Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dominer les 42 km: 2x lange duurlopen, megaleuke verrassing en nog 8 weken

Dominer les 42 km: 2x lange duurlopen, megaleuke verrassing en nog 8 weken

Oh lieve lezers! Wat was dit een bizarre maar vooral actieve week zeg! Ik heb zoveel te vertellen. Ik zou zeggen, maak even een kopje thee of koffie want dit wordt een lang weekverslag. Ik liep namelijk 2x een lange duurloop van 25+ km. Ik sportte ook nog eens in de sportschool, deed een intervaltraining en mijn vriend kwam met de allerliefste en beste en mooiste verrassing ooit. Nee, geen huwelijksaanzoek! Maar wel iets heel moois. Goed, kopje thee of koffie staat klaar? Dit was mijn week:

Maandag

Er stond een intervaltraining en een bezoekje aan de sportschool op de planning. Mijn vriend en ik hadden het plan om een intervaltraining te doen van 12x 3 min met 1 min rust tussendoor. Dit ging niet zoals we wilden en dat kwam door mij. Ik had namelijk de nieuwste adidas PureBOOST X aan. Ik kreeg slapende voeten na ongeveer 3 km hardlopen. Mijn onderbenen waren zo verkrampt dat we besloten terug te lopen, joggend, naar de auto. Ligt het aan de schoenen? Ik denk het zelf niet. Ik denk dat het ligt aan het feit dat je met deze schoenen heel anders je spieren gebruikt en mijn kuiten onwijs eigenwijs zijn en niet zo tegen verandering kunnen. Nu is een intervaltraining doen op nieuwe schoenen wellicht ook niet het meest verstandige wat je kan doen. Afijn, op zich waren de 5 km verder wel fijn en daarna reden we meteen door naar de sportschool om het bovenlichaam te trainen. Geen benen, want ik zou de volgende dag 26 km hardlopen!

Dominer les 42 km: 2x Lange duurlopen, mega leuke verrassing en nog 8 weken

Dinsdag

Yes! 26 km op de planning… KAK… het regent! En niet een beetje ook. Maar goed, tijdens de marathon van Parijs kan het ook gaan regenen dus niet zeuren en gaan. Ik ging naar buiten en het begon nog harder te regenen. Zucht… Ik had een andere weg gekozen dan normaal en dat is altijd wel even wennen. Ik had het na 10 km eigenlijk wel gehad, maar ik moest van mezelf doorgaan. Ik haalde bij een tankstation een blikje cola en wat winegums. Lifesavers!

Dominer les 42 km: 2x Lange duurlopen, mega leuke verrassing en nog 8 weken

Het was af en toe wel droog, maar die wind… Ik kreeg het al snel weer koud terwijl ik de eerste 10 km met een rood hoofd rond liep en bij mezelf dacht, waarom heb ik een lange trui aangetrokken? Rond 12 km liep ik langs het kanaal van Geldrop terug naar Eindhoven. Een lange saaie weg! Ik zette daarom Friends op. Ik kijk er niet naar maar ik luister het. Héérlijk! Ik merkte niet eens dat het weer begon te regenen. Aangekomen in Eindhoven pakte ik de ring want anders kwam ik niet aan mijn 26 km. Gek hoe klein Eindhoven dan ineens is!

Dominer les 42 km: 2x Lange duurlopen, mega leuke verrassing en nog 8 weken

2016-02-02 13.54.13

Bij 20 km stopte ik langs een AH om weer een blikje cola te kopen, want ik voelde me behoorlijk leeg. Ik moet echt meer met mijn voeding doen. Ik had het ijs- en ijskoud en zo geen zin meer, maar ik was bijna thuis. Ik kwam thuis, zag eruit als een verzopen katje en het enige wat ik wilde was de verwarming en zitten. Ik was zo moe en leeg maar ik had het weer geflikt! 26 km in de benen!

2016-02-02 17.10.08

Woensdag

Niet heel bijzonder. Sportschool; waar we dit keer het onderlichaam gingen trainen. Dat ging verbazingwekkend goed. Ik had wel wat stijve benen, maar mijn spierpijn viel heel erg mee. Ik merk wel dat ik meer mijn rug en buik moet gaan trainen. Die doen na 25 km wel wat zeer.

