Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Eerste keren als Echte Hardloper

‘Ik heb zojuist een paar gelletjes gekocht’, appte mijn schoonzusje. ‘Nu voel ik me een echte hardloper!’ Ha, precies het gevoel dat ik had, toen ik gelletjes kocht voor mijn allereerste halve marathon. En dat zette me aan het denken: wanneer voelde ik me nog meer een Echte Hardloper? Wat waren mijn eerste keren?

De eerste keer schoenen kopen

Toen ik vijf jaar geleden mijn allereerste paar Asics kreeg aangemeten, vroeg de winkelmedewerker mij naar mijn loopervaring. Ik durfde niet te zeggen dat ik nog amper de straat uit kwam. ‘Ik loop nu zo’n 5 km, maar ik ben de afstand al aan het uitbouwen..,’ blufte ik. Right. Ik liep dan wel, maar mezelf hardloper noemen? Zeer zeker niet. Dat veranderde toen ik met een paar oerlelijke grote grijze Asics buiten stond. Die had ik nooit gekocht als ik niet zou hardlopen, dacht ik. Ze waren echt puur functioneel. Geen greintje mode kwam hier aan te pas. Met zúlke schoenen was er geen ontkennen meer aan: ik was een loper geworden.

De eerste keer sportvoeding kopen

Een beetje dralend stond ik bij het schap met hysterisch gekleurde zakjes. Wat te kiezen? Sinaasappelsmaak, framboos (ik bedoel: “framboos”), of toch cola? Ik was aan het trainen voor een halve marathon en ik had ergens gelezen dat je dan gelletjes nodig had. Het was niet mijn eerste halve marathon – tijdens de vorige edities gooide ik van tevoren een paar afbakbroodjes naar binnen. Mijn versie van koolhydraten stapelen. En tijdens de wedstrijd greep ik hier en daar na een plakkerig bekertje sportdrank. Maar nu trainde ik serieus. En dus toog ik naar de speciaalzaak voor een reeks chemische zooi. Het gesprek met de verkoper hield ik zo nonchalant mogelijk: ‘Ja ik kom gelletjes kopen. Voor een halve marathon inderdaad. Nee hoor, het is zeker niet mijn eerste, HA HA!’ Met zweet op mijn voorhoofd rekende ik af. Ik was geslaagd, zowel voor het ons-kent-ons-gesprekje met een mede-loper, als voor het kopen van heuse sportvoeding. Yay me!

De eerste keer een halve marathon lopen

Het lopen van een halve marathon, dat is best een dingetje. Het trainen voor de 15 km viel me alles mee. En daarom besloot ik door te pakken. Zodra ik begon met trainen voor de CPC, ging er een wereld voor me open. Opeens besprak ik mijn trainingen met hardlopers met wie ik daarvoor nooit een woord had gewisseld. Ik las over voeding en hersteltrainingen. Ik maakte een schema op maat. Ik besloot welke kleding ik zou graag dragen. En waren mijn schoenen wel in orde? Het trainen voor een halve marathon, zo bleek, boorde een hele nieuwe bron aan informatie aan. Informatie die tot dan voor mij verborgen was gebleven. Andere mensen gingen ook anders naar mij kijken. Ik liep hard – ja, dat deden er wel meer – maar ik liep ook halve marathons. Ik was ‘best wel fanatiek dus’. Ik was een ‘echte hardloper’.

De eerste keer tegen iemand zeggen: ‘Ik ben een hardloper’

Eerlijk gezegd heb ik deze woorden nog nooit zo uitgesproken. Ik vind het nogal een statement: ik ben hardloper. Leuk, maar ik ben altijd nog eerder vrouw, geliefde en collega dan hardloper. Maar deze zin vat alle andere opmerkingen samen: Ja, ik loop hard. Ik ga geregeld naar buiten. Ik houd van hardlopen. Ik loop wedstrijden. Ik heb weleens een marathon gelopen. En deze opmerkingen komen wél geregeld uit mijn mond. Dat duurde even. Ik moest (en moet) heel wat schroom overwinnen om dit over mezelf te vertellen (maar dat is weer stof voor een andere blog…). Maar áls ik het dan zeg, tegen een kennis of een nieuwe collega, als ik dan zeg ‘ja ik loop hard!’, dan voel ik dat tot in mijn tenen. Ja, ik loop hard. Ik ben een hardloper.

Wanneer voelde jij je voor het eerst een échte hardloper?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

5 Comments

Geef een reactie