Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Evaluatie fysiotherapeut gehad!

Evaluatie fysiotherapeut gehad!

Vorige week mocht ik eindelijk mijn hardloopschoenen weer aan en wat was ik daar blij mee! Ik vertelde ook dat ik een evaluatie had gepland om te zien hoe de eerste drie weken zijn gegaan en hoe we nu verder gaan. Ik zal jullie eerst vertellen hoe deze week ging en dan over de evaluatie!

Toen ik vorige week vrijdag wakker werd, had ik veel minder spierpijn dan ik had verwacht. Ik zei het nog tegen mijn vader die ochtend. Maar aan het eind van de dag, pfffff. Ik kon niet eens normaal lopen, omdat ik mijn benen niet zover kon strekken voor de grote stappen die ik normaal nam! Aan de achterkant van mijn bovenbenen merkte ik die verzwaarde oefeningen echt wel.

evaluatie
Spierpijn
Deze week had ik daar minder last van. Ik zei vorige week al dat we een aantal oefeningen in gewicht hebben verhoogd (de leg press met twee benen ging bijvoorbeeld 5 kg omhoog), andere oefeningen in sets of tijd zijn verhoogd (Ik sta nu 4×30 per been met mijn ogen dicht te balanceren, in plaats van 4×15) en dat ik er oefeningen bij heb gekregen (zoals de deadlift). Ik ben intussen dan ook eerder 2u met een sessie bezig dan 1,5 uur. Maar dat maakt niet uit, want ik vind het wel heel leuk!

Deze week heb ik gelukkig veel minder last van spierpijn. Ik voelde er wel wat van en vandaag (ik schrijf dit op donderdagavond) merkte ik wel dat ik moeie benen heb. Nu heb ik vanochtend ook fysio gedaan, maar woensdagavond merkte ik het met de dagelijkse oefeningen ook. Een teken dat mijn benen weer iets hebben om aan te wennen dus!

Hardlopen
Verder gaat het goed. Ik heb plezier in de oefeningen, lekker sporten. Dat had ik bij de fysio voor mijn knie ook, ik vind het oprecht leuk. Maar als ik het dan zelf in de sportschool moet gaan doen, dan moet ik mezelf er echt naartoe slepen.

Ik bewaar het hardlopen op de band voor het laatste. Het leukste! Ik loop nog steeds 10×30 seconden met een minuut wandelen tussendoor. Ondertussen wandel ik op 4 km/u en ren ik op 7 km/u (één kilometer sneller dan vorige week). Ik mag van mijn fysio tot de 8 km/u op dit moment, dus misschien doe ik volgende week 7,5 km/u en bouw ik zo op. Ik heb geen last van mijn schenen of kuiten!

evaluatie
Evaluatie
Wist je dat iemand met een scheenblessure als de mijne, tot 30% minder botdichtheid heeft? Niet raar dus, dat je er last van krijgt met zo’n belasting als bij het hardlopen. We werken er nu aan dat dit weer gewoon goed wordt en in de tussentijd werken we aan mijn balans en aan de sterkte van mijn ‘loopketen’ (dus core en beenspieren) om zo het risico op toekomstige blessures te verkleinen.

Daarnaast heb ik volgende week een afspraak met een voedingsdeskundige. Ik wil al een hele tijd een paar kilo afvallen, maar het lukt niet zo goed zelf. Aangezien de fysiotherapeut het wel een goed idee vond als er een paar kilo af ging (dan is het hardlopen natuurlijk ook minder zwaar), gaan we het daarmee combineren. Daar laat ik dus volgende week meer over weten!

Over drie weken is de volgende evaluatie. Hopelijk gaan we daarna weer beginnen met (het opbouwen van) hardlopen. Ons doel is nog steeds de Dam tot Damloop in september en aansluitend de halve in Eindhoven in oktober. Ik houd jullie op de hoogte!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie