Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Een rondje op gevoel

Volgens mij hebben we allemaal wel eens van die dagen dat je niet wilt doen wat moet, maar wat je voelt. Voor mij was de afgelopen week zo’n week. Ik deed alles op gevoel. Ik nam veel rust, was veel offline, genoot en deed waar ik zin in had (op het verplichte werken na dan natuurlijk) met als resultaat een lekkere korte run en een blessure die steeds verder weggaat.

Trainen in de sportschool gaat lekker en de oefeningen die ik thuis doe gaan ook gemakkelijk. Zelfs wanneer ik in de ochtend opsta doe ik nu oefeningen om mijn lichaam in beweging te krijgen en ook om wakker te worden.

Donderdag was een stressvolle dag, erger dan de rest van de week. Ik had de behoefte om mijn hoofd ‘leeg te lopen’. Geen minuutjes werk, nee echt even een stukje achter elkaar. Toen mijn zus na het eten weg was heb ik me omgekleed en ben ik naar buiten gestapt. Ik vond het donker wel even wennen, maar gelukkig voel ik me met mijn hardloopschoenen aan een stuk veiliger dan normaal. Ik begon rustig te hardlopen en dat voelde heerlijk. De kou op mijn wangen, en de dag die voelde ik steeds verder van me af gaan. Dit is waarom ik hardloop, het gevoel van controle, van vergeten en even alleen zijn. Ik maakte er een rondje van 2 km van, ik moest natuurlijk niet gelijk te gek gaan doen. Hier was ik al heel blij mee. Daarna heerlijk mijn oefeningen gedaan als cooling down.

Helaas was dit het enige rondje dat ik gelopen heb. Ik zou zaterdagochtend nog een rondje doen maar de ochtend liep anders waardoor ik niet meer ben gegaan. Met het nieuws van de aanslagen werden we wakker, maar ook met een telefoontje van mijn zus. Het hele industriegebied tot en met de kruising was afgezet met politie en niemand mocht erin of uit. Dus hup in de auto en haar via een omweg naar het werk brengen en zelf niet meer lopen met iets raars in de buurt.

Aan mijn beweging ben ik wel gekomen in het weekend, want ik heb minimaal 4 km gewandeld op zaterdagavond bij Glow in Eindhoven en ook zondag heb ik een stuk met Eveline gewandeld.

Mijn blessure gaat de goede kant op. De pijn is er bijna niet meer, alleen nu na het weekend heb ik een beetje last, maar dat komt door 2 autoritten van 123 km en waar ik er 1,5 uur over kan doen heb ik er door het weer dik 2 uur over gedaan. Ja dan zit je op het laatst niet echt lekker meer.

Deze week wil ik proberen twee keer te gaan hardlopen, twee keer de sportschool, één keer wandelen en elke dag mijn oefeningen te doen in de ochtend en de avond.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie