Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Een week die eindigde met een enorme glimlach
Een week die eindigt met een glimlach

Een week die eindigde met een enorme glimlach

Haha, lekkere titel hè?! Ach, je moet soms creatief zijn, nietwaar? Toch is het wel zo: een week die eindigt met een enorme glimlach. M’n trainingen gingen niet zo heel lekker, de Zandvoort Circuit Run daarentegen wel, ik heb nog nooit zoveel lol gehad tijdens een wedstrijd. Maar goed, laten we even terugblikken op afgelopen week, want ik heb meer gedaan dan die Zandvoort Circuit Run alleen! 

 photo Een week die eindigt met een glimlach 1_zpsriemqgdc.jpg
Dinsdag ging ik, zoals gewoonlijk, naar buiten voor een rondje hardlopen. Ik had bedacht dat ik het schema van de vorige keer weer zou oppakken, precies tien weken terugtellend tot aan de wedstrijd en dat betekende dat ik 50 minuten eigen tempo mocht aanhouden. Ik moet nu eerlijk bekennen: ik kan me er niet heel veel meer van herinneren haha. Wat ik wel nog weet is dat het prima ging, m’n hartslag was achteraf gezien best ok (wel hoog, maar dat is ‘ie altijd), maar ik heb gewoon lekker gelopen. Niet te snel, niet te langzaam, gewoon prima.

 photo Een week die eindigt met een glimlach 2_zpspjtsfmj3.jpg
Donderdag stond de tweede run van de week weer op de planning: een interval. Al de hele ochtend had ik er geen zin in; ik had nog flink wat werk te doen en als ik daar eenmaal in zit, dan vind ik het heel lastig om ineens een stukje te gaan rennen. Maar ik moest wel, ik moest ’s middags nog weg namelijk. Nou, uiteindelijk ging ik dan toch naar buiten en hoewel het heerlijk weer was, besloot ik al bij de eerste stap dat ik maar gewoon een stukje ging lopen en niet ging intervallen. Ik liep in m’n t-shirt, wat in de zon heel erg lekker was, maar toch kwam ik er maar niet in. M’n hartslag was gigantisch hoog, m’n benen voelden zwaar en ik had de hele tijd een mehhhh-gevoel. Ken je dat? Ik besloot m’n run wat in te korten en zo stond ik na 5 kilometer alweer binnen. Hopelijk zou zondag iets beter gaan!

 photo Zandvoort Circuit Run_zpsjhd1eky5.jpg
En toen kwam zondag. De dag van de Zandvoort Circuit Run. Je hebt natuurlijk mijn verslag al kunnen lezen, maar ik wil er nog een extra stukje aan toevoegen: ik vond dit namelijk zo ongelooflijk leuk! Vorig jaar heb ik best wel lopen bikkelen om snel te lopen en nu dacht ik: fuck it, ik ga gewoon niet m’n best doen op een PR. Ik ga heel relaxt lopen en ik zie wel wat de uitslag wordt. Nou, die missie is goed geslaagd. Achteraf kreeg ik foto’s van Stacey en Patricia doorgestuurd en op al die foto’s sta ik met een enorme glimlach.

En nu is de nieuwe week begonnen, nog maar 9 weken te gaan tot ik aan de start sta van mijn vijfde halve marathon. Ineens komen de twijfels toch wel een beetje: is dit wel slim? Twee halve marathons zo snel achter elkaar met nog een verbouwing ertussen? Ja, in april ga ik verhuizen en in dat nieuwe huis moet nog flink verbouwd worden! Dat wordt dus even heel strak plannen en hopen dat het allemaal goed komt in mei haha.

Omslagfoto gemaakt door Rianne Catsburg.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie