Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Een rustige actieve week

Een rustige actieve week

Twee dagen achter elkaar krijg ik thuis de vraag; “Ga je niet hardlopen?” Mijn antwoord; “Nee vandaag niet” “Ga je ook niet naar de sportschool?” “Nee niet open deze avond vanwege pasen.” Ik besloot een rustige actieve week te houden en de week begon met twee dagen rust. Goed eten, ontspannen en zelfs op tijd naar bed. Niet dat ik dan gelijk slaap maar ik neem mijn rust. Of ik probeer het de meeste tijd.

Een rustige actieve week

Woensdag stond mijn eerste activiteit pas op het programma. Hardlopen met de Rotterdam Running Crew. De Rotterdam Running Crew had ook dit keer weer een hele leuke en bijzondere run. De Garage Run. Met een enorm groep lopers zijn we door de parkeergarages van Rotterdam gaan hardlopen. Van de garage kruisplein -5 helemaal naar boven en via de rotonde gelijk de garage van schouwburgplein in. Daar gaan we naar buiten en rennen we door de straten van Rotterdam. We gaan richting de koopgoot. Ja hoor de stomste rotste trap van Rotterdam af en weer omhoog aan de andere kant. Op naar de volgende parkeergarage die achter de boompjes ligt en we gaan naar beneden en weer omhoog. Weer de stad door straten over, auto’s worden stil gehouden en we lopen flink door.

Een rustige actieve week

De volgende garage is die van het museumplein en wauw wat daar gebeurde was gaaf. Eerst omhoog toen naar beneden en in bochtjes en lanen liepen we daar door de garage heen richting de uitgang, een prachtig gezicht.

Op naar het eindpunt weer helemaal naar beneden naar -5. Veel mensen haakten af op weg naar beneden maar daar beneden was een groot onthaal en dat blijft toch bijzonder. Een topavond met meer dan 7.5 km in de benen. Super blij want dat is even geleden voor een doordeweekse avond.

Een rustige actieve week

Vrijdagavond sta ik weer lekker in de sportschool. Is lekker wel het juiste woord? Ik was wel fijn bezig maar mijn zus niet en dat is dan wel jammer, ze was niet helemaal fit dus besloot te gaan zitten. Ik vond dat ze al aardig wat gedaan had. Ik maakte mijn rondje wel af althans het fietsen hadden we samen gedaan. Mijn workout op de vloer maakte ik helemaal af maar het uitlopen op de loopband staakte ik bij 5 minuten. Dat vind ik maar niks als ze zit te wachten en normaal staat ze naast me.

Een rustige actieve week

Het werden deze week drie actieve dagen maar wel met beide keren 8 km op de teller dus een rustige actieve week. Zondag om 10 uur sta ik buiten. Alles wat ik aan heb is als test voor de andere week. Met een plan in mijn hoofd en een route ongeveer bedacht ga ik van start. Het juiste ritme vinden is nog zo lastig. Ik wil graag 7 minuten per kilometer lopen en dat lukt aardig. Aan het einde zwak ik wat af maar dit komt ook door een heel leuk gesprek met een meneer onderweg. Je loopt op me in… daar begon ons gesprek. 72 jaar en nog steeds rondjes van 20 km op een zondag. Niet voor een wedstrijd nee dat doet hij niet meer sinds hij geblesseerd raakte in de training voor zijn 4e marathon. Nee hij wilde gewoon hardlopen. Heerlijk gesprek. Onze wegen scheiden en al snel had ik de 8 km aangetikt. De laatste kilometer wandelde ik naar huis.

Nog een paar nachtjes en dan staat de kwart marathon voor de deur. Zin in? Ja zeker! Tijdsdoel? Geen. Mijn doel is Genieten met de hoofdletter G. Dat genieten gaat al op zaterdag beginnen een marathon weekend. Zaterdag dit jaar niet zelf hardlopen maar ben ik vrijwilliger bij de kids en mini marathon samen met Wendy. Hierna gaat dit leuke weekend gezellig door want het startnummer moet gehaald worden en Nicole moet gevonden worden. Nicole, Rianne en ik gaan samen pasta eten en de avond lekker ontspannen doorbrengen op de bank en erna ons bedje in om de volgende ochtend relaxed op te kunnen staan en gezamenlijk richting Rotterdam te vertrekken. Samen met Nicole ga ik de kwart marathon lopen en genieten.

Spot jij mij in de video van de Rotterdam Running Crew?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

One Comment

Geef een reactie