Donderdag

Boekpresentatie van niemand minder dan Annemerel! Zo trots op haar en haar boek is echt een aanrader! Deze week lees je een recensie over haar boek. Op die avond schreef Annemerel in het boek ook nog eens mijn tijdsdoel voor de marathon. It’s getting real!

2016-02-04 19.38.08

Vrijdag

De grote verrassing. Voor ik het vertel, mijn vriend loopt soms mee hard. Hij is nu aan het trainen voor de halve bij de CPC Loop in Den Haag, waar hij mij gaat hazen om onder de 2:30 te komen. Hij is zelf meer van ijshockey, dus intervaltrainingen. Dat vind ‘ie ook veel leuker dan lange duurlopen. Samen trainen vind ‘ie leuker dan alleen, want anders verveelt hij zich. Vrijdag kwam ik achter iets wat ik never nooit had verwacht. Goed, komt ‘ie: Mijn vriend heeft zich ingeschreven voor de marathon van Parijs, 2 weken nadat ik me had ingeschreven. Hij wil mij heel graag gaan hazen! OMG. Zoals hij zelf het zegt: Hij doet dit puur voor mij, want duurlopen vind ‘ie niks aan, maar hij wil dit dus samen gaan doen. Hij wil de sfeer proeven en ervoor zorgen dat ik mijn tijdsdoel haal! Hoe lief is dat? Hij is wel al bezig met trainen, maar nu gaat ‘ie dus meer trainen met mij, ook de lange duurlopen!

Zaterdag

Plan: van Eindhoven naar Den Bosch Centraal lopen. Je leest het goed! Het is een eind lopen maar ergens is het ook ‘maar’ 30 km. Precies wat ik moet lopen. Mijn vriend fietste naast mij, gelukkig maar, want wat is dat een saai lang stuk zeg! Het is bijna letterlijk alleen rechtdoor!

De eerst 15 km gingen echt supergoed, ik had een goed tempo en zat ook in een flow. Helaas was ik niet zo heel slim geweest met eten (weer) en kreeg ik na 15 km behoorlijk buikpijn. Aangezien we langs de snelweg aan het lopen waren en een beetje in middle of nowhere  waren, kon ik niet naar een wc gaan. In Boxtel aangekomen kwamen we rond de 20 km een tuincentrum tegen. Ik liep daar naar binnen en gelukkig hadden ze toiletten. Ik was letterlijk en figuurlijk opgelucht! Helaas is het oppakken van je ritme daarna altijd een dingetje, althans bij mij. Ik had nog wel buikpijn, maar veel minder. Ik moet toegeven dat ik 2 km lang heb gevloekt in mezelf, omdat ik het niet meer zo zag zitten. Waar is mijn ritme gebleven?

2016-02-06 14.38.40

Rond de 24 km kwam ik weer een beetje tot leven en begon ik zelfs keihard mee te blèren met muziek. Tot grote verbazing van mijn vriend. Hij riep ook de hele tijd dat ik nu mijn energie aan het verspillen was. Mond houden en doorlopen haha (gelukkig zei hij dit wel met een knipoog, het moet wel leuk blijven).

We kwamen Vught binnen en ik was op, klaar ermee. We zaten toen op 25 km, ik was er bijna! Bij 27 km kwamen we Mari tegen. Wat echt onwijs toevallig is en bizar, maar wel heel erg tof! We praatten even en hij vertelde me dat we er bijna waren. Geloof me, die 3 km hebben voor mijn gevoel echt uren geduurd. Eindelijk kwamen we op het centraal station, dat op dat moment niet ’s-Hertogenbosch was maar Oeteldonk vanwege de carnaval. Overal feestende mensen en het enige wat ik kon denken was: cola, zitten en terug naar huis met de trein.

2016-02-06 14.32.52

Nu ik weet dat mijn vriend samen met mij de marathon van Parijs gaat lopen, voel ik me zekerder over de marathon. Ik heb gelukkig nog 6 weken te trainen (2 weken taperen) en ik ga er alles uit halen wat ik eruit kan halen. Ik heb er zowat zin in haha! Ik hoop wel dat het mooier weer gaat worden, want ik ben de regen en wind zo zat!

Flink wat kilometers gedaan deze week, komende week moet ik weer een duurloop van 30 km lopen. Dit keer niet meer naar Den Bosch maar naar Mierlo en weer terug.

Hoe is jullie week gegaan?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

6 Comments

Geef een reactie