Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer Les 42 km: Gewoon echt een kut week en nog 4 weken

Dominer Les 42 km: Gewoon echt een kut week en nog 4 weken

This is the real life. Deze week ging gewoon kut. Ik kan het anders niet verwoorden en ik zou heel graag willen zeggen dat alles goed ging maar dan lieg ik. En dat wil ik niet. Ik ben gewoon eerlijk want een marathon lopen gaat niet of rozen. Soms gaat het goed en soms gaat het kut. En of je nu 5 km loopt of 32 km, soms gaat het kut en dat moet gezegd worden. 

Waarom ik dit blogje schrijf, weet ik niet want als ik kijk naar mijn week dan ben ik niet tevreden over. Ik liep we een oké, intervaltraining maar ik kreeg zoveel pijn in mijn kuiten waardoor ik dacht; waarom? Ik neem nu sinds woensdag extra magnesium. Ik weet het gewoon even niet en stiekem ben ik bang voor de marathon. Ik weet dat ik hem uitloop en ik weet dat ik, hoe dan ook een PR ga lopen. Maar ik ben gewoon bang. Wat als? Wat als mijn kuiten kut doen? Wat als alles presteert?  Wat als? En ja, ik weet dat ik getraind heb en ik weet dat deze onzekerheid erbij hoort maar toch, het voelt raar. Over minder dan 1 maand sta ik aan de start. Een marathon te lopen in Parijs. Een stad waar ik van hou maar ook een stad die op dit moment op de zwarte lijst staat.

Zaterdag kreeg ik te horen dat ik gek was. Ik ga in een stad een marathon lopen waar 50.000 lopers gaan lopen en zenuwachtig zijn. Een grote groep mensen, een cadeaux voor terroristen werd er gezegd. Ik loop de risico dat Parijs dan weer aangevallen zou worden. Ik word daar boos over. Waarom kunnen we niet blijven doen wat we willen? Ja, Parijs is een risico factor.En dat weet ik. Ik wil toch deze marathon lopen. Ben ik er klaar voor? Nee, niemand is er klaar voor. Ik ook niet, net als vandaag CPC Loop Den Haag. Haal ik 2:30? Nee, dat is mijn inzicht. Ga ik het proberen? Ja, want dat doe ik. Ik ga ervoor en als het niet lukt, dan niet.

Moraal van mijn blogje? Soms gaat het kut, zo kut dat je er niet over kan schrijven maar ik vind het belangrijk. Te vaak gaan blogjes over dat het super gaat maar in werkelijkheid gewoon kut.

Ja, deze week was kut maar ik ga ervoor! En die marathon ook. Deze week ging gewoon niet zoals gewild. Ik liep niet zoals gewild en ik vrees voor vandaag. Maar maakt niet uit. Het is normaal om onzeker te zijn, vlak voor een wedstrijd. Ik ga ervoor!

Een ding wens ik wel en dat is dat Samantha Vonk dat jij vandaag gaat knallen. Ik hoop zo dat jij van je eerste halve marathon gaat genieten! Ik zweer het je, jij gaat die halve marathon halen! Heel veel succes en ik hoop dat wij jou vandaag gaan zien! 

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

2 Comments

 • Mieke

  6 maart 2016 at 18:06

  Een hele eerlijke blog, maar wel een waarvan ik hoop dat je die niet te vaak hoeft te schrijven. Kop op de komende week, haal er uit wat er in zit. Misschien is het verstandig om je nog even te laten checken door een fysio, wie weet heeft die tips voor je kuiten (of ben je overtraint aan het raken..)

  Beantwoorden
 • moi

  7 maart 2016 at 13:26

  Afgelopen weekend de halve marathon in Parijs gelopen samen met 37.108 andere lopers . Was allemaal weer uitstekend geregeld en ik heb me geen moment onveilig gevoeld. Beveiliging was er wel maar niet zo heel erg zichtbaar. Wel zo prettig. Dus… geniet lekker van de marathon in Parijs!

  Beantwoorden

Geef een reactie