Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Hardloopdoelen voor 2016: Josianne

Hardloopdoelen voor 2016: Josianne

Yess, het is 2016! Een nieuw jaar is begonnen en dat is altijd de periode om ‘opnieuw’ te beginnen. Je maakt goede voornemens of doelen voor jezelf en je hoopt dat je je er aan gaat houden. Nu ben ik wel iemand die daar toch wel vrij strikt in is, dus als ik een doel opschrijf, dan houd ik me daar meestal ook echt wel aan. Maar goed, wat wil ik nou eigenlijk bereiken in 2016? Ik ben nu al twee maanden bezig volgens een professioneel hardloopschema dus het is tijd om de balans op te maken en mijn hardloopdoelen met jullie te delen.

 photo doelen 2016_zps8yorttbx.jpg
Hardlopen volgens een schema gaat vooralsnog best goed. Ik weet dat ik drie keer per week moet lopen en ik weet precies wat ik moet doen. Ik hoef er zelf niet over na te denken en dat is heel lekker. Het hardlopen in zone 1 blijft lastig en ik voel me nog steeds een slome slak, maar ik weet dat het een doel heeft. Mijn eerste doel van 2016 is dan ook dat ik een halve marathon onder de twee uur wil lopen. Dit heb ik natuurlijk al geprobeerd in 2015, maar dit verliep niet helemaal volgens plan. In 2016 ga ik voor poging twee en dat doe ik tijdens de CPC in Den Haag! See you there.

Mijn ultieme droom is het rennen van de New York Marathon, maar zoals we allemaal weten is dat een marathon met een prijskaartje. In principe heb ik een startnummer; het is alleen nog even afwachten wat het mij daadwerkelijk gaat kosten. Op basis daarvan beslis ik of dat m’n volgende doel wordt. Áls ik een marathon ren, dan moet dat wel die van New York zijn natuurlijk.

De kans is echter vrij groot dat ik New York dit jaar níet ga rennen, maar wat ga ik dan doen? Ik wil een sterkere basis creëren, nóg makkelijker lange afstanden lopen, maar ook wat sneller worden. Duurlopen geven mij rust en ik kan zo echt even helemaal weg zijn van de wereld. Ik hoef dan niet na te denken over alles waar ik thuis en zakelijk mee bezig ben, maar gewoon lekker hardlopen en verder niks doen. Genieten is dus ook een heel belangrijk element in 2016. Ik heb zomaar het vermoeden dat ik het in 2016 lekker druk ga krijgen en ik vind het belangrijk om dan toch te blijven genieten van het hardlopen. Dit doe ik door heel steady drie keer per week te gaan en te werken van doel naar doel. Loop ik New York niet, dan wil ik ofwel m’n tijd verbeteren in Eindhoven of misschien wel de hele marathon van Eindhoven of Amsterdam lopen.

Ik heb nog niet een heel duidelijk plan voor 2016, behalve de halve marathon in maart. De rest van 2016 is natuurlijk afhankelijk van m’n beslissing of ik New York ga rennen of niet, maar natuurlijk houd ik jullie overal van op de hoogte.

Wat wél zeker is, is dat ik heel veel zin heb in 2016. Een nieuw jaar, nieuwe doelen en allerlei verschillende mogelijkheden. 2016, bring it on!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie