Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een paar korte rondjes in Egypte

Een paar korte rondjes in Egypte

In mijn vorige weekverslag hebben jullie al kunnen lezen dat ik in Egypte was afgelopen week. Omdat ik toch een beetje getraind wilde blijven voor de halve marathon (ieeeekkk, die is deze zondag al!), heb ik nog twee keer in Egypte gerend. Een paar korte maar intensieve rondjes!

Ik gaf vorige week al aan dat ik eigenlijk iedere dag een kort stukje wilde rennen, maar uiteindelijk ben ik hier na twee dagen al mee gestopt. Slecht? Nee, zeker niet! Het landschap waar ik rende bestond toch grotendeels uit zand en heuveltjes en dat vinden mijn schenen niet echt ideaal.

Klein rondje Egypte 3.jpgOp zondag rende ik een rondje waar je vorige week al over kon lezen, maar op maandagochtend stond ik weer vroeg buiten voor een klein stukje rennen. Ik stond nóg iets eerder buiten, om 06.00 uur, en liep drie kilometer. Voor mij is dat eigenlijk niks, normaal gezien ren ik minimaal vijf, maar nu kon het niet anders vanwege de hitte. Ik besloot dit keer niet via het strand te rennen, maar drie rondjes langs alle huisjes af. Dat was ook onverhard, maar het had niet dat mulle zand zoals je op het strand hebt. Na drie kilometer rennen door de hitte vond ik het wel mooi geweest en liep ik naar het duikcentrum waar Niels klaarstond om te gaan duiken!

De dag erna had ik dus het plan om weer te gaan rennen, maar omdat mijn kuiten het daar niet mee eens waren (over trappen en zand lopen is vrij heftig als je dat normaal niet doet) besloot ik een dag pauze te nemen. Op vijf mei heb ik twee keer een uur gezwommen dus aan beweging had ik al voldoende gedaan!

Klein rondje Egypte 2.jpgOp woensdag besloot ik weer te gaan rennen, maar dit keer ’s avonds! Ik zag anderen ook ’s avonds rennen en dat leek me qua temperatuur beter. De zon schijnt dan niet al volop in je gezicht, en het koelt af in plaats van dat het warmer wordt. Zo gezegd, zo gedaan, rond 17.30 stond ik in m’n hardloopspullen buiten en rende ik vier kilometer! Het was nog steeds warm, maar de zon brandde nu niet op m’n huid en dat scheelt een hoop.

Klein rondje Egypte.jpg

En toen was het helaas weer tijd om naar huis te gaan. We kwamen zondagochtend heel vroeg weer aan op Schiphol en we lagen uiteindelijk pas om 04.30 uur in bed. Toch stond ik zo’n zes uur later alweer buiten om een rondje te gaan hardlopen. Het was namelijk m’n laatste kans op een wat verdere run voor de halve marathon. Eigenlijk had ik er helemaal geen zin in omdat ik nog best moe was, maar ik móest wel. Zo stonden m’n vriend en ik om 10.00 uur toch buiten voor een rondje. Hoewel het in Egypte behoorlijk warm kon zijn tijdens het rennen, hier in Nederland was de temperatuur ook best aardig! Sterker nog, ik had het bloedheet. Na een zware en hele warme 6,5 kilometer was ik ontzettend blij dat we weer klaar waren.

Deze zondag is de halve marathon van Leiden en deze week heb ik daar de laatste twee korte trainingsrondjes voor gerend. Hoe dat (en de halve marathon) ging, lezen jullie uiteraard volgende week!

Hoe ging het bij jullie afgelopen week? Ik heb helemaal niks meegekregen van wat er in Nederland is gebeurd, dus laat me weten hoe jullie runs gingen!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

3 Comments

Geef een reactie