Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een onverwacht vrolijke hardloopweek

Een onverwacht vrolijke hardloopweek

Een rustigere week staat op de planning. Voor mij komt dat heel goed uit. Mijn arm geeft alle signalen af om rustiger aan te doen. Ik besluit zelfs het rustige weekschema aan te passen. Lees je mee hoe mijn week was?

Maandagavond in de sportschool verloopt rustig. Het is erg druk met mensen die we normaal niet zien. Hierdoor besluiten we boven te trainen; daar komt vaak niemand en dat is zo lekker. Bij het weggaan staan we nog even met de eigenaar te kletsen over de buitenspullen en hij gaat wat dingen aanpassen voor ons zodat ik beter kan ‘spelen’.

Dinsdagochtend krijg ik met moeite een staart in mijn haar. Aankleden… ja, hoe krijg ik dat shirt aan? Je begrijpt, het gaat niet lekker. Autorijden (schakelwagen) is een hele opgave. De eerste keer dat ik mijn schema aanpas vanwege andere redenen dan moe zijn. De geplande interval laat ik sowieso schieten. Hardlopen wil ik wel, daar heb ik zin in en dat kan ook als ik het maar rustig aan doe. Nadat wij het leuke nieuws ontvangen van Runnersworld heb ik nog meer zin om een rondje te hardlopen. Wij genomineerd als hardloopblog van het jaar, supervet toch?!

Ik stap naar buiten en begin met lopen. Na een heerlijke kilometer ga ik wandelen, 500 meter verder zet ik een sprint in van bijna 500 meter naar het einde van het zandpad. Ja, er moest wat energie uit. Ik kom bij het stuk met de lantarenpalen. Ik besluit hier met de lantarenpalen te ‘spelen’. Bij de ene paal ga ik heel langzaam, bij de andere dribbelen en dan weer een sprint. Ik hobbel rustig verder. In de straat vlakbij huis zie ik dat er niemand op het speelpleintje is. Ik ga erheen en doe hier iets van een cooling down. Een beetje rekken en strekken op de liggers en koppeltje duikelen. Superleuk om dit weer eens te doen en zo heb ik ongemerkt toch een fijne training. Enorm bezweet kom ik thuis en geniet ik lekker na.

Een onverwachte vrolijke hardloopweek

Woensdagavond was een topavond! Jullie hebben het vast al op Facebook, Instagram en bij Zélia voorbij zien komen dat wij samen zijn gaan hardlopen. Wat vind ik het jammer dat wij niet dichter bij elkaar wonen. 120 km bij elkaar vandaan wonen zorgt ervoor dat we niet even in de avond samen kunnen hardlopen. Het moet gepland worden, agenda’s naast elkaar en kijken wat kan. Afgelopen woensdag konden we heel spontaan afpreken aangezien Zélia 6 minuten bij mijn werk vandaan aan het werk was.

Van zulke situaties moet je gewoon gebruik maken. We gingen een route lopen die ik steeds vaker neem. We liepen door het Schollebos en op precies dezelfde plek waar ik een aantal weken geleden stil stond om te genieten van het uitzicht, zegt Zélia dat we moeten stoppen. Fotomomentje. We lopen al kletsend verder. We lopen door het bos, langs water, over de weg, onder de weg door, door een park en over het fietspad terug richting mijn werk. Onderweg vermaken we ons uitstekend met de nodige selfies. Wat zouden we dit graag vaker samen doen en dat gaat ook zeker gebeuren.

Donderdag weet ik dat ik even niet zo veel moet doen. Op mijn werk sta ik te sjouwen met stapels papier en opdrachten, maar toch wil ik iets doen. Iets doen om mijn energie kwijt te kunnen. Dat wordt een yoga warming-up gevolgd door een aantal squats, lunges en dips. Natuurlijk moest er weer een kat meedoen.

Vrijdagavond staan we weer in de sportschool en de eigenaar heeft geluisterd! Ik kan bij de ringen zonder enorm te hoeven springen. We doen een flinke workout buiten en daarna nog even fietsen en lopen op de loopband. Laat het weekend en mijn rustdag maar komen.

Na een dag rust is het zondag. Zondagochtend dat betekent een duurloop. Ik ben erg benieuwd hoe het zal gaan. Mijn darmen werkten namelijk de avond ervoor niet helemaal mee. Wel ben ik op tijd naar bed gegaan dus uitgerust ben ik zeker. Ik was vroeg wakker en voor mijn gevoel was het al erg laat maar dat was gelukkig niet zo. Na wat gegeten en gedronken te hebben ging ik op pad. Heerlijk zonnetje en een fijne temperatuur. Ik loop over de dijk terwijl ik “Goedemorgen” stuur naar mijn zus. “Ola” krijg ik terug. Ze is wakker dus 20 minuten later sta ik voor haar deur en gaat ze op de fiets met me mee. We gaan richting het bos en zo samen hobbel ik heerlijk verder.

Op de paden is het wel opletten voor takjes die door de storm gevallen zijn, maar dat maakt het leuker. Het gaat echt super lekker en ik geniet enorm. Bij 12 km krijgen we enorme tegenwind en wordt het even aanpoten. Het nadeel hiervan is dat ik de controle over mijn ademhaling kwijt ben. Langs de surfplas hebben we weer wind mee. Het worden iets meer kilometers dan gepland, maar zo kon Rianne helemaal mee. 15.2 km! Eindelijk weer eens 15km en wat voelde dat heerlijk. Echt een afstand waar ik van hou en ik hou van het lange lopen. De 5 km in een top tijd doen, ja leuk, maar doe mij maar een heerlijke duurloop waar ik kan genieten van alles.

Begon ik nou met dat het een rustige week zou zijn… oeps toch nog 26.21 op de teller, maar wat heb ik van alle runs genoten. Mijn eigen geïmproviseerde run, een spontane run met Zélia en een duurloop met mijn zus als gezelschap; beter kan toch niet?!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie