Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Een lekker weekje!

Tsja, dan wil je ergens in een café (ik had wat tijd te doden) aan je verslag gaan werken, en dan heb je gewoon geen flauw idee hoe je runs afgelopen week ook alweer gingen, en wat je überhaupt gedaan hebt qua training… Word ik nou oud (ik zit immers al aan de verkeerde kant van de 20 haha), of is dit gewoon een teken dat ik het allemaal wat te druk heb? Ik denk het laatste. Zélia heeft me wel een beetje aan het denken gezet met haar post: heb ik het niet gewoon even te druk? Maak ik het niet te moeilijk voor mezelf? Goed, misschien een onderwerp voor later. Laten we eerst terugblikken op afgelopen week *zoekt iPhone om foto’s terug te vinden*.

 photo Een lekker weekje 3_zpsq7lzwkvk.jpg
Dinsdag stond ik buiten voor rondje 1 van de week. Ik weet nog wel dat ik pas aan het einde van de middag kon gaan en dat ik daar eigenlijk helemaal niet blij mee was. Het was warm en benauwd (de hele dag al) en ik had gewoon niet zo’n zin. Toch ging ik (onder lichte dwang van Niels), maar of dat nou de juiste keuze is geweest? M’n hartslag was hoog, ik had hele zware benen en ik kwam voor m’n gevoel maar niet vooruit.

 photo Een lekker weekje 1_zps80c9f4zb.jpg
Donderdag ging ik natuurlijk voor poging 2. Dit keer ging ik ’s ochtends vroeg: dan had ik het maar achter de rug en kon ik daarna weer door met m’n dag. Ik wilde heel graag weer wat verder lopen dan de rondjes van 5 die ik de laatste tijd wel erg veel loop; daarom ging ik nu een bochtje verder. Dat betekende dat ik uiteindelijk 7 kilometer op de teller had staan. Nog steeds geen afstand om echt over naar huis te schrijven (voor mijn begrippen), maar wel eindelijk wat verder dan 5 kilometer. De temperatuur was dit keer ook wat aangenamer en dat was toch wel heel prettig.

 photo Een lekker weekje 2_zps4ca5ah4k.jpg
Zondag was een mooie dag voor m’n derde rondje. Ik lag op zaterdag pas laat in bed (iets met het songfestival) maar op zondag was ik toch al vroeg wakker. Niels lag nog in bed, maar ik ging toch maar naar buiten. Ze hadden rotweer voorspeld maar tijdens mijn rondje bleef het volledig droog, heerlijk is dat! Oorspronkelijk was m’n plan om 6 kilometer te rennen, maar tijdens het rennen ging het zó lekker, dat ik uiteindelijk 10 kilometer heb gerend. Oh yes! En ook nog in 1:00:10. Net 10 seconden boven het uur, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een heel lekker rondje, in een best prima tempo. Ik kan het nog! Zo’n rondje is wel heel fijn zo vlak voor een wedstrijd, dan heb je nog een beetje het idee dat je het kan haha.

Om nog even terug te komen op de inleiding: ik vraag heel.erg.veel. van mezelf. Dit heb ik altijd al gedaan en ik denk dat ik dat ook altijd zal blijven doen. Toch heeft het artikel van Zélia me aan het denken gezet: waarom doe ik dit eigenlijk? Van wie móet ik drie keer per week lopen? Er is niemand die me dwingt. En toch blijft het knagen: loop ik niet op dinsdag, dan baal ik van mezelf. Lopen is zo fijn? Waarom sla je dan een rondje over? Weet je, I’ll take it day by day. Loop ik niet? Dan moet ik dat gewoon accepteren? Loop ik wel? Dan is dat alleen maar fijn. Zondag ren ik 10 kilometer in Leiden, kan ik het nog wel? We gaan het zien. En anders moeten jullie me er maar doorheen sleuren!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

  • anke

    19 mei 2016 at 09:33

    Jij kan nog tien kilometer lopen hoor! Leiden is in tegenstelling tot de Hilversumse Hei verhard. Hardlopen is geen verplichting, het is een cadeautje aan jezelf. Je bepaalt zelf wanneer je het uit wilt pakken! Soms moet je het even laten liggen om nog nieuwsgieriger te worden en de ene keer valt het dan mee en de andere keer tegen. Haal hardlopen van de to-do list af en zet het op de kadolijst.
    succes zondag in Leiden

    Beantwoorden

Geef een reactie