Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Een halve marathon, wind en nog 13 weken

Een halve marathon, wind en nog 13 weken

Terwijl ik dit aan het typen ben krijg ik tranen in mijn ogen. Nee, niks ernstig, maar opeens kwam er een gevoel naar boven. Een gevoel van trots, een gevoel van “ik-hoor-erbij”. Een gevoel dat ik nu met beide armen naar me toe trek en niet los wil laten. Een prachtig gevoel. Ik weet niet zo goed waar ik moet beginnen. Wil ik het over mijn nieuwe schoenen hebben die echt awesome zijn of wil ik nou toch over mijn intervaltraining hebben? Misschien wil ik het wel gewoon over mijn halve marathon hebben die ik zojuist gelopen heb. Misschien. 

Mijn week zag er heftig uit. Ik moest 4x hardlopen en 2x keer deed ik dit netjes. Vrijdag was het eigenlijk de bedoeling om 50 min te hardlopen, maar ik had overdag afgesproken met mijn coach Andrea en ’s avonds ging ik samen met mijn vriend voor nieuwe hardloopschoenen kijken. Toen ik pas laat thuis kwam had ik zeker niet de behoefte om nog even 50 min te hardlopen. Ik realiseerde me zaterdag dat ik zondag een run had staan van 21 km en dat terwijl ik zometeen 50 min ging hardlopen in wind en regen.

Oh de wind, die heb ik gevoeld. Zo ook de regen door mijn jas heen die uiteindelijk niet waterproof leek te zijn. Ik liep 50 min lang op pantoffels. Pantoffels? Ja, zo heten mijn nieuwe hardloopschoenen. Denk maar niet dat ik op pantoffels ga hardlopen maar echt, mijn hardloopschoenen zitten zo onwijs lekker. Noa vond de wind iets minder leuk en was vaker geinteresseerd in de vallende takken die ze vervolgens oppakte zonder te beseffen dat ik langs haar liep en al haar takken tegen mijn been kreeg. We kwamen thuis en ik had nog niet gedoucht of Noa lag al snurkend in haar mandje. Beentjes omhoog en rusten, want zondag was het zover. Mijn eerste 21 km sinds de halve marathon van Eindhoven.

Een halve marathon, wind en nog 13 weken

Ik werd wakker en draaide me om. Lees die zin 5x, want dat is dus wat ik deed. Ik hoorde buiten de wind en even hagelde het ook. No way dat ik nu ga hardlopen. Toch overwon mijn gevoel. Ik voelde me goed en weet je wat? Dit is een test voor me! Ik ga niet 21 km lopen! Nee, dan doe ik het ook gelijk goed! Ik ga voor de halve marathon. Ik wist ook precies wat mijn route zou zijn: namelijk de halve marathon van Eindhoven zelf. Alleen wel vanuit mijn huis en met de klok mee. Ik zou hem dus andersom gaan lopen. Helaas vond de gemeente het geen goed idee om alleen maar voor mij de stoplichten op groen te zetten, dus ik moest het wel doen met stoplichten. Om half 1 vertrok ik:

 • Goed, eerste km zit erop. Geen last van mijn kuiten en ook geen kramp ergens anders. Dit gaat lekker.
 • Ik liep over een viaduct en even voelde ik een branding in mijn kuiten, maar dat was loos alarm want daarna voelde ik het niet meer.
 • Een jongetje loopt naast me en klapt in zijn handen. Ik zwaai (alsof ik de koningin ben) en glimlachte. Hij riep nog: “nog even volhouden!” Wist hij veel dat ik nog dik 18 km moest, maar ik waardeerde het enorm. Je krijgt dan echt een boost.
 • Weer een viaduct overleefd, nu is het gewoon even knallen en goed opletten bij stoplichten en waar het kan gewoon door lopen.
 • 5-6 km liepen eigenlijk wel heel fijn. Een paar keer uit moeten wijken voor een fietser. Ik heb tijdens het hardlopen vaak de neiging om weg te dromen en soms moet ik toch even beter opletten, haha.
 • Yes 7 kilometer verder en ik ben nu in het centrum van Eindhoven. Wat een drukte! Oh ja. Koopzondag, aaaaargh! Ik loop langs het stadion en vanaf nu is het gewoon knallen, Zélia. Geen gezeik meer met stoplichten. Nu kan ik minstens tot 13 km alleen maar lopen en lopen! Ik liep op een stuk waar heel vaak hardlopers zijn en ook vandaag kwam ik er een paar tegen. Knikkend naar elkaar, een klein seintje. Ja, ik hoor erbij.

Marathon-Week-10-2

 • Volle tegenwind. Het is meer zijwind, maar poeh.. pittig!
 • 14 km gedaan.. nog 7 km te gaan. Moet wel lukken toch? Ben nu op 2/3 van een halve marathon!
 • Volle tegenwind. Nee maar echt. Tranen in mijn ogen, niet van vreugde maar door de wind.
 • Gelukkig heb je weer wind mee als je ergens afslaat haha! Nog maar 2 km te gaan!
 • Yes, 20 km gelopen. Ik keek naar mijn tijd. Dit kan niet. 2 uur en 41 min over 20 km. Dit kan gewoon een PR worden. Dit gaat gewoon een PR worden. Voor ik er erg in had versnelde ik mijn tempo. Ik versnelde en ik versnelde. Waar de energie vandaan kwam? Geen idee, maar ik liep en liep of beter gezegd: ik rende en hard ook.
 • 21 km en de stand stond op 2 uur en 49 min precies. De laatste 100 meter is alles of niets, Zélia. Ik rende, mijn horloge bleef piepen omdat ik uit mijn max hartslagzone zat, maar het maakte mij niet uit. IK HEB EEN PR GELOPEN OP DE HALVE MARATHON!

Marathon-Week-10-3

10 weken geleden kreeg ik mijn schema met geen idee hoe en wat. Hoe ga ik überhaupt sneller worden als ik langzaam moet trainen? Door het trainen met mijn hartslag heb ik nu ontdekt dat daar heel veel veranderingen in zijn gekomen. Leuk om te weten is het volgende:

 • Tijdens de halve marathon van Eindhoven liep ik in mijn wedstrijdtempo. Mijn wedstrijdtempo was 8’17” per km en ik deed er in totaal 2 uur 56 min en 55 seconden over. Mijn gemiddelde hartslag was 181!!!
 • Vandaag tijdens mijn training, waarbij ik dezelfde route als bij de halve marathon van Eindhoven heb genomen, liep ik hem in mijn langzame duurlooptempo – namelijk 8’03” per km – en deed ik er 2 uur 49 min en 56 seconden over. Mijn gemiddelde hartslag was 159.

Ik liep dus veel beter en sneller dan tijdens de wedstrijd. Ik ben trots. Ja echt! Damn.. ik heb zojuist een PR gelopen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

8 Comments

Geef een reactie