Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een echte rustweek ingelast

Een echte rustweek ingelast

Deze week was een echte rustweek. 2x sportschool en 2x hardlopen in plaats van 2x sportschool, 3x thuis trainen en 4x hardlopen. Soms is dit echt nodig: gewoon zitten en niks doen.

Maandag- en vrijdagavond stond ik in de sportschool na het werk, maar in de tussenliggende dagen deed ik na het werk niks. Echt totaal niks. Ik at mijn avondeten en viel in slaap. Ik nam letterlijk rust. Bijgetankt ben ik nog steeds niet, maar mijn lichaam heeft rust gekregen en met regen en onweersbuien hardlopen doe ik zeker niet dus het kwam goed uit. In alleen regen loop ik wel, maar niet in een stortbui of met onweer boven mijn hoofd.

Het was dus zaterdag dat ik mijn hardloopschoenen weer aantrok. Ik liep de eerste kilometer rustig en de tweede kilometers flink sneller. Twee kilometer, dat was mijn rondje. Precies een rondje om het dorp heen en even de benen wat werk laten doen voordat de boodschappen en andere noodzakelijke huishoudelijke dingen gedaan moesten worden.

Zondagochtend vroeg uit mijn bed, maar pas na half 11 stond ik buiten. What is wrong with me? Mijn benen waren nog zo slapjes dat ik even lekker voor de tv heb gehangen en niks heb gedaan. Moet kunnen. Toen het droog was en het zonnetje doorbrak stond ik buiten. Ik ging de dijk op en liep richting mijn ouders. Ik moest wat ophalen, dus ging ik dat hardlopend doen. Na 4,5 km kwam ik bezweet aan. Mijn hele rug zeiknat. Ik waarschuwde mijn ouders; ik ben niet snel gegaan en het gaat goed, het is alleen zo ontzettend benauwd en warm pffff. Na wat gedronken, gegeten en gekletst te hebben ga ik met een vollere rugzak terug naar huis. Weer de dijk over. Geen zuchtje wind en nog warmer dan op de heenweg. Ik ben verstandig en ga nog rustiger dan ik eerst deed. Ik ben blij dat ik geen lange duurkoop heb gedaan, want dit was al pittig genoeg.

De maand augustus zit erop en met 110,6 km in de benen ben ik zeker tevreden. Mijn 2e maand al dat ik boven de 80 en 100 km zit. Het gaat hard deze maanden.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie