Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Even een weekje rustig aan

Even een weekje rustig aan

Goedemorgen! Het is alweer ruim anderhalve week geleden dat ik de CPC heb gerend. Ik kijk er nu op terug en weet je: het is helemaal niet erg dat ik die 2:00 uur niet heb gehaald. Ja, natuurlijk is het jammer, maar tegelijkertijd weet ik ook dat ik echt álles heb gegeven en op dat moment ook echt niet harder kon. Maar goed, dat ligt achter me en nu is het tijd om me te focussen op een nieuw doel! Dat doel heb ik al gevonden: de halve marathon van Leiden onder de 2:00 uur. Het was natuurlijk te verwachten, maar ik wil zo graag een keer onder die twee uur rennen en ik ga er de komende twee maanden alles aan doen om dat doel te bereiken. 

Ik kreeg op Instagram een berichtje: “zorg je wel dat je blijft genieten?” No worries, dat doe ik zeker! Ik geniet van elke training (ok, de intervallen iets minder haha), maar ik ben zo blij dat ik lekker kan hardlopen en daar geniet ik continu van. Dat ik tijdens een wedstrijd volop moet knallen en achteraf gezien redelijk kapot ben, dat is niet erg. Dat mag zeker wel.

Deze week wil ik weer beginnen met echt trainen, afgelopen week deed ik even een weekje rustig aan. Ook dat mag, even niks hoeven, alleen maar mogen en ik moet zeggen: dat was heel lekker, maar ik ben blij dat ik meteen weer naar een doel mag toe trainen.

 photo Een weekje rustig aan 2_zps1mcwih3p.jpg
Op dinsdag ging ik naar buiten voor een herstelloopje. Ik voelde m’n benen nog behoorlijk (na maandag heel moeilijk te hebben gelopen haha), maar ik wilde zó graag naar buiten. Helaas viel dat rondje een beetje tegen haha. M’n benen voelden echt heel erg zwaar en het ging niet bepaald soepel. Uiteindelijk heb ik toch ruim vier kilometer gerend, dus dat lijkt mij een prima afstand voor een herstelloopje!

Daarna had ik het plan om op donderdag te gaan, maar toen had ik écht geen tijd, ik zou het loopje dus verschuiven naar vrijdag. Maar op vrijdag had ik een borrel op werk, en daarna had ik dus helemaal geen zin meer om nog te gaan haha.

 photo Een weekje rustig aan 1_zpsawsi0a6t.jpg
Zondag ging ik dus voor m’n tweede loopje van de week. Het was fantastisch weer dus ik kon niet wachten om naar buiten te gaan! Eenmaal buiten bleek het toch nog wat fris (vooral in de schaduw, in de zon was het lekker), maar toen we eenmaal in het ritme zaten ging het hartstikke lekker. Niels liep eindelijk weer een keer met me mee (hij had een blessure en kon dus tijdelijk niet lopen), maar nu ging dat weer. We liepen richting de heide, waar we wel érg dicht langs een stel koeien liepen haha, om vervolgens een rondje daar te doen en terug te lopen. We kwamen precies op tien kilometer uit en we hebben heerlijk gelopen. M’n hartslag iets aan de hoge kant, maar ik voelde me helemaal niet benauwd. Een top run dus!

En nu ga ik weer serieus trainen: intervallen inplannen en rennen in zone 1, om zo uiteindelijk op 22 mei die halve marathon ónder de twee uur te rennen.

BTW, mocht je je nog afvragen hoe het is afgelopen bij de fysiotherapeut. Nou, de dag na de CPC ging ik weer langs en hij kon helemaal niks voelen! Heeft die shockwavetherapie toch maar mooi geholpen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

Geef een reactie