Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een mooie hardloopherinnering erbij

Een mooie hardloopherinnering erbij

Wat een mooie week was afgelopen week. Geen wedstrijd die het mooi maakte, maar een moment dat het mooi maakte. Welk moment, dat weet je zodra je alles hebt gelezen.

De Ladies Run was super leuk. Ik heb genoten en lekker gelopen. Wel een stuk langzamer dan gewend, maar het genieten was enorm en daarom kijk ik er trots op terug. Mijn mindset is om. Natuurlijk word ik blij van snelheid, maar ik loop dit jaar (voor mijn doen) zoveel wedstrijden dat er geen focus is op één specifieke afstand en één tijdsdoel. De ene wedstrijd gehad en dan staat de volgende soms alweer voor de deur.

Een mooie hardloopherinnering erbij

Maandag was ik vrij en ben ik met mijn moeder gaan uitlopen. Dit uitlopen deed ik dit keer niet door het dorp maar door Diergaarde Blijdorp. Lekker langs de beestjes. Genieten van het weer, lekker kletsen en af en toe een mooi plekje uitkiezen om te ontspannen. Eenmaal thuis had ik zin om te zwemmen. Ik pakte mijn spullen sprong op de fiets en na 1 km was ik bij het zwembad. Met vijf mensen in het water, wat een rust. Een half uur heb ik gezwommen en dat was zwaar, maar wel lekker. Zwemmen is toch heel anders dan hardlopen.

Dinsdag stond ik met veel tegenzin in de sportschool. Trainen zonder mijn zus is echt veel minder leuk. Gelukkig was ze op Whatsapp aanwezig en heb ik op de crosstrainer en de fiets gewoon even zitten kletsen met haar en was ik toch weer 45 minuten actief. Het is niet echt handig om tijdens het trainen met mijn telefoon bezig te zijn, maar goed, het hield me dit keer wel bezig en de benen werden losser door de crosstrainer en het fietsen.

Woensdag stond er een rondje van 3 km op de planning. Ik had er enorm behoefte aan, want mijn dag verliep niet echt soepel. Mijn rondje hardlopen ging zoals mijn dag ook ging. Totaal niet perfect, maar het was lekker om geweest te zijn.

Na een rustdag stond ik vrijdag in de sportschool en had ik een check-upafspraak met mijn trainster. We namen de oefeningen door die ik al heb en daaraan voegden we twee oefeningen toe. Twee oefeningen voor mijn rug en borst. De benen mogen in de sportschool soms wat ontzien gaan worden, aangezien ze genoeg kilometers maken.

Een mooie hardloopherinnering erbij

De mooiste dag van de week. Een dag die ik niet snel zal gaan vergeten. Zaterdagochtend ging ik met een rugzak vol kittenvoer, melk en speeltjes richting mijn zus. Een nieuwe aanwinst in onze familie was de dag ervoor gearriveerd en die moest even geknuffeld worden. Na bijna twee uur trok ik weer mijn hardloopschoenen aan om richting huis te vertrekken. Ik liep de straat uit en zag daar een mannetje met een pet heel langzaam fietsen. Dat kan er maar één zijn. Dat is mijn opa! Ik volg hem hardlopend en als ik weet dat het veilig is loop ik naast hem.

“Opa, voor je blijven kijken. Waar ga je heen?” Wat vond hij het leuk dat ik daar opeens liep. Opa ging een rondje fietsen terwijl mijn moeder de boodschappen voor hem deed. “Wat ga jij doen?” Ik besloot naast opa te gaan hardlopen en zo gezellig met hem mee te gaan. Wat vonden we dit allebei leuk. Opa fietst niet meer snel, maar voor mij perfect om naast te hardlopen. Al kletsend liepen we zo richting zijn huis. We werden veel begroet, auto’s stopten en lieten ons voor en we genoten van alles. Dit ga ik vaker doen en dan opa verder meenemen naar plekken waar hij vroeger nog wel ging maar nu niet meer durft omdat het niet al te best gaat.

Een mooie hardloopherinnering erbij

Na wat gedronken en voor opa eten gekookt te hebben ben ik richting huis gegaan. Op één dag drie trainingen en totaal 13 km op de teller. Niet gepland, maar het was zo fijn.

De volgende dag was er wel spierpijn maar niet meer de stijfheid die ik de hele week gevoeld had. Ik besloot alsnog mijn geplande rondje voor zondag te doen. Er stond een rondje van 7 km op de planning. Precies toen ik buiten stond begon het te regenen. “Ga ik terug naar boven of hardlopen?” ging er door mijn hoofd. Nou gewoon hardlopen natuurlij,k zei dat andere stemmetje in mijn hoofd. De bedoeling was rustig lopen. Ik kon alleen maar denken hoe kan ik nu rustig hardlopen terwijl het regent. Na 1,5 km twijfelde ik. Zou ik omkeren? Nou nee, het plan is 7 km, dan moet minimaal 5 km wel gaan lukken. Totaal werd het natuurlijk gewoon 7 km, gewoon doorlopen. Uiteindelijk heb ik goed rustig gelopen. Een gemiddelde hartslag van 156 met een gemiddelde tempo van 8’25” min/km. Ik liep het langst in zone 3 en dat voelt goed.

Een fantastische week met weer veel kilometers in de benen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie