Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

En nu? Plan de campagne

Allereerst, wow wow wow! Wat heb ik ontzettend veel en mooie reacties kregen. Kippenvel van alle lieve woorden. Het is echt zo bizar en nog steeds kijk ik met een hele grote glimlach op mijn gezicht naar mijn medaille. Hoe heb ik ooit een marathon kunnen lopen haha! Zoals ik ook in mijn verslag heb aangegeven, ik ga sowieso dit jaar geen marathon meer lopen maar ik ga me vooral focussen op sneller worden. Sneller worden en nog steeds geen blessure krijgen. Dat is mijn streven! Ik ga nog wel af en toe lange duurlopen doen want ik hou van lange duurlopen. Lange duurlopen geven mij de vrijheid om even helemaal nergens aan te denken of juist oplossingen en ideeen te verzinnen.

Afgelopen woensdag zou de inschrijvingen beginnen van de marathon van Eindhoven. Ik wilde me inschrijven voor de halve marathon maar deze is verplaatst naar a.s woensdag. Geen probleem, ik heb geen haast. Ik vind het wel spannend want dan ga ik dus voor de 3de keer de halve marathon lopen van Eindhoven lopen en we weten allemaal hoe mijn geschiedenis in het lopen van deze halve marathon is.

Deze week heb ik niet heel veel gedaan en ik mocht ook niet veel doen. De kans op blessure is op dat moment namelijk groter. De runners high, je goed voelen kunnen ervoor zorgen dat je te snel weer wilt gaan lopen terwijl je lichaam nog aan het herstellen is. Nou, dat had ik. Ik kon niet wachten om weer te mogen sporten en vooral te hardlopen. Mijn benen waren onrustig en op het moment dat je hardlopers voorbij ziet komen, dan wil je ook! Ik heb netjes gewacht maar ben dinsdag wel gaan fietsen. Ik heb een wielrenfiets en Andrea vertelde me dat fietsen heel goed was voor me en dat mocht ik wel doen maar niet te intensief! Ik ging samen met mijn vriendje en ook al was eigenlijk de bedoeling dat ik maar 20 km ging fietsen kwamen we na 31 km weer terug naar huis. Het voelde zo goed! Mijn benen reageerde goed op het fietsen en zelfs mijn rechterkuit protesteeerde niet. Ookal was de drang groot om te gaan hardlopen liet ik mijn hardloopschoenen nog even met rust.

En nu? Plan de campagne

Zaterdag was het eindelijk zover. Ik trok mijn hardloopschoenen aan, deed mijn horloge om en ik ging. Zonder bij na te denken waar ik naar toe ging of hoelang ik ging. Ik ging heerlijk een rondje lopen maar ik moest uiteindelijk wel bij een supermarkt uit komen want ik wilde daarna de boodschappen doen. Nu ken ik mijn omgeving al vrij goed en toen ik noordelijk ging wist ik meteen al dat dit een rondje van 5 km ging worden maar dat maakte niet uit. Mijn benen voelde zo goed en ik ging, zonder moeite. Ik had het wel erg warm maar zowel fysiek als mentaal ging ik ervoor. Terwijl ik wel mijn hartslag onder controle hield liep ik en liep ik. Na 5 km was ik klaar en stond ik voor een supermarkt. In 34:59 min heb ik 5 km gelopen! Dat betekend met een gemiddelde pace van 7’00 min/km. WOW. Ik kon het niet geloven!

En nu? Plan de campagne

En nu? Plan de campagne

Goed, wat is nu het plan. Het plan is om vanaf volgende week weer rustig op te bouwen naar 10 km. Iedereen roept nu wel: ‘Piece of cake”. Ik heb 42 km gelopen, dan kan ik wel 10 km lopen. Klopt maar ik wil natuurlijk een snelle 10 km. Op 17 mei loop ik mijn eerste wedstrijd, Marikenlooop met de afstand van 10 km. Het parcour vind ik heel fijn en ik heb daar altijd een PR. Misschien iets bijgelovigs maar dat maakt niet uit. Mijn PR op de 10 km is nu 1 uur, 13 min en 4 seconden. Ik hoop tijdens Marikenloop rond de 1 uur en 12 min te zitten zodat ik tijdens Ladiensrun in Eindhoven onder de 1 uur en 10 min kan zitten. Ik heb niet zo heel veel tijd meer om te trainen maar wat ik nu vooral ga doen is knallen op de kleinere afstanden en veel intervallen. Naast hardlopen ga ik goed op mijn voeding letten en zal ik weer vaak in de sportschool te vinden zijn. Ik heb daar zoveel zin in! Ik geloof en ik weet zeker dat het me gaat lukken! En als ik geen PR tijdens Marikenloop loop, so be it! Dan lukt het me vast wel tijden Eindhoven want ik weet dat ik sneller aan het worden ben!

Oh jongens, ik heb zo zin om weer lekker te gaan hardlopen en als het even niet goed gaat, dan kijk ik gewoon naar mijn medaille. Nothing is impossible!

Wie zie ik tijdens Marikenloop en Ladiesrun in Eindhoven?

p.s mocht je tocvallig a.s vrijdag radio 5 luisteren tussen 18 uur en 19 uur. Grote kans dan je dan mij hoort haha! 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

7 Comments

 • Nina

  19 april 2015 at 06:50

  Wat een mooi doel om sneller te worden en blessurevrij te blijven, dat gaat je lukken! Door jou en de andere just keeping running bloggers ben ik weer helemaal gemotiveerd en geïnspireerd om het hardlopen weer op te pakken nadat ik na de SemiParis in een loopdipje terecht kwam. Dus ik ga het lopen weet lekker oppakken en trainen voor mijn nieuwe doel: de halve marathon van Eindhoven! Thanx meiden voor jullie super motiverende blog!! Just keep running!

  Beantwoorden
 • Iris

  19 april 2015 at 09:39

  Ik vind jou echt een bikkel, kan het niet vaak genoeg zeggen 😉 Leuk ook om jouw liefde voor het hardlopen te lezen. Als ik jouw stukken lees, krijg ik direct zin om zelf te gaan hardlopen. Succes met je nieuwe doel, yes you can!

  Beantwoorden
 • Anniek

  19 april 2015 at 13:34

  ik doe ook mee met de marikenloop op de 10 km, mijn eerste hardloopwedstrijd op de 10km. Ben benieuwd heb nu een pr op de 10 km van 1 uur en 10 minuten, hopelijk kan ik dat nog verbeteren.
  En zit nog te twijfelen of ik ook mee ga doen met de halve marathon van eindhoven, zit nu op de 10km met trainen heb alleen geen idee of dit haalbaar is…

  Beantwoorden
 • Nederbuur

  21 april 2015 at 17:21

  wat leuk om te lezen! Ik ben absoluut geen hardloper, zeg ik vaak. Ik loop om de dag 5km. En doe de 5 Marikenloop. Voor de allereerste keer in m’n leven doe ik mee aan een run.
  Ben je tevreden over je TomTom Runner/Multisport (cardio)? Erg mooi vind ik hem. Is de software ok?

  Beantwoorden
 • Nederbuur

  23 april 2015 at 18:40

  Dank je wel! Ik ga zo lezen.
  Ik vind de Polar M400 ook leuk. Maar ik heb geen zin in een band. Wellicht wacht ik nog even, in de hoop dat Polar nog wat uitbrengt dit jaar. De Garmin Vivoactive is ook met band en vind ik niet zo mooi (typisch smartwatch).

  Beantwoorden

Geef een reactie