Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een wedstrijd en een stuk fietsen om deze periode af te sluiten

Een wedstrijd en een stuk fietsen om deze periode af te sluiten

Een korte update deze keer, zodat ik jullie vanaf de volgende update mee kan nemen op mijn trainingsavontuur richting de marathon van Athene. In deze update de laatste 3 weken voordat ik met mijn schema voor de marathon ga beginnen. In deze weken zat nog Bemels Beste Boeren Bergloop en ik ben ook nog op de valreep een keertje wezen fietsen. Al met al nog aardig actief geweest de afgelopen 3 weken.

Week 26 29,2km 3: WO-VR-ZO
Week 27 24,5km 4: WO-DO-ZA-ZO
Week 28 31,5km + fiets 82,6km 4: DI-DO-ZA-ZO

Week 26

De week rustig begonnen met een kort rondje in een lekker relax tempo. Wel weer vroeg in de ochtend gegaan, dat vind ik met deze temperaturen toch het lekkerst. Op vrijdag een grotere ronde gedaan om mijn benen te testen voor de wedstrijd van de zondag. Benen voelden supergoed en ik moest moeite doen om de boel rustig te houden. Op zondag al vroeg op pad gegaan richting Bemelen, vlakbij Maastricht. Daar wachtte me een prachtig parcours van 15 kilometer. Gezien het weer had ik besloten om rustig aan te doen, maar dit hield ik in de wedstrijd niet tot het eind toe vol. Goed over de helft ging de rem eraf wat uiteindelijk in een prima tijd van 1:22 resulteerde. Ik was dik tevreden, ik had dit niet verwacht met deze temperaturen.

Week 27

Deze week zat ik voor mijn werk weer eens in India. Uiteraard is het daar altijd warm, waardoor ik mijn rondjes vaak in kort tot maximaal 5 kilometer. Op woensdag inderdaad 5 kilometer gelopen, wat op zich best goed ging. Op donderdag had ik echter de hele dag in de auto gezeten en hierdoor had ik erg dikke enkels (vocht) gekregen. Ik heb het geprobeerd, maar het lopen was geen succes. Zaterdag ging het beter en liep ik 4 kilometer, gevolgd door een potje badminton met Indiase collega’s en vrienden. Dit alles voor 9u ’s ochtends, daarna is het te warm. Op zondag na thuiskomst gelijk mijn hardloopschoenen aangetrokken en liep ik een lekker rondje van bijna 13 kilometer. Ik besloot dit rondje niet te gebruiken voor mijn schema richting Athene, maar het maken van het schema nog een week uit te stellen.

Week 28

Na het korte rondje waar ik de week altijd mee begin, zou ik op donderdag samen met mijn vrouw gaan lopen. Echter de 2 dames wilden mee op de skeelers en zo geschiedde. Met zijn vieren legden we een heerlijke rondje van bijna 9 kilometer af. Ik moet zeggen dat dit erg gezellig was en zeer zeker voor herhaling vatbaar. Omdat er naar aanloop van de marathon van Athene niet veel tijd zal zijn om nog lange ritten te maken op de wielrenfiets, besloot ik om zaterdag nog 1x voor een lange rit te gaan. Ik had besloten om een rondje rond Eindhoven te maken en maar zien waar het schip strand. Uiteindelijk werd het een heerlijk rondje van ruim 80 kilometer! Op zondag was het D-day voor het schema. Deze dag zou mede bepalen wat voor schema ik wilde maken voor Athene. Het doel was 17,5 kilometer lopen en dat heb ik netjes gehaald.

 

Zoals jullie hierboven hebben kunnen lezen, maak ik mijn schema zelf. Ik haal hiervoor info van internet en ondertussen heb ik al flink wat data zelf verzameld. Ik heb afgelopen zondag heerlijk gelopen en ondanks de kilometers van zaterdag (op de fiets) ging het best makkelijk. Op basis hiervan heb ik ervoor gekozen om voor een pittig schema te gaan. Ook omdat het parcours van de marathon van Athene verre van vlak schijnt te zijn. Nog steeds ga ik voor 3x trainingen per week, maar met meer kilometers en meer afwisseling van tempo’s en intervallen etc. Het schema ziet er pittig uit, maar vooralsnog heb ik er vertrouwen in dat dit mij gaat lukken. Ik ga mijn schema hier niet delen, maar vanaf nu neem ik jullie mee op mijn route naar Athene, naar de start van deze Marathon in Marathon tot en met de finish in het oud Olympisch stadion in Athene (althans daar gaan we hier gemakshalve maar vanuit dat ik het haal, haha). Op weg naar deze historische marathon!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Koen is begin 2013 actief begonnen met hardlopen. Doordeweeks loopt hij ’s avonds maar in het weekend loopt hij het liefst vroeg in de morgen om de natuur te zien ontwaken. Met alles wat hij op internet kan vinden, maakt hij zijn eigen schema’s en trekt zijn eigen plan. Vaak een tikkeltje anders plan dan 'normaal'.

Geef een reactie