Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Event: Runner’s World Hardloopblog van het Jaarverkiezing

Gisteravond was het zover: de verkiezing van Runner’s World Hardloopblog van het Jaar. Dat is je vast niet ontgaan! De afgelopen tijd hebben we je gevraagd om op ons te stemmen. En gisteravond was het dan zo ver: de uitreiking! De winnaar heb je waarschijnlijk al voorbij zien komen: de hoofdprijs ging naar Girls Love 2 Run. Helaas, de winst ging aan onze neus voorbij. Maar het was evengoed een bijzondere avond en we nemen jullie graag nog even mee terug. 

Rond 17:30 uur verzamelden we (Zélia, Eveline, Alyssa en Josianne) op station Amsterdam Amstel. Daar stonden ook Gabriëlla en Mari te wachten. Met z’n zessen liepen we richting het prachtige kantoor van Runner’s World. Onderweg werden we zowaar herkend, door Simone van Liv Yoga! Zij geeft yogaworkshops en herkende ons van Instagram. Hóe leuk!

We kregen bij binnenkomst een gezond sapje waar bij gezegd werd: “zonder alcohol, dus lekker veel vitamines!” Dat zorgde voor teleurgestelde gezichten bij Eveline en Josianne, die hoopten stiekem op een wijntje of biertje. (Het was immers een feestelijke avond!)

Hardloopblogvanhetjaar2015-1

Hardloopblogvanhetjaar2015-2

De presentaties

Na een heuse fotoshoot bij de Runner’s World-muur en na het bijkletsen met andere bloggers was het tijd voor het officiële programma. De presentatie van de avond was in handen van voormalig Viva-hoofdredacteur Vivianne Bendermacher. We startten met een presentatie van een woordvoerder van Garmin die ons de nieuwste hardloophorloges liet zien. Verschillende horloges voor elk niveau, elk doel.

Garmin had ook een paar exemplaren meegenomen van de verschillende horloges, zodat alle bloggers deze tijdelijk kunnen testen. Dus hou de site in de gaten, want er komen een paar reviews aan!

Daarna was het tijd voor Skechers om van zich te laten horen. We kennen Skechers wel, maar dat ze nu ook hardloopschoenen maken was voor ons een verrassing. Wist je dat de winnaar van de Boston-marathon Skechers droeg? Meb Keflezighi heeft zelfs meegewerkt aan het ontwikkelen van nieuwe hardloopschoenen, die gelijk ook perfect voor hemzelf zijn natuurlijk. Na de informatie was het tijd om zelf schoenen uit te zoeken (wait, whuut?!) want die Skechers moesten natuurlijk wel getest worden. Alyssa en Josianne gingen voor de Women’s Skechers GOrun Ultra Road en Eveline en Zélia voor de Women’s Skechers GOrun 4. Tijd om te testen! Wacht.. nee, eerst even eten!

Hardloopblogvanhetjaar2015-7

Hardloopblogvanhetjaar2015-6

Er was een heerlijk lopend buffet (HAHA, niet onze grap) en daarna namen we weer plaats op onze stoel. Aan de beurt was hardloper, communicatiestrateeg en blogger Anton-Jan Thijssen. Hij las ons een blogpost voor. Ja, voorlezen. