Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dominer Les 42 km: Eindelijk een fijne week en nog 2 weken!

Dominer Les 42 km: Eindelijk een fijne week en nog 2 weken!

Shit zeg, nog maar 2 weken en dan loop ik dus een marathon. Om precies 9 uur start ik over 2 weken. Dan loop ik 42,2 km of ja 42,195 km! Ongelooflijk dat je zolang naar een doel traint maar voor je gevoel zo kort! De laatste twee weken waren, op z’n zachts gezegd, ruk weken. Het lukte me niet, voelde niet goed maar deze week was eindelijk weer fijn. Ik genoot weer en kreeg weer vertrouwen. Het blijft spannend en de ene dag denk ik: KOM MAAR OP! Ik kan dit aan! Terwijl de volgende dag de twijfels toeslaan. Typisch, normaal maar gruwelijk irritant. 

De week heb ik maar 2x gelopen en vandaag, tijdens Zandvoort circuit, loop ik 12 km. Dus 3x en dat is goed wanneer je aan het taperen ben. Je vind me nu vaak nog in de sportschool. Komende week ook en daarna is het afgelopen want ik wil geen blessure, spierpijn of wat dan ook hebben over 2 weken. Ik train bijna elke dag mijn core en drink netjes bietensap (NIET DIE REEP) en magnesium. Dat laatste helpt goed want ik heb het idee dat mijn kramp weggaat. Goed, ik weet natuurlijk op dit moment hoe het met zandvoort gaat. I mean: 4 km circuit, 3 km strand is niet echt bevorderend voor mijn kuiten. Dat lees je vast vandaag op instagram. Voor nu voelt het goed.

Zoals ik al zei; 2 runs waarvan 1 op de loopband en 1 interval. Dat laatste was magisch goed! Maar ik zal eerst met de eerste beginnen!

Schamend kan ik melden dat ik pas donderdag weer ging lopen. Ja, donderdag pas en dat heeft te maken met onze layout. Ik heb 2 dagen met bloed, zweet en tranen (even dacht ik dat we 3 jaar bloggen kwijt waren) geprobeerd onze site weer online te krijgen met een nieuwe layout. Ik hoop dat jullie het mooi vinden want anders pech. Ik begin er niet meer aan haha! Donderdag moest ik even stoom uit blazen e ging voor een lesje Funxtion met 15 min buikspier kwartier! Daarna ging ik nog op de loopband want ik had energie over. Heel bijzonder was deze run niet maar wel erg fijn. Geen last van mijn kuiten, ik liep “gewoon”. En met gewoon bedoel ik echt gewoon. Relax, goed en lekker. Het was gewoon bijna perfect.. tot gisteren.

Vrijdag was ik nog bezig met de site maar ik wilde heel graag even eruit. Een intervaltraining. Ik had er niet direct zin in maar als Eveline 30 km loopt terwijl alles tegenzit, dan moet ik wel. Op de planning stond het volgende: 2x 2 min met 2 min wandelen + 6×1 min met 1 min wandelen + 4x 30 sec met 30 sec wandelen. Zin in? Nee niet echt want mijn runs gingen de afgelopen weken niet zo lekker. Toch ging ik. Met een doel! Ik wilde alle rennende gedeelte onder de 6 min/km. Pittig? Hell yeah maar ik hou van uitdagingen. Ik nam Noa mee, niets is fijner dat met je hond hardlopen. Ik was wel een beetje bang dat mijn kuiten het zouden “opgeven” maar daar dacht ik zo min mogelijk aan. Genieten was belangrijk.

Dominer Les 42 km: Eindelijk een fijne week en nog 2 weken!

Oh boy, wat heb ik dat gedaan zeg! Ik liep eerst 6 min goed in en ik had de juiste tempo. Het voelde goed en mijn kuiten voelde ook goed. Ik wachtte nog even af maar ze protesteerde niet. Fijn! Ik heb mijn inteval zo heerlijk gedaan, alles klopte en ik voelde me goed. Kuiten deden goed mee! Ik haalde bij elke run gewoon onder de 6’00 min/km en zelfs de laatste seconde 4’50 min/km!!!

Dominer Les 42 km: Eindelijk een fijne week en nog 2 weken!

Dominer Les 42 km: Eindelijk een fijne week en nog 2 weken!

Ik heb heel wat weken gehad dat kut ging maar deze voelde goed. Ben ik klaar voor Parijs? Nee, ik denk dat je nooit denkt dat je klaar voor bent maar ik ga er wel voor. Ik denk dat ik mijn doel kan halen wanneer mijn kuiten me ook met rust gaan laten. Hoe Zandvoor Circuit gaat lees je via onze facebook of instagram account. Pittig zal het wel worden, zin in? JA ZEKER!

Wie zien we vandaag?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie