Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Eerste rondjes na de marathon
just keep running

Eerste rondjes na de marathon

De rust is wedergekeerd in Huize Van Hamburg. Na de drukke dagen (weken!) voorafgaand aan de marathon, kabbelt het leven nu rustig voort. Niks geen duurlopen van drie uur of trainingen in alle vroegte. Het is tijd om te herstellen en vooruit te kijken.

Hoewel ik nauwelijks spierpijn had de dagen na de marathon van Rotterdam, duurde het tot vrijdag voordat ik weer liep. Maandag en dinsdag waren om uit te rusten, op woensdag had ik een feestje en donderdag vertrok ik naar Italië. We vlogen pas in de middag. De dag voor vertrek had ik mij voorgenomen om een klein herstelrondje te lopen voordat ik naar Schiphol moest vertrekken. Maar zoals dat gaat: daar kwam natuurlijk helemaal niks van terecht. Tas inpakken, huis opruimen, laatste boodschappen. Wél stopte ik twee setjes hardloopkleding en mijn schoenen in mijn koffertje. Mijn eerste rondjes na de marathon zou ik in Genua lopen.

Vrijdag

Op vrijdag waren Marc en ik vroeg wakker. Het was prachtig weer om te lopen, merkten we toen we ons hoofd uit het raam staken: niet te warm en een beetje bewolkt. Dus: schoenen aan en gaan! We liepen zo’n 4,5 kilometer door het centrum van de stad. Genua ligt op en tussen twee bergen, dus je begrijpt dat we af en toe flink moesten klimmen. Mijn eerste rondje na de marathon was meteen een pittige! Ik paste mijn tempo daarom aan: niet te snel, zodat mijn lichaam weer rustig kon wennen. We liepen door smalle steegjes, over oude pleinen, langs de vismarkt en door de haven. Deze run was een bijzondere. Alhoewel we allebei al talloze keren in deze stad zijn geweest, hadden we hier nooit eerder hardgelopen.
 photo jkr 23 april 1_zpsffugqtw7.jpg

Zondag

Een van de redenen dat we dit weekend hadden uitgekozen om naar Italië af te reizen: de halve marathon van Genua. Schoonzuslief en ik zouden allebei meelopen (zij de halve, ik de 13 km). Maar helaas, een maand voor vertrek werd de wedstrijd een weekend opgeschoven (#onlyinItaly). Voor de deelnemers die al in de stad waren (en hun reis niet meer konden verzetten) hield de organisatie een kleine trainingsloop over een deel van het parcours. Zondagochtend om half 9 stonden we de slaap uit onze ogen te wrijven op het startpunt. Met zo’n 60 deelnemers uit voornamelijk Italië en Frankrijk renden we 10 km door het historische centrum van de stad. Pfoe he, wat een klimmen zaten erin! Ben je benieuwd naar deze run en de route? Binnenkort lees je op justkeeprunning.nl het hele verslag.
 photo jkr 23 april 2_zpshgdsum5d.jpg

Vrijdag

Dinsdagavond vertrokken we weer uit de Laars. Woensdag en donderdag was het prachtig weer, maar was ik te moe om te lopen. Ik profiteerde van het feit dat ik – na maanden intensief trainen – eens níet naar buiten hoefde. Maar een hele week zonder hardlopen, dat komt eigenlijk nooit voor. En ik was ook wel nieuwsgierig hoe mijn conditie eraan toe was. Het was me niet tegengevallen in Italië, maar doordat ik zo veel moest klimmen en dalen had ik niet echt een goed beeld van mijn pace. Dus: toch maar die wekker zetten om vrijdagochtend te lopen.

En dat viel niet tegen! De eerste kilometer was wat zwaar. Maar elke volgende kilometer liep ik zonder moeite steeds iets sneller. Dat geeft de burger moed. Over drie weken reis ik samen met het team van de NOS af naar Parijs, voor de Roparun. De komende weken ga ik vooral flink intervallen om mijn conditie op peil te houden.

Heb jij ook de Rotterdam Marathon volbracht? Zo ja, hoe verloopt het herstel?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Geef een reactie