Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer Les 42 km: een rustweek en nog 6 weken

Dominer Les 42 km: een rustweek en nog 6 weken

Nog 6 weken tot de marathon van Parijs! Ik vind het zo spannend en ik ben ook wel een beetje bang. Doordat ik een doel heb, naast het uitlopen, voel ik nu de spanning stijgen. Ik heb sinds vorige week een ander schema en daar ben ik heel blij mee. Er zitten veel meer tempoloopjes in, meer interval. Natuurlijk nog steeds wel lange duurlopen, maar die heb ik ingekort. Ik wil namelijk sneller worden en die afstanden ken ik nu wel. Ik wilde eigenlijk dit keer tot 35 km trainen maar ik heb besloten dat ik tot 32 km ver genoeg vind. Focus op sneller worden dus! Deze week liep ik 32 km, een heen en weerloopje en een heel relaxed 20 min-loopje. Lees mee hoe deze runs verliepen!

Voor de oplettende lezers, ik zou inderdaad vorige week zondag 32 km hardlopen. Ik zag alleen al de bui hangen, letterlijk, en verschoof daarom mijn run naar maandag. Met geluk! Het was echt heel mooi weer, zonnetje scheen en het was niet te koud. Precies goed! Ik was heerlijk radio aan het luisteren en het ging op zich wel goed. Toegegeven, ik had er op een gegeven moment wel genoeg van maar ja, doorlopen! Deze run was niet slecht of goed. Het ging wel. Toch was ik blij toen ik 32 km weer thuis kwam. Even geen lange duurlopen meer! Hebben jullie dat wel eens? Dat je na een run je voeten niet durft te bekijken vanwege eventuele (bloed)blaren, blauwe nagels of noem maar op? Ik had dat na mijn 32 km ook maar gelukkig nog steeds niks. Fingers crossed haha!

Dominer Les 42 km: een rustweek en nog 6 weken

Donderdag trok ik weer mijn hardloopschoenen aan en ging samen met Noa richting het park. Op de planning stond 20 min lopen en daarna dezelfde route weer terug maar dan wel 1 tot 1,5 min sneller terug rennen. Een interval als deze heb ik zelf nooit gedaan maar ik moet zeggen dat ik het wel fijn vond! Het gaf me wel een kick om sneller te willen zijn en die eindtijd te halen. Ik liep de 20 min met een pace van 7’09” min/km en op de terugweg met een pace van 6’35” min/km!! Intensief, terwijl het niet eens 40 min heeft geduurd!

Dominer Les 42 km: een rustweek en nog 6 weken

Gisteren was het tijd voor een ontspannen 20 min. Wat een verrijking! Een hele korte run ipv 32 km! Ik moet wel toegeven dat ik 20 min weer net te kort vond. Ik kon alleen maar rondjes lopen in mijn wijk want de tijd was zo om. Ik had dit keer geen horloge om, alleen mijn telefoon voor muziek en de tijd en ik heb echt genoten! Ik droeg niet eens een jas maar een t-shirt.

Dominer Les 42 km: een rustweek en nog 6 weken

Eigenlijk staat er vandaag op de planning een run van 20 km, maar ik doe hem lekker niet. Ik voel dat ik deze week echt nodig heb om bij te komen van de kilometers die ik afgelopen weken heb gedaan. Komende week staat er namelijk weer een 32 km te wachten, een climaxloop en een duurloop van 50 min. En ik ben sowieso de komende 4 weken weer zoet met mijn trainingen voordat het taperen kan beginnen!

Hoe was jullie week?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Ingrid

  21 februari 2016 at 14:01

  Heel mooi om te lezen! Zo grappig dat je vorig jaar? de duurloopje nog bijna per kilometer omschreef en nu schreef je iets van het ging niet slecht, het ging niet goed het ging gewoon! Mén ik doe het je nog steeds niet na hoor! Super knap gedaan! En toi toi toi voor de aankomende vier weken! & geniet! Want in Parijs ga je als een speer!

  Beantwoorden

Geef een reactie