Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Een korte pauze

Afgelopen week was voor mij een beetje een breekpunt. Ik schreef een berichtje naar de JKR-dames over dat ik me niet zo goed voelde. Niet zo zeer lichamelijk, maar meer mentaal. Het afstuderen hing (hangt) me op mijn nek, vooral het onderzoek. Ik deelde met ze dat ik het gevoel had dat ik zo veel te doen had en veel te weinig tijd om het te doen. En dan ook nog die stomme blessure erbij.

De dames reageerden daar eigenlijk allemaal op dat ik voorzichtig moest doen en voor mezelf moest zorgen. Niet zo door gaan, want dan zou ik straks thuis zitten met een burn-out of iets dergelijks. Mijn eerste reactie? Pfff, ik ben 22. Ik moet toch kunnen stagelopen/afstuderen, werken, bloggen, sporten en een sociaal leven hebben? Daar krijg je toch geen burn out van? Dit kan toch niet teveel zijn?

Maar die dag was ik ook bij een persevenement met vier andere bloggers. We hadden het over bloggen. Ik vertelde dat ik op mijn stage zo’n drie artikelen per dag schrijf, dat ik daarnaast nog voor drie websites blog en dat ik ook voor mijn bijbaantje blog. En die bloggers, die fulltime aan hun blog werken, waren verbaasd over hoeveel ik schreef. “Is dat niet hartstikke druk dan?” Dat, en de reacties van de meiden opende mijn ogen. Is het wel veel? Ik vond het heel normaal. Is dat meer dan wat anderen doen?

Nadat ik met verschillende mensen heb gesproken, heb ik besloten om even rustiger aan te doen. Op één van mijn eigen blogs blog ik gewoon wanneer ik zin en inspiratie heb. Op de andere 1x per week, in plaats van 3x per week. Met mijn baas en stagebegeleider praten over werken en het onderzoek. Werken aan mijn blessure met een fysiotherapeut als ik weer terug ben uit Londen. Mijn vrienden snappen het (als het goed is) ook wel als ik ze even wat minder zie. En even pauzeren met Just Keep Running.

Ik wil echt niet weg bij Just Keep Running. Ik vind het schrijven leuk, ik ontvang graag jullie reacties en de groep is gewoon zo leuk, die wil ik niet missen. Daarom hebben we besloten dat ik pauze neem. Tot ik afgestudeerd ben en van mijn blessure af ben. En dan begin ik weer met bloggen voor Just Keep Running. En met hardlopen, alweer opnieuw opbouwen.

De komende tijd lees ik gewoon mee. Ik ga werken aan prioriteit 1 (mijn gezondheid) en 2 (mijn afstuderen). De rest komt er na wel weer. Ik wens jullie allemaal heel veel plezier en succes met het hardlopen. Heel veel liefs uit Londen en tot over een paar maanden!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

2 Comments

 • Kim

  30 april 2015 at 10:06

  Dat is inderdaad een heel druk programma zeg…
  Lijkt me een verstandige beslissing die je hebt genomen.
  Je gezondheid en daarnaast ook je afstuderen zijn even van grotere prioriteit dan de andere dingen.
  Veel succes en ik hoop binnenkort toch weer wat van je te lezen hier!

  Beantwoorden
 • Marsha Klomp

  30 april 2015 at 20:20

  Wat goed dat je deze beslissing hebt genomen. Het was/is ook echt wel veel ja! En een burnout op 22, dat kan hoor, ik hoorde laatst nog dat dat best regelmatig voorkomt. Ook bij mensen die van alles doen wat ze allemaal leuk vinden, en die dat ook nog allemaal goed willen doen. Wat fijn dat je mensen om je heen hebt die je helpen met dit soort beslissingen, die met je meedenken en je tegen jezelf in bescherming willen nemen.
  Succes met afstuderen en met herstellen van je blessure/sterker worden.

  Beantwoorden

Geef een reactie