Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Vorige week konden jullie mijn plan lezen, want ik ga weer een marathon lopen! De marathon van Paris, again. Ik kon niet wachten tot ik weer kon starten met mijn schema en maandag was het eindelijk zover. Ik zou deze week eigenlijk ook beginnen met krachttraining, alleen dat is verschoven naar komende week omdat we ons pas donderdag konden aanmelden. Lees hoe mijn week eruit zag. 

Maandag

Maandag kon ik beginnen, een interval. Er moest eerst gewerkt worden en ik ging naar Enschede voor een twitterdate. Door file en de afstand was ik pas laat thuis en het was al donker. Nu kon ik het wel verschuiven naar dinsdag maar NO EXCUSES! Als ik ’s avonds moet gaan hardlopen dan doe ik dat maar. Eenmaal thuis trok in mijn hardloopkleding aan, deed Noa een lampje om en daar gingen we. Een intervaltraining van 8x 2 min vol gas geven en 2 min rusten tussen door. Het ging superlekker, ik had het behoorlijk warm. Ik moest er nog wel even inkomen, maar ik zorgde er wel voor dat ik het laatste rondje sneller deed dan het eerste. Ik kwam thuis, helemaal moe en zeker voldaan na zo’n dag. Yes… ik ben weer begonnen!

Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Woensdag

Omdat het pas de eerste week is, moet ik wel rustig opbouwen. Op woensdag stond er een run van 5 km op langzaam tempo. Ook hier onderschatte ik het weer en had ik het sneller warm dan verwacht. Het was een zeer relaxe run. Een run waarbij Noa los liep en door de bladeren rondhuppelde en ik zuchtend en kreunend van de warmte erachteraan rende. Het was geen bijzondere run, maar wel eentje die fijn genoeg was.

Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Donderdag

Donderdag was een rustdag en na een half dagje werken ging ik samen met mijn vriend naar Run2day in Eindhoven voor nieuwe hardloopschoenen. Ik wist eigenlijk al meteen welke ik wilde, namelijk de Asics Gel-Nimbus 16. Die waren er helaas niet meer, want ze hebben nu Gel-Nimbus 17, ook goed. Ik trok ze aan en even voelde ik me assenpoester. Ze pasten perfect, net pantoffels! Ik ging er wat op hardlopen en ook op het filmpje was het te zien; dit zijn mijn schoenen. Ik paste nog andere, maar die waren voor mij niet goed genoeg. Ik was stiekem al verliefd op de Gel-Nimbus 17 en wat ik helemaal geweldig vond was dat ze ook nog eens zwart waren! Het is wel de Dam tot Damloopeditie, maar boeie! Ze zitten heerlijk en vertrouwd! Daarna gingen we meteen door naar de sportschool om ons daar aan te melden. Ik ga weer bij Fit for Free sporten.

Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Vrijdag

Mijn vriend was thuis aan het werk voor zijn studie en ik had zaterdag een afspraak in Utrecht, dus besloot ik om vrijdag al mijn duurloop te doen. Nu moet ik zeggen dat een duurloop van 10 km niet echt een duurloop is voor een marathontraining, maar je moet ergens weer beginnen met opbouwen. Ik liep deze, uiteraard, op mijn nieuwe hardloopschoenen en met Noa aan mijn zijde. Het voelde goed, ik voelde me goed en het ging ook lekker. Tijdens duurlopen moet mijn hartslag tussen de 140 bpm en 160 bpm (dit is precies uitgerekend door specialisten) zitten en daar zat ie precies goed middenin. Mijn schoenen zaten heerlijk, ik kreeg wel een miniblaar op de plek waar ik al een blaar had zitten van de halve marathon, maar dat is wel logisch. Je moet de schoenen toch echt wel inlopen! Na 11 km was ik weer thuis, 1 km meer dan verwacht maar ach, dat is niet erg.

Dominer les 42 km: Begonnen, nieuwe schoenen en nog 22 weken

Zondag

Ik typ dit even in het heden. Als het goed is ga ik vandaag een rondje hardlopen in de bossen. Bij Run2day werd ik geadviseerd om meer op onverharde ondergrond te gaan hardlopen. Ik ben echt #teamasfalt, maar ik sta open voor nieuwe uitdagingen. Nee, ik ga nog geen trails doen, maar kleine stapjes door middel van in bossen te lopen wil ik wel doen. Het schijnt goed te zijn voor je balans, kracht en de spieren in je benen. Ik ben benieuwd.

Deze week loop ik stiekem 1x meer dan gepland, maar dat maakt niet uit.

 • Aantal kilometers gelopen: 26 km (+ wat ik vandaag ga lopen)
 • Aantal runs: 3 (+1 van vandaag)
 • Aantal keer gestruikeld: 0 keer tijdens het rennen, wel 2 tijdens het wandelen met Noa.
 • Gemiddelde gemoedstoestand tijdens het hardlopen: Glimlachend met mond dicht ivm vliegjes.
 • Nog hoeveel dagen tot de marathon: 153 dagen.
 • Al zenuwachtig? Neuh, moet nog even.
 • Zin in Zevenheuvelenloop? OH HELL YEAH!

Zo, morgen week 2 van mijn training, waarin ik 4x ‘moet’ gaan lopen. Ik kijk er nu al naar uit!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

Geef een reactie