Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een duurloop in het teken van genieten

Een duurloop in het teken van genieten

Het is gewoon een beetje eng hoe snel de weken gaan. Over minder dan 70 dagen sta ik samen met velen van jullie aan de start van mijn eerste halve marathon. Voor anderen de tweede, derde of zoveelste keer. Elke week vink ik mijn trainingen af met hier en daar een verschuiving in het schema of een hobbel in de weg, maar stoppen doe ik niet.

Afgelopen week stonden er zes trainingen op het programma. Vier keer hardlopen en twee keer sportschool. Het werd drie keer hardlopen en twee keer sportschool. Ik had een dag extra rust nodig. Niet door pijntjes of iets dergelijks, maar door vermoeidheid van allerlei andere dingen.

De intervaltraining van dinsdag bestond uit 10x 1 minuut hardlopen met 1 minuut rust. In het begin deed ik de 1 minuut rust nog dribbelend, maar na de 7e keer ben ik gaan wandelen. Het viel me zwaarder dan twee weken ervoor. Misschien niet heel vreemd, omdat ik toen heel veel agressie erachter had zitten en nu totaal niet. Ik had dus aan het einde ook een gemixt gevoel over deze intervaltraining.

Zaterdagochtend mocht ik weer de schoenen aantrekken. Ik ging 45 minuten hardlopen. Voor mezelf had ik een doel gesteld, elke kilometer onder de 7 minuten. Even voelen dat er nog een beetje snelheid in dat lichaam zit op de langere afstanden. Het was heerlijk weer, dus liep ik over de dijk. Helemaal naar Lekkerkerk wilde ik niet dus op de helft eraf. Op dit pad was ik al lang niet meer geweest. Wat mooi en rustig. Via de enorm drukke Tiendweg terug uitkomend op de paden die ik liefheb. Bij 45 minuten was ik thuis en heb ik vijf minuten uitgelopen. Ik kwam op 7 km en gemiddeld 6’59” per kilometer. Missie geslaagd.

Zondagochtend 05:10 ik wil uit bed, maar draai me om. 6:30 uur en ik wil nog steeds niet. Alles lijkt gevoelig te zijn. Niet vreemd, want na de 7 km van de dag ervoor zijn we de boodschappen gaan doen en daarna hebben we de woonkamer verbouwd. Ongeveer 400 boeken uit de kast op de bank neergelegd, met meubels gesjouwd, de boeken weer in de kast gezet en nog lampen opnieuw aangesloten. Een hele workout op zich al. Logisch dat ik zondag opstartproblemen heb.

Mijn alternatieve workout van zaterdag; Boeken sjouwen

Als ik om 8:20 uit mijn bed stap ben ik wel gelijk vastberaden. Sokken aan, ontbijten, broek aan, drinken, shirt aan en nog wat aardbeien eten. Water in mijn flesjes. Hartslagmeter, horloge en iPod mee. Nog even naar de wc en ik kan gaan lopen. Het is heerlijk weer en ik geniet van de omgeving. Ik neem een rechte weg, dan een afslag en nog een bochtje. Terwijl ik loop vergeet ik de tijd en de afstand. Het was een duurloop in het teken van genieten.

De zon, de schaduw, het uitzicht, de muziek… overal genoot ik van. 2 uur was ik onderweg, 13 km werd 15,35 km. Totaal niet gepland, maar ik liep zo lekker en ik besef dat ik hou van de duurlopen. Alleen of samen met iemand het is heerlijk, hoe langer ik onderweg ben hoe makkelijker het lijkt te gaan. Een kilometer extra is niet veel meer als je er al 14 achter de rug hebt.

Eens kijken wat deze week me gaat brengen. Er zal wat geschoven gaan worden want het is lekker weer en dan wil ik ook wel gebruik maken van het zwembad. Gaan bij jullie de duurlopen ook lekker?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie