Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer Les 21 km: Jongens… nog maar 3 weken!

Dominer Les 21 km: Jongens… nog maar 3 weken!

Jongens, NOG MAAR 3 WEKEN! Twee weken zijn alweer voorbij, maar (helaas) één trainingsweek. Hoe dat komt kan je verder lezen. Maar ik geef niet op, ik verander misschien wel van strategie en doel maar ik kom er wel. Die halve marathon is misschien wel over 3 weken maar ik kan het nog steeds domineren op mijn eigen manier! Lees verder!

Vorige week

Dus val ik maar meteen met de deur in huis; vorig week ging het kut. Ik was gevallen met de kleine en mijn knie deed behoorlijk zeer. Tijdens weekendje weg met heel JKR heb ik niet echt gelopen. Deels ook omdat ik het nog steeds niet prettig vind om met een groep te gaan lopen die sowieso veel sneller is dan ik maar ook mijn knie voelde niet goed. De twijfel om de halve marathon te lopen was enorm maar ik vond dat ik nog tijd had om te kijken of ik hem wel of niet ging lopen. Ondanks de negatieve reacties. Opmerkingen die ik kreeg dat het slim was om de halve de laten schieten nam ik niet serieus.

Gelukkig was de val alleen voor mij pijnlijk en had de kleine niks. Dat vind ik 100x belangrijker.

Dinsdag

Dinsdag was voor mij even een test rondje. Hoe voelt mijn knie? Ik liep uiteindelijk 3,5 km en ik voelde mijn knie nog wel maar gelukkig een stuk minder. Gelukkig zeg! Tijdens die 3,5 km heb ik nagedacht over de halve marathon. Wat is slim, wat moet ik doen. Dat ik op 4 maart aan de start sta is voor mij duidelijk. Daar ga ik alles voor doen. Dat ik geen PR ga lopen, dat is ook zeker. There I said it. Ik ga niet meer voor 2:30. Dat is te onrealistisch. Niet nu, ooit wel. OOOOOOIT…..

Maar wat ga je dan doen? En hoe ga je komende 3 weken trainen? Nou, dat laat ik nog even voor mezelf…

Donderdag

Tijd om te gaan en zoals altijd stelde ik het uit. Ik stond al vroeg klaar in mijn hardloopkleding maar ik had even andere prioriteiten. Eind van de middag ging ik op pad met mijn hond Noa. Ik liep in totaal 7,5 km en dit ging zo:

 • Stem 1: JE KAN DIT NIET. STOP NU
 • Stem 2: Kom op je kan dit! Je gaat lekker
 • Stem 1: Nee, waarom zou je door gaan? YOU SUCK!
 • Stem 2: Halloooo, je loopt alweer ruim 5 maanden sinds dat je bevallen bent. Je doet het super goed
 • Stem 1: HAHA, je bent langzaaaaaaaaaam. Stop maar.
 • Stem 2: Wil je de halve marathon lopen? JA? DOOR LOPEN!

Ik had inderdaad twee stemmetjes in mijn hoofd en uit eindelijk won stem 2. Gelukkig bleef lopen en lopen. Ik kreeg geen last van mijn knie, ik voelde me goed en het ging lekker. Het vertrouwen in de halve marathon, was er weer! 7,5 km is niet 21,1 km maar dat ik pijnloos weer kan lopen en vooral lekker kan lopen vind ik al meer waard.

Zaterdag

Oh jongens. Zaterdag. Ik stond helemaal klaar om te gaan. Ik had er zin in en het was nog ochtend toen ik ging lopen! JAJA! Ik zette mijn horloge aan, ging naar mijn training toe en toen….

Voordat ik verder ga. Ik noteer altijd mijn trainingen in Garmin connect die ik synchroniseer met mijn horloge. Zo weet ik precies wat ik moet doen. Ik vind dat heel fijn werken en train niet meer echt ‘vrij’ (behalve dinsdag). 

toen… toen zag ik dat ik geen 12,5 km moest lopen maar 1250 km. HAHA. Foutje! Ik ben mijn punt vergeten en tja, 1250 km. Dat vond ik toch wel even ietsjes te veel. Niet veel hoor maar wel 1237,50 km te veel. Shit wat moet ik nu doen. Het eerste wat ik dacht; ‘nou dan doe ik morgen het wel en loop ik nu terug naar huis’. HO! STOP! Over 3 weken loop ik de halve marathon. Niet zeiken maar gaan.

Ik besloot om via mijn horloge een intervaltraining te doen. 2 km in lopen en dan 9×1 min sprinten en 1 min rust. Zonder hartslag zone, zonder tijd liep ik de eerste 2 km warm. 7’50 min/km en 7’36 min/km. Niet slecht, niet slecht. En dat zonder “moeten”. Uiteindelijk liep ik 4,20 km in een tijd van 33:06 oftewel 7:53 min/km. Ik tel het goed.

En nu?

Vandaag ga ik toch een poging wagen voor 12,5 km. Poging wagen? Joh! Ik ga het gewoon doen! Of ik het gehaald heb, dat zie je via Instagram of Facebook. Ik ga knetter hard mijn best doen voor over 3 weken. Wel een tandje terug want 2:30 is nu niet haalbaar maar mijn focus ligt nu vooral op: die 21,1 km halen. In wat voor tijd dan ook. Ik weet dat ik Josianne achter mij heb, die sleept mij er door heen.

Wanneer ik die 21,1 km haal denk ik wel dat ik sowieso trots mag zijn op mezelf. En haal ik het niet of doe ik het niet op een of ander manier. Dan weet ik dat ik daar een verdomd goede reden voor heb. Want opgeven.. wat is dat? Ik doe dit tenslotte voor mezelf. Niet voor jullie, niet voor team JKR, niet om iets te bewijzen aan de buitenwereld, niet voor mijn vriend, voor Aline of Josianne. Ik doe dit omdat IK dit wil. En gelukkig heb ik daar momenteel wel vertrouwen in.

A bientôt

Zélia

p.s Mijn kleine meid is vandaag 7 maanden! Tijd voor een foto

nog maar 3 weken

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie