Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dominer Les 42 km: Holy shit.. nog maar 1 week!

Dominer Les 42 km: Holy shit.. nog maar 1 week!

Holy moly! Nog maar 1 week en momenteel heb ik er enorm zin in. Dit heeft vooral te maken omdat vandaag, 26 maart (dus gisteren), een meeting heeft plaats gevonden met iedereen. Dat was zo inspirerend dat het me een boost heeft gegeven. Goed, wat ik deze week heb gedaan? Niet heel veel maar dat hoort bij taperen. Ik haat taperen. Ik word er alleen maar chagrijnig van en heel erg prikkelig. Is het al 3 april?

Woensdag liep ik 50 min met daarna 10 min op marathontempo. Dat ging best aardig, al zeg ik het zelf maar overtuigend was ik niet. Wanneer je klaar bent voor een race dan wil je er voor gaan en alles wat je erom heen doet de laatste week lijkt enigszins zinloos maar ook niet echt rustgevend.  Ik bedoel: ik ren wel, maar wat heeft het voor nut denk ik dan? Terwijl ik op dat moment het liefst 25 km wil hardlopen om te voelen of ik het nog kan. Een marathon lopen is magisch maar ook zo klote door onzekerheden.

Dominer Les 42 km: Holy shit.. nog maar 1 week!

Vrijdag liep ik weer, weer 50 min maar een stuk langzamer. Hyper? Ja dat was ik zeker maar ik ben er klaar voor. Denk ik. Misschien. Ik weet het niet. Stom die onzekerheid. Kan ik het? Ja, vorig jaar lukte het me ook, waarom nu niet? Ja maar… Dat zijn vragen in mijn hoofd. Ik word er gek van maar het is normaal. Het is normaal om deze onzekerheden te hebben, die moet je ook hebben. Ik geloof in mezelf. Ik geloof dat ik het kan maar wat als.. wat als het die dag niet lukt. Tja dan lukt het niet maar ergens ben je dan toch teleurgesteld. Niet voor jou als lezer maar voor mezelf, maar daar wil ik niet aan denken. Ik ben nu even egoïstisch. Ik denk aan mezelf. Ik en de marathon. Niet jij en de marathon. Maar jouw support voelt zo goed dat ik weet dat ik het ga halen. Zeker weten! Dankzij JOU weet ik dat ik het ga halen. En toch doe ik het voor mezelf én voor jullie support. Want ik weet ook dat als ik het niet haal, dat het oké is. Maar ik ga het halen. Ja toch…

Dominer Les 42 km: Holy shit.. nog maar 1 week!

Vrijdag kwamen ook mijn gelletjes binnen. Een hele hoop, niet alleen voor mij maar ook voor mijn vriend. Dit raakt niet op maar het is beter om ze te hebben dan niet te hebben. Mensen, ik vind het zo spannend.

2016-03-25 12.56.03-1

Gelukkig hadden we zaterdag een JKR meeting. Eindelijk gingen we elkaar in real life zien. Ik had natuurlijk al heel wat mensen live gezien zoals Patrica en Petra (die al sinds 2013 voor JKR schrijven) en Josianne en Eveline maar Maaike, Marleen, Koen, Nikki en Ellis waren nieuw. Maaike, Marleen en Nikki heb ik 1 of 2 keer gezien maar toch is het spannend. We hebben heel veel contact via whatsapp maar in het echt is toch wel anders. Gelukkig viel het ontzettend mee en wat ben ik blij met deze geweldige, motiverende groep! Zo enthousiast en inspirerend! Ze gaven mij echt kracht voor 3 april en ik weet zeker dat ze er 3 april in gedachten bij zijn. Ik zal zelf moeten lopen maar stiekem lopen ze, nog een keer, in gedachten mee. Hoe gaaf, hoe cool en hoe top?

SAMSUNG CSC

2016-03-26 19.35.37

Nieuwe foto van de groep. Stoer of niet? Damn, over 1 week loop ik mijn tweede marathon. En ondanks dat ik dit zelf train, zelf doe wil ik ook jullie bedanken voor jullie lieve woorden en support. Vorig jaar kreeg ik zoveel shit over me heen maar dit jaar is het mooi geweest. De mails met aanmoedigingen, succes wensen! Soms wel 6 maanden voor überhaupt de datum! Digitaal zijn jullie er voor me en dat voel ik en dat vind ik ongeloof mooi. En toch, deze marathon doe ik voor mezelf. Om te bewijzen dat IK het kan. Ongeacht gewicht, lichaamsbouw. Ik ga die marathon domineren en goed! Op mijn eigen manier, op mijn eigen tempo en vooral om mijn manier. Lachend door de straten van Parijs met mijn vriend aan de zij. Hardlopend en soms vloekend. Ik zal Patricia pas smsen wanneer het kut gaat maar ook wanneer het goed gaat! Ik ga stralend over de finish want Parijs is mijn stad en dit is mijn tweede marathon en mann.. die ga ik zo hard rocken. Dat wil je niet weten!*

*Dit is nu, maar in taper weken kan het zomaar zijn dat ik omsla qua gevoel. Maar op het moment dat ik dit schrijf voel ik me zo. Je weet maar nooit.

Over precies een week (afhankelijk als je het vanaf 09.00 uur leest) ben ik al aan het lopen door de mooiste straten van Parijs. Je kan me volgen op een app maar hier later over meer via Facebook!!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

3 Comments

Geef een reactie