Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Eindelijk weer fatsoenlijk hardgelopen!

Eindelijk weer fatsoenlijk hardgelopen!

Oh yes, ik heb eindelijk weer fatsoenlijk hardgelopen. Afgelopen week was een goede week met drie rondjes rennen, waarvan zelfs een obstacle run. Zó fijn. Deze week wordt het allemaal nog even spannend hoe vaak ik kan gaan (daarover uiteraard volgende week meer), maar afgelopen week was echt heel erg lekker.

 photo Eindelijk weer fatsoenlijk hardgelopen 2_zpskat94qgd.jpg
As usual ging ik op dinsdag naar buiten voor een rondje. Het was best ok weer, dus dat was prima voor mij. Ik rende richting ons nieuwe huis (zo’n 2 kilometer) en vanaf daar rende ik richting de heide. Daar kwam ik erachter dat de heide op slechts 150 meter van ons huis ligt! Wauw. Als er iets waar ik blij mee ben, is het dat wel: lekker hardlopen op de heide, lekker wandelen in het weekend. Ik zou er bijna een hond van nemen zodat die mee kan haha (nee hoor, die hard kattenmens hier). Ik rende nu maar een klein stukje over de heide, maar zoals je op de afbeelding kunt zien is het gebied echt heel erg groot. Who’s in voor een rondje Hilversumse heide?

 photo Eindelijk weer fatsoenlijk hardgelopen 3_zpsiapzsgcp.jpg
Op donderdag ging ik weer naar buiten, weer een rondje heide. Ook nu liep ik weer via ons nieuwe huis daar naartoe, maar niet voordat ik een tussenstop had gemaakt bij het huis. De stucadoors waren afgelopen week bezig en ze hadden behoorlijk wat rommel laten liggen. Dit weekend gaan we verhuizen, dus als het goed is, ligt het er inmiddels allemaal wat beter bij haha. Na m’n tussenstop rende ik richting de heide waar ik een iets grotere lus maakte nu. Wat was het heerlijk om daar te rennen in een korte broek en in een t-shirt. Het zonnetje scheen dus het kon niet beter!

Het lijkt overigens nu alsof ik alleen maar superenthousiast ben en alles helemaal fantastisch gaat, maar dat is toch niet helemaal zo. M’n hartslag is nog steeds retehoog en ik heb veel last van m’n astma omdat ik hele weekenden in het stof sta te werken. Zodra de verbouwing achter de rug is ga ik eens een inspanningstest doen bij mijn fysiotherapeut om te kijken hoe ik er voor sta, want dit is toch niet helemaal ideaal.

 photo Stormloop 4_zpsiok0is32.jpg
En toen was het zaterdag, de dag van de Stormloop. Jullie hebben er gisteren natuurlijk al álles over kunnen lezen, maar mocht je dat gemist hebben: wat was dit weer leuk zeg! Het was bikkelen, het was afzien, maar het was zo gaaf. We hebben geklommen, gezwommen, over vuur gesprongen, in het water gevallen, over houten balken gelopen, geslingerd, met grindzakken/boomstammen en banden gelopen, en trappen op en af gerend. We hebben bijna 2,5 uur over 16 kilometer gedaan, we hebben veel gewandeld, maar we hebben ook heel veel gelachen. Samen met Marije en m’n zusje deed ik hier aan mee en het is zeker voor herhaling vatbaar. Wanneer is de volgende obstacle run?

En nu is april alweer voor de helft voorbij. Waar ik de eerste weken eigenlijk niet heb hardgelopen, maar ik nu langzaamaan toch een soort comeback. En elke week denk ik weer: wat ben ik blij dat ik in mei geen halve marathon hoef te lopen haha. Er staan in mei wel twee wedstrijden op de planning: 10 kilometer in Leiden en 5 kilometer bij de Ladies run, maar dat wordt alleen maar genieten. Daarna gaan we wel weer kijken naar serieuze doelen. Oh, en eerst maar eens van die spierpijn af zien te komen haha!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

One Comment

 • anke

  21 april 2016 at 10:58

  Succes met verhuizen! Daarna gaat de hartslag wel weer omlaag. En ik kom je graag vergezellen bij een Rondje om het Wasmeer: wat woon jij daar ideaal zeg *jaloers*

  Beantwoorden

Geef een reactie