Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een fantastische eerste week!
Een fantastische eerste week

Een fantastische eerste week!

Goed, week 1 van #JKRruns21k zit erop en het is tijd voor een update. Als alle weken zo makkelijk gaan, dan ben ik op 11 oktober zeer tevreden, maar dat zal wel iets te positief gedacht zijn haha. Tot nu toe gaat het wel heel lekker en daar ben ik erg blij om. Laten we terugblikken op mijn eerste trainingsweek. Het is gek om nu in een heel strak schema te zitten (daarover straks meer), maar dit geeft me wel een goede houvast en dat werkt voor mij heel goed.

 

Een fantastische eerste week 2.jpg

Op dinsdag ging ik voor m’n eerste run en dat werd meteen de zwaarste van de week: interval. Mijn hemel, wat heb ik daar toch een hekel aan. Laat mij maar lekker rustig een stukje rennen in plaats van keihard sprinten en dan bekaf zijn. Maar goed, als ik die halve marathon onder de twee uur wil rennen, dan hoort interval erbij. Het fijne is dat Niels met mij meetraint en dat we dus nu bijna alle rondjes samen kunnen gaan rennen. Dan kun je tussendoor ook niet opgeven of eerder stoppen, je móet wel door. We renden 4×700 meter en (snel)wandelden 4×300 meter uit. Uiteindelijk hadden we 4,7 kilometer gerend, een mooie eerste interval!

Een fantastische eerste week 3.jpg

Donderdag stond de tweede training op de planning, een rustige 30 minuten. Van tevoren had ik er absoluut geen zin in en het kostte me heel veel moeite om m’n hardloopschoenen aan te trekken. Uiteindelijk ben ik toch gegaan natuurlijk en daar was ik achteraf heel blij om. Niels en ik reden naar de heide waar je dit prachtige uitzicht hebt en dat werkt altijd heel motiverend. Ik wilde nu m’n hartslag eens goed in de gaten houden, maar dat was bijna niet te doen. Op de heide heb je een aantal heuvels en m’n hartslag schoot hierdoor echt de lucht in! Zie hem dan maar eens rustig te krijgen. Achteraf zei Niels dat we wel erg langzaam hebben gelopen (iets meer dan 5km in 30 minuten) en dit is voor mij ook wel vrij langzaam. Ik vind het heel gek dat ik zó langzaam moet gaan om m’n hartslag onder controle te houden, voor m’n gevoel wandel ik dan bijna. Ik ga hier toch eens een onderzoekje naar doen; ik kom erop terug!

Een fantastische eerste week 4.jpg

Zondagochtend was het bij ons nogal druk in huis, m’n zusjes bleven slapen maar er stond toch een duurloopje op de planning. Zij zetten Netflix aan en Niels en ik vertrokken naar buiten. Hoewel de andere dames van Just Keep Running grotendeels met een 8km loop startten, begonnen Niels en ik met 11. Weer probeerde ik het heel rustig aan te doen, maar op een gegeven moment ging m’n hartslag gewoon niet lager dan 190. Niks ernstigs, maar wel gek. Hoe rustig ik ook probeerde te lopen, hij ging maar niet omlaag. Ach, we hadden er wel een heerlijke 11km op zitten en omdat we het nu weer rustig aan deden hield ik het wel de volledige 11 km vol. Iets wat me al een tijdje niet meer was gelukt.

Dan nog even dat schema. Het was een paar vriendinnen van mij al opgevallen dat we allemaal hetzelfde schema gebruiken. Dat is niet zo. Een schema is heel persoonlijk en is niet voor iedereen goed. Ik heb alleen de basis van: 1x interval, 1x korte loop, 1x duurloop per week gebruikt en op basis daarvan ben ik gaan invullen. Ik heb natuurlijk al eerder halve marathons gelopen dus ik weet wat ik kan verwachten en wat voor mij een goede opbouw is. Dit keer pak ik het wat rustiger en verstandiger aan omdat Niels met mij meerent en dit zijn eerste halve marathon wordt. Ik ga mijn schema hier dus ook niet delen, als je meer wil weten over een goed schema benader dan bijvoorbeeld een atletiekvereniging of een hardlooptrainer.

Wauw, wat was dit een fantastische eerste week! Het ging echt superlekker, en hoewel ik m’n hartslag niet zo goed omlaag kreeg heb ik er wel veel over geleerd nu. Op naar week 2!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

Geef een reactie