Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Doelen zijn plannen waar ik me niet aan kan houden

Doelen zijn plannen waar ik me niet aan kan houden

Aan het begin van het jaar maak ik een plan. Welke wedstrijden wil ik lopen wat ga ik wel en wat ga ik niet doen waar ligt mijn focus op. Hoe zorg ik dat mijn plan werkt. Stel ik mijn plan bij of ga ik meer doen dan gepland als dat goed voelt.

Doelen zijn plannen waar ik me niet aan kan houden

In het begin van het jaar kon je lezen wat mijn doelen zijn voor dit jaar. Mijn letterlijke zin : “Geen halve marathon voor mij dit jaar (nee, niemand mag me overhalen), maar maximaal 15 km in een wedstrijd.” Niemand mocht mij ompraten iets te doen wat ik niet wilde. Maar wat nou als ik de persoon ben die iets wil. Weer hardlopen op een plek waar ik eerder ben geweest, weer afstanden maken en genieten van de lange afstanden. Wanneer iets in mijn hoofd komt wat ik leuk vind en het enige wat er gebeurt is dat er een enorme glimlach ontstaat dan moet ik hiernaar luisteren toch? Ja ik heb het over afstanden maken meer dan15 km. Opbouwen naar de halve marathon. Om specifiek te zijn De halve marathon van Eindhoven.

Een tijdje geleden kom ik thuis van een rondje hardlopen het is vlak na de Zandvoort circuit run en Tijn vraagt hoe het ging. “Lekker.” Ik lach en hij vraagt wat er is. “Ik wil de halve marathon van Eindhoven toch dit jaar lopen.” Zijn reactie ook zo lekker “Dan doe je dat toch dat kan je wel.” De volgende dag tijdens het sporten met Rianne vraag ik haar of ze in oktober mee gaat naar Eindhoven en ik lach er heel lief en onschuldig bij. “Ja natuurlijk ga ik mee, maar gaan we er dan wel overnachten lijkt me een stuk relaxter.” Ze kent me gewoon te goed, met een halve zin weet ze genoeg.

Jullie lezen dit nu terwijl ik dit al een paar weken weet dat ik dit ga doen en vanaf die tijd heb ik er al zin in. Zin om te trainen, afstanden te maken en sterker aan de start te staan in oktober. Zandvoort gaf me al vertrouwen maar wat ik heb gepresteerd in Rotterdam nog veel meer. Gisteren was de inschrijving en heb ik me ingeschreven. Op 9 oktober loop ik mijn tweede halve marathon en voor de tweede keer in Eindhoven. Een pay back maar ook de stad waar ik mijn tweede wil lopen. Waarom? De sfeer was top, zoveel bekenden die meelopen en ik vond het een fijn parcours.

Wat deed ik na de Kwart marathon van Rotterdam?

Heerlijk mijn plan is bekend, ik hou het niet meer voor me en dat voelt zo fijn. Maar wat heb ik de afgelopen week gedaan? Hoe voelde ik me na de kwart marathon van Rotterdam?

Na de kwart marathon heb ik de volgende dag een flink stuk gewandeld. Mijn bovenbenen voelde wat stijf dus wandelen was een super idee. Ik wandelde in de dierentuin zodat ik tegelijkertijd bij de beestjes kon kijken en niet door de saaie weilanden hoefde te wandelen. Na de dierentuin even een cadeautje voor mezelf gekocht. Een outfit voor de zomermaanden.

De volgende dag was een spannende dag voor mij. Er zou een kleine ingreep plaats vinden in mijn schouder. Na een dag vol zenuwen ging dit niet door. De huisarts durfde het niet aan en verwees me door naar het ziekenhuis. Zenuwen voor niks en enorm veel pijn erbij door het voelen en duwen aan mijn schouder. Frustratie weg hardlopen ging niet. Balen maar ik was verstandig om het ook niet te proberen.

Donderdag ging ik dan eindelijk voor een rondje hardlopen. Helaas werd dit meer wandelen. Mijn kuit was gevoelig, dit had ik nog niet eerder gehad ik besloot rustig aan te doen en af en toe een paar meter te dribbelen en verder flink te wandelen. in de nacht kramp in mijn kuit en gevoelig. De volgende dag in de sportschool fietsen, foamrollen en wandelen. Dat voelde al een stuk beter, ik was verder energieloos maar was we blij dat ik iets gedaan had. De zenuwen, spanningen eisten hun tol en eenmaal thuis na het eten viel ik ook bijna direct in slaap.

Zaterdagochtend weer eens lekker wezen touwtje springen en traplopen en erna nog wat core-oefeningen binnen op mijn matje.

Zondagochtend zie ik op facebook weer een update van de Feyenoord Foundation Funrun voorbij komen. Ri, zou ik toch meedoen aan de Funrun door de kuip? en ook in de groep even mijn twijfel gevolg; ingeschreven voor de 10 km afstand, inclusief Feyenoord shirt. Oeps dit was allemaal niet de bedoeling maar wel erg leuk. Mijn rondje hardlopen start gelijk later als gepland want papa moest ook nog even gebeld worden want die kan bij dit evenement er gelukkig bij zijn.

Ooo ja ik zou gaan hardlopen. Enorme donkere wolken, tijn schopt me naar buiten. De eerste twee kilometer hagel en regen en zeiknat. Het hardlopen gaat wel lekker, geen last van mijn kuit dus dat is zo ontzettend fijn. De volgende 6 km loop ik met zeiknatte kleding mijn rondje het voelt allemaal zo lekker en goed alleen een beetje koud. Bij thuiskomst maar eerst douchen en opwarmen voor ik mijn oefeningen ga doen.

Afgelopen maandag ben ik naar het ziekenhuis geweest voor de kleine ingreep in mijn schouder. Nu is het herstellen en wanneer ik hersteld ben kan ik beginnen met mijn trainingen voor mijn tweede halve marathon. Ik kan je één ding vertellen, ik kan niet wachten tot ik kan beginnen. Nadeel ik heb geen idee wanneer. Wie weet valt het allemaal mee en loop ik zondag alweer een stukje maar misschien duurt het iets langer en is het de andere week. Onzekerheid en daar kan ik niet tegen maar goed ik weet dat ik het kan dus ik heb gewoon even geduld nodig en dan valt alles vanzelf op zijn plaats en loop ik weer te genieten.

Stel jij ook wel eens je doelen bij naar boven?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

 • Linda

  20 april 2016 at 12:29

  Stoer! Ik las op de wedstrijdenpagina al dat veel van jullie in oktober naar Eindhoven komen. Leuk hoor, ik ga jullie voorbereidingen allemaal volgen!

  Beantwoorden

Geef een reactie