Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer Les 42 km: Goede en slechte run en nog 3 weken

Dominer Les 42 km: Goede en slechte run en nog 3 weken

Goed, jullie hebben wellicht mijn verslag die ik samen met Maaike schreef gelezen over de halve marathon van CPC Loop.  Het liep niet zoals gepland en eerlijk gezegd werd ik wel een beetje bang voor de marathon van Parijs. Over precies 3 weken loop ik een marathon. Spannend en eng tegelijk. 

Nadat ik de halve had gedaan daalde mijn vertrouwen naar 0,0. Even was ik de weg kwijt. Ik twijfelde, kan ik wel een marathon lopen na zo’n slechte run? Ik kreeg een bericht van Anke. Een bericht met goede feedback. Niet een beterweter die ik na de halve marathon kreeg. Ik zal heel eerlijk zijn. Vlak na de halve marathon kreeg ik een bericht van iemand die daarin melde dat ik never nooit een halve marathon zou kunnen halen in 2:30 uur als ik niet minstens 15-20 kilo zou kwijt raken. Ja, ze heeft gelijk. Tuurlijk moet ik afvallen wil ik sneller kunnen lopen maar ik was behoorlijk van stuk geraakt. Gelukkig kreeg ik een lieve bericht van Anke. Een bezorgd appje maar wel een waar ik wat aan heb. Geen bemoeial of beoordelend iemand. Nee, iemand die verstand van heeft en ik vertrouw. Ze vroeg aan me of ik wel genoeg sliep en wellicht niet overtraind was. Ze heeft gelijk. Ik slaap heel slecht en dat heeft een reden.

Een paar weken geleden werd ik s’nachts wakker van een geluid. Ik heb katten en mijn katten gaan graag naar buiten en klimmen over de schutting. Op dat moment hoorde ik iets ik anders dan normaal. Ik werd wakker en keek naar buiten. Op het moment dat ik naar buiten keek zag ik iemand in onze tuin staan. Klaar om te proberen in te breken. Het enige wat ik riep was: GVD.. WAT DOE JE IN ONZE TUIN. ROT OP. Zonder idee, zonder nadenken. Een impulsie reactie. Hij rende weg, wij belde de politie en verder is er niks gebeurd. Toch heeft het impact op je. Op het slapen.

Ik geef absoluut niet de schuld dat mijn halve marathon verkeerd ging door deze gebeurtenis. Ik denk wel dat ik er beter over na moet denken. Ik vind het ronduit kut dat de halve zo slecht is gegaan. Maar heeft dat te maken met slapen? Nee. Dit heeft te maken met hoe ik momenteel me voel.

Woensdag ging ik lopen. In het donker en ik haat om in het donker te gaan lopen. Ik moest wel en op de planning stond 60 min in zone 1. Nu kon ik netjes in zone 1 gaan lopen maar dat ging niet. Ik ben niet bang in het donker maar wel bang om in het donker alleen te lopen. Ik rende en rende en het ging zo goed! Ik voelde me goed en eigenlijk alles ging goed! En zone 1 werd zone 2. Mijn benen wilde lopen, mijn gedachten ware gefocust.

Dominer Les 42 km: Goede en slechte run en nog 3 weken

Tot vrijdag.

Vrijdag ging ronduit kut. Ik was van plan om minstens 22 km te gaan lopen. Mijn laatste duurloop maar dat ging niet. Ik had het gewoon niet. Woensdag ging het nog goed! Ik twijfelde enorm om mijn kunnen. Kan ik wel een marathon lopen? Lukt het me wel. Faal ik? Het ging niet en na 10 km had ik er genoeg van. De marathon gedachtes gingen door mijn hoofd. Kan ik wel een marathon lopen? Tuurlijk kan ik een marathon lopen. Dat weet ik zelf wel maar even voelde het niet goed en dat is logisch. Het kan niet alijd goed gaan en ik denk dat als mensen aangeven dat alles goed gaan, dat ze liegen. Een marathon lopen doe je niet 1,2,3. Echt niet. Hoe goed je getraind bent. Het vergt tijd en energie. En nu voelde het gewoon even minder terwijl woensdag super ging!

Ik heb nog maar 3 weken tot de marathon en ik ben enorm zenuwachtig. Lukt het me wel. Kan ik het wel? Ja. Ik kan dit.

Dominer Les 42 km: Goede en slechte run en nog 3 weken

Nog 3 weken en we zullen het zien!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

12 Comments

 • Nicole Ebing

  13 maart 2016 at 07:52

  Wat vervelend van die inbraakpoging. Wel echt stoer gereageerd! Ik vind je blogs zo inspirerend om te lezen. Ze zijn eerlijk, maar je bereikt ook echt heel veel! Ik weet zeker dat die marathon je gaat lukken! Succes komende weken met de voorbereiding.

