Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dominer Les 42 km: Niet volgens de planning en nog 5 weken

Dominer Les 42 km: Niet volgens de planning en nog 5 weken

Zoals ik elke week mee begin, nog maar 5 weken tot de marathon van Parijs. Dat zijn nog 3 weken heel hard knallen en 2 weken taperen. In de 3 weken heb ik nog 2 wedstrijden. De halve van CPC Loop in Den Haag en 12 km over het parcour van Zandvoort. Ik heb nog steeds als doel om tijdens CPC onder de 2:30 te gaan lopen, benieuwd of me dat gaat lukken! Goed, terug naar deze week. Ik liep 3 keer waarvan 2 keer niet volgens planning. Lees hier wat er fout ging!

Dinsdag

Op de planning stond: Climaxloop met 5 km in zone 2, 3 km in zone 3 en 1 km in zone 4. Ik had alles goed in mijn horloge gezet en ik had er zin in. Samen met Noa ging ik naar het park! In zone 2 lopen is het zelfde als een lange duurloop, heerlijk om even goed warm te lopen! Terwijl ik bezig was zag ik dat mijn hartslag veel te laag was. Ik zetten het bijna op het rennen en terwijl ik half buiten adem was gaf mijn horloge nog steeds aan dat ik een te lage hartslag had voor in zone 2. Ik stopte en checkte even of alles goed zat. Vreemd! Ik begon weer te lopen en ik zag dat mijn snelheid rond de 7 min per km is. Dat kan nooit goed zijn, dat is voor mij geen duurloop tempo! Ik raakte helemaal in de war en was direct uit mijn ritme. Ik besloot te stoppen met deze training en zelf een rondje te lopen samen met Noa. Toch 5 km gerend maar niet zoals ik wilde.

Dominer Les 42 km: Niet volgens de planning en nog 5 weken

Woensdag

Tijd voor een herkansing en dit keer ging het zoals ik het wilde! Ik bleef heel netjes in mijn zones en Noa liep weer met mij mee. Ik genoot ook nog eens van de mooie lucht. Ja, dit was echt een hele fijne run en ik was ook heel tevreden over mijn tijden! Dit wil ik meer!

2016-02-24 18.25.36

Donderdag

Tja, op de planning stond 32 km. Mijn vriend ging 16 km hardlopen en zou daarna op de fiets aansluiten om de laatste kilometers mee te fietsen. Ik zal je eerlijk zeggen, ik ben de duurlopen nu echt even beu en ik had ook weinig zin. Maar goed, de marathon wacht niet op mij dus gaan met die banaan. Sinds twee weken krijg ik last van mijn kuiten. Ik had dat vorig jaar heel veel en na de zomer bijna niet meer maar nu begint het weer. Ze voelen als ballonnen en krijg continue kramp. Ik had er na 2 km eigenlijk helemaal geen zin meer in en wilde heel graag naar huis. Het begon ook nog eens te hagelen en te sneeuwen. Ik bleef doorlopen, ik ben niet van suiker gemaakt!  Helaas hielden mijn kuiten pas rond 10 km op met zeuren maar ik bleef nog wel even zeuren. Ik zat er helemaal niet lekker in. Zelfs het boek dat ik aan het luisteren was (was nieuw voor mij) hoorde ik niet meer omdat ik niet in mijn flow zat. Bij 23 km stopte ik. Pech, jammer maar als ik niet lekker zit in mijn run heeft het voor mij geen zin. Ik moet het wel leuk vinden.

2016-02-25 15.06.35

Dit weekend wordt er niet veel hardgelopen maar vooral veel gewandeld. Hebben jullie een leuk weekend?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

7 Comments

 • Denise

  28 februari 2016 at 08:25

  Hoi Zelia, misschien kun je magnesiumcitraat (geen oxide) gaan slikken tegen de kramp. Verkrijgbaar bij de tuinen (groene pot) bij mij helpt het goed.
  Groetjes

  Beantwoorden
 • sofie

  28 februari 2016 at 10:52

  Hoi Zélia,

  Al eens ten rade gegaan bij de dokter? Krampen komen meestal door mineralentekort (magnesium en calcium) waardoor de spier niet goed kan ontspannen en dus in kramp blijft.

  succes verder!

  Beantwoorden
 • Sandy

  28 februari 2016 at 18:09

  Jammer dat je zoveel last had van je kuiten. Mijn man heeft dat heel erg en is daardoor zowat gestopt met lopen. Hij baalt er erg van, maar wat hij ook probeert, het wil maar niet over gaan helaas.
  Wat een superleuke foto van Noa trouwens die tweede. Mooi beestje ^^.

  Beantwoorden
 • Manouk

  1 maart 2016 at 16:42

  Hee! Zou je wat tips kunnen geven over het verkrijgen van een medisch certificaat voor een wedstrijd in Frankrijk? Ik heb er een nodig voor de halve marathon van Disneyland in september en ik was benieuwd hoe jij dat geregeld had.

  Beantwoorden
 • Mieke

  3 maart 2016 at 11:12

  Heel herkenbaar wat je schrijft over de krampen. Ik had het ook in de trainingen van mijn 1e marathon. Ik dacht dat het er bij hoorde, het waren de laatste weken met veel kilometers, en dacht dat het viel onder ‘zware benen’. Gelukkig stuurde mijn trainer me naar de fysio, en twee dryneedling behandelingen later, in de laatste 7-14 dagen voor mijn 1e marathon, en ik kon de marathon zonder problemen uitlopen.

  Beantwoorden

Geef een reactie