Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Nog maar 62 dagen tot de marathon! Het is nu echt knallen als een malle! Daarom bezocht ik deze week weer de sportschool met als resultaat: Zélia die niet meer normaal kon lopen, staan of zitten. Wat voelt dat toch fijn zeg! Ik heb deze week helaas niet zoveel gelopen als ik had gewild MAAR… ik ben volop in beweging geweest en mijn planning voor volgende week is weer gemaakt. Het wordt een pittige week maar hé, als ik iets wil dat ga ik ervoor! Voordat ik mijn week ga vertellen wil ik iedereen bedanken voor de ontzettende lieve, mooie en ontroerende reacties op mijn blog van vrijdag. Als je hem nog niet gelezen heb, klik dan even hier. Zo, wat heb ik deze week gedaan?

Maandag

Niks gedaan behalve gewerkt.. NEXT!

Dinsdag

Goed, mijn vriend is zojuist afgestudeerd en heeft veel geluk gehad, hij heeft al een baan dat pas 1 maart begint. De vrije tijd wil hij besteden door mij te trainen. Hij heeft voor mij een complete schema gemaakt die ik in de sportschool kan beoefenen. Soms samen, soms alleen. Dinsdag was het zover, de armen. Mijn arme kipfiletjes zijn zo slap, daar moet echt aan gewerkt worden. Niet alleen de armen waren aan de beurt, eigenlijk heel mijn bovenlichaam. De oefeningen zijn pittig, heel pittig! Zo pittig dat een bericht sturen naar mijn vriend om te melden dat het goed was gegaan, niet zonder trillende handjes gebeurde. Ik voelde me voldaan en was een klein beetje bang voor de volgende dag..

Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Woensdag

Ik lag in bed en ik probeerde elke signaal in mijn lichaam op te vangen. Voel ik iets? Heb ik spierpijn? Ik stond op, wilde opstaan en ja hoor! Heel mijn rug, armen en buik deed zeer. Ik had me een partijtje spierpijn zeg! Maar dat voelde ook wel heel goed hoor. Dat moet ik eerlijk toegeven. Mijn vriend had weer een schema gemaakt voor mij, dit keer het onderlichaam. Ik zag kilo’s voorbij komen die ik echt nooit zou kunnen squaten maar ik ging het toch proberen. We deden alle oefeningen en net voordat we weggingen voelde ik al de verzuring in mijn benen. Dit wordt een hell morgen met opstaan, dacht ik.

Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Donderdag

Met veel gekreun en gesteun kwam ik uit bed. Oh boy, wat een spierpijn zeg! En het funnest is dat mijn armen nu nog meer pijn deden. Ik voelde me een beetje een mummie die liep. Op de planning stond een run van 70 min op laag tempo. Ik ging met volle moed naar buiten maar het lukte me niet. Ik zat niet in mijn flow, mijn hartslag voelde alsof ik een marathon aan het lopen was. Nee, het was echt een prut run! Grrr.

Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Gelukkig had ik in de avond een herkansing. Tijdens de adidas event gingen we nog met Stadswild lopen. Ik had nog spierpijn en laat ik het zo zeggen, dat is niet minder geworden. Het was wel een hele fijne training en daardoor vergat ik wel een beetje mijn gefaalde run van de middag.

Dominer Les 42 KM: Spierpijn, gefaalde run en nog 9 weken

Vrijdag/zaterdag/zondag

Ik kan hier heel kort over zijn. Vrijdag en zaterdag niet gelopen. Dit had te maken met mijn administratie en vandaag moet ik nog de laatste puntjes op de i zetten dus of ik ga lopen, geen idee maar dat kunnen jullie volgen op onze Instagram account!

Niet zoveel gelopen maar wel gesport. Komende week ga ik weer 2-3 keer naar de sportschool maar heb ik ook 2 lange duurlopen op de planning en een interval. Flink wat spieren aan het werk zetten.

Hoe gaat het bij jullie?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

Geef een reactie