Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Over 21 weken loop ik de marathon van Paris. Het lijkt nu nog heel ver, maar de tijd gaat hard! Goed, daar gaan we nu niet over nadenken. Voor nu een terugblik op deze week. Heb ik alles kunnen doen wat ik wilde doen? Hoe gingen de trainingen? Oh, en ja… stiekem was ik toch weer begonnen met selfies maken na elke run. Vond het te leuk vorige keer en zo zie je dadelijk wel echt hoe mijn trainingen zijn gegaan door mijn gezichtsuitdrukkingen! Goed, zo ging deze week:

Maandag

Ik werkte thuis en ik had om 14 uur een interview en fotoshoot voor Hardloper van de Week. Morgen lees je wie het is! Het was superleuk en gezellig. Eenmaal thuis ging ik hardlopen. Ik wilde eigenlijk voor een interval gaan, maar ik had zo’n buikpijn dat ik voor een rustig duurloopje van 40 minuten ging. Dat ging lekker en samen met Noa liep ik langs een stukje grasveld waar schapen stonden. Noa liep los en meteen wilde ze schapen groeperen, zo grappig om te zien! Na 5,50 km aka 40 min was ik weer thuis.

Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Dinsdag

Na een hele dag in de auto rond te hebben gereden en te hebben gefotografeerd was het ’s avonds tijd voor de sportschool. Zoals sommigen wellicht wel weten ben ik al een tijdje gestopt door ontevredenheid. Nu ga ik weer terug naar Fit For Free, waar ik zelf 1 à 2 keer per week samen met mijn vriend aan de slag ga. Het was dinsdag ook meteen weer duidelijk dat ik mezelf onderschat qua gewichten en dan is het wel fijn om een vriend te hebben die je net wat meer pusht! Spierpijn de volgende dag…

Woensdag

…behoorlijk! Ik had voornamelijk spierpijn bij mijn buik en mijn billen en kuiten. Maar dat voelt wel weer goed! Na het werken ging ik weer met Noa op pad. Een rondje van 7 km waar ik mijn tempo moest houden tussen twee tempo’s. Dat ging vrij makkelijk, maar over 2 weken worden die tempo’s steeds hoger. Ik heb er zin in! Mijn gemiddelde hartslag was ook nog eens in de juiste zone.

Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Zaterdag

Gisteren ging ik voor een run van 13-14 km, maar het werd uiteindelijk 10 km. De reden? Ik zat er niet lekker in. Ik raakte constant in paniek over het feit dat ik nog zoveel moet doen voor mijn werk. Het gaf geen rust, waar het normaal gesproken wel rust geeft. Noa liep weer naast me, met een grote tak in haar bek en dook ineens in een grote plas water waar eenden zwommen. Zo grappig om te zien dat Noa zelf dingen uitzoekt tijdens het hardlopen. Voor haar is het ook een soort van spelen en geen ‘moeten’.

Dominer les 42 km: In het donker lopen, lichtjes aan en nog 21 weken

Ik heb uiteindelijk 1 training geskipt en dat is de intervaltraining. Erg? Nee, maar deze week ga ik zeker wel een intervaltraining doen want door dat word ik, als het goed is, sneller! Vandaag ga ik weer naar de sportschool en volgende week sta ik aan de start van de 15 km van Zevenheuvelenloop! Wie zie ik daar?

 • Aantal kilometers gelopen: 22,5 km.
 • Aantal runs: 3.
 • Aantal keer sportschool: 2 (vandaag, zondag, ga ik ook weer).
 • Aantal keer gestruikeld: 1 keer, Noa legde haar tak net voor mijn voeten toen ze weer iets anders zag.
 • Gemiddelde gemoedstoestand tijdens het hardlopen: Vrij, behalve zaterdag.
 • Nog hoeveel dagen tot de marathon: 146 dagen.
 • Al zenuwachtig? Neuh, nog steeds niet, moet nog even. Wel voor de Zevenheuvelenloop!
 • Zin in Zevenheuvelenloop? Mwha… als ik minder stress heb deze week.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

One Comment

Geef een reactie