  Beantwoorden
  • Zelia

   18 maart 2016 at 13:32

   Wat leuk om te lezen dat het je inspireert! Ik vertel wat er aan de hand en dit is mijn weg in het hardlopen! Dankjewel voor de succes wensen!Nog 2 weken..omg

   Beantwoorden
 • Silvia

  13 maart 2016 at 09:20

  Vandaag nog precies 3 weken….en nu precies op dit moment dat ik dit schrijf staan we dan in het startvak. Ook ik ben megazenuwachtig. Heb mijn schema niet geheel kunnen volgen wegens griep (gelukkig niet wegens zo iets ingrijpends als een inbraakpoging). Vandaag staat er 30km op het programma. Pfff….maar ik ga ervoor. En ook al zal ik mijn doel in Parijs niet halen….ik ga gewoon genieten van deze geweldige stad. Wie weet zien we elkaar onderweg nog ergens! Succes met de laatste weken. En probeer te gaan genieten….winnen doen we toch niet. Alleen van onszelf en dat is het belangrijkst!

  Beantwoorden
  • Zelia

   18 maart 2016 at 13:33

   Jaa, geniet vooral van Parijs. Het parcour is zoooo mooi en de energie vol je overal! Hoe ging je laatste 30 km? Welke startvak start je? Succes de laatste 2 weken!

   Beantwoorden
 • Annette

  13 maart 2016 at 09:49

  Mensen zeggen op sociale media dingen die ze nooit in het echt tegen iemand zouden zeggen. En ze weten ineens alles beter. Ik merk dit ook op Instagram.
  Laat iemand in zijn of haar waarde!! En geef niet elke keer overal ongevraagd je mening op. Zeker als dit met een betweterige toon is. Lekker belangrijk hoe iemand anders het doet, als diegene er plezier in heeft prima. En als het even tegenzit zoals bij jou Zelia vind ik het helemaal erg om je zo de grond in te boren! Respectloos!!
  Je hebt tenslotte de marathon al 1 keer gelopen! Een superprestatie als je het mij vraagt. Als de marathon in Parijs niet gaat zoals jij wilt is dit heel erg vervelend voor jezelf. Maar tegenover de lezers van Just Keep Running hoef je je niet te bewijzen hoor, dat heb je al gedaan?
  Geniet er lekker van in Parijs, doe je best en meer als je best kun je niet doen.
  Succes!!!!

  Beantwoorden
  • Zelia

   18 maart 2016 at 13:35

   Het is soms echt zo kut hoe mensen reageren. Gelukkig krijg ik ook hele mooie en liever reacties! Ik heb niks te bewijzen, voor niemand niet alleen voor mezelf. Ik loop de marathon niet om voor JKR een leuk verhaal te schrijven maar ik loop de marathon omdat ik het oprecht leuk vind. Het gaat niet altijd goed en dat is menselijk gelukkig! Nog maar 2 weken!

   Beantwoorden
 • Kelly

  13 maart 2016 at 13:55

  Bah, wat eng van die inbreker…
  Een slechte generale belooft vaak juist veel goeds zegt men altijd toch????
  Je doorzettingsvermogen is echt bewonderenswaardig, knap hoor!
  Het enige wat ik me afvraag, kun je niet beter sneller worden op kortere afstanden dan koste wat het kost die beruchte “marathon” te willen lopen? Ik hoor altijd dat je sneller wil worden, is het dan niet effectiever om je na de marathon (want die ga je gewoon rocken natuurlijk!!) te gaan focussen op snelheid??? Kortere afstanden, meer tempoloopjes? Ik zal nu vast van iemand te horen krijgen dat dit een rotopmerking is, maar dat vind ik niet. Aan alleen maar “wauw ben zo trots op je” heb je ook niks. Ik denk dat je van sneller worden gewoon ook een enorme boost krijgt, misschien wel meer dan van een lange afstand uit te kunnen lopen.

  Beantwoorden
  • Zelia

   18 maart 2016 at 13:37

   Oh ik vind het geen opmerking en ik snap je punt heel goed! Vorig jaar heb ik na de marathon ook Project Snelle Zélia ingezet. En ik ben ook echt een stuk sneller geworden. Liep mijn eerste 10 km ineens onder de 7’00 min/km! Daarna een enorme hardloopdip gehad. Voelde me niet lekker in mijn vel en lange duurlopen hielpen mij om door te gaan. Vandaar dat ik toch weer voor een marathon ging. Ik vind lange duurlopen heel fijn om te lopen (als ze goed gaan haha) maar ga zeker ook weer focussen op sneller worden na de marathon. Maar lange duurlopen blijven ik er wel in houden. Maar je hebt zeker gelijk ook!

   Beantwoorden

Geef een reactie