Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Eindelijk weer 5 km aan één stuk

Eindelijk weer 5 km aan één stuk

Het noteren van mijn trainingen in mijn agenda werkt goed. Ja, ik mag hier en daar wat schuiven van mezelf, maar wel reëel schuiven. Niet alles; één ding mag er verschoven worden en meer niet. Zondagavond noteer ik mijn planning voor de week in mijn agenda en maandagochtend ga ik er gelijk mee aan de slag.

Mijn wekker gaat vroeg en ik stap uit mijn bed. Eten, douchen, spullen voor mijn werk en de sportschool pakken en ik kan gaan. Ik zet alles in mijn auto neer en ga 15 minuten flink wandelen. Wel fijn, want ik heb enorme hoofdpijn en na de wandeling voelt het al wat beter. Zo dat was mijn eerste activiteit van de dag. Na het werk ga ik richting de sportschool en ga daar warm fietsen, mijn oefeningen doen en uitlopen. In de sportschool gaat het ook lekker en ik begin zowaar te zweten. Ik kan de vijf oefeningen die ik uitgekozen heb alle vijf drie keer het aantal keer dat ik ze moet doen voltooien en dat voelt goed. Aan het einde van de dag staat de teller weer eens boven de 100% voor activiteit.

Eindelijk weer 5 km aan één stuk

Dinsdagavond gaan we uit eten en kan ik niet voor het eten sporten. Gelukkig staat er yoga op het programma. Na het etentje rol ik mijn matje uit en ga ik een aantal yogaposes oefenen. Lekker relaxte oefeningen omdat mijn buik best wel vol zit.

Eindelijk weer 5 km aan één stuk

Daar komt de dag dat ik ga schuiven. Mijn collega is ziek sinds maandag dus alles komt nu op twee mensen aan en we hebben het gigantisch druk. Ik verkies de bank boven een workout, aangezien ik bijna mijn ogen niet open hou.

Vrijdagavond met frisse tegenzin stappen Rianne en ik de sportschool in. Gelukkig weten we hoe we ons achteraf voelen en dit keer was dat ook weer zo. Voldaan liepen we richting de kleedkamer na ruim 40 minuten actief bezig te zijn geweest.

Eindelijk weer 5 km aan één stuk

De uitgestelde run is dus verplaatst naar het weekend. Ik sta rond 9 uur op, ontbijt en trek mijn workoutkloffie aan. De dag lekker actief beginnen. Actief werd het zeker. Zes minuten touwtje springen, drie minuten traplopen en 6×3 minuten hardlopen met één minuut dribbelen. Helemaal warm en buiten adem kwam ik thuis. Wat was dit lekker geweest. Eigenlijk had ik zin om verder te lopen, maar dat leek me niet verstandig want voor de zondag stond er 5 km op het programma en die wilde ik wel graag halen.

De volgende ochtend, zelfde tijd zelfde plek, sta ik buiten. Klaar voor mijn 5 km-loop. Ik wil de druk niet te groot maken, dus ik besloot na elke kilometer er een kilometer aan vast te plakken. Klinkt wat makkelijker. Zo ga ik dus van start. Bij de eerste kilometer ben ik tussen de weilanden beland en ga ik voor mijn tweede kilometer richting de surfplas. Het gaat lekker en hier en daar begroet ik onbekenden. Het bruggetje over en het pad met de lantarenpalen over om richting de drie kilometer te gaan. Daar slaan mijn twijfels even toe, ga ik die 5 km wel halen, kan ik het nog zonder te wandelen? Ik moet wel een pad nemen dat niet langs huis komt. Ik maak een lus richting het park en ga zo richting kilometer 4. Het punt waar ik nog maar 1 km van huis verwijderd ben weet ik precies en hij is daar voor me. Het stuk richting de 5 km krijg ik vleugels, ik ben gelukkig en weet dat ik het ga halen. Als ik nu al dit heb afgelegd, dan ga ik zeker niet meer wandelen. Oversteken, stukje rechtdoor, links, schuin de weg over en de laatste paar honderd meter. Ik voel de grijns op mijn gezicht en ik ben ontzettend gelukkig. Het is gelukt na een lange tijd weer 5 km aan één stuk te lopen en in nog een lekkere snelheid ook.

Eindelijk weer 5 km aan één stuk

Plannen werkt dus echt. Het is een mindset; dit ga ik vandaag doen en dit wil ik bereiken. Ik ga dit verder aanpakken en hopelijk doe ik hier mijn voordeel mee. Nog 5 km erbij in een paar weken!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie