met Pinksteren, loop ik dus misschien mee met de Roparun.

Al met al behoorlijk intense evenementen. Ik ben fit, en hoop dat te blijven, maar een marathon is toch wat anders dan een 10-kilometerwedstrijd. Vandaar mijn ‘ja, tenzij…’. Ik wil niks forceren, ik wil niks blesseren. Loop ik dan helemaal geen ‘kleinere’ wedstrijden in 2016? Jawel: ik loop de CPC als graadmeter voor de Marathon Rotterdam en een week na de marathon vlieg ik met de hele familie naar Genua om daar op slakken-hersteltempo een wedstrijdje te lopen met mijn schoonzusje en mijn vriend. Lopen voor de lol dus!

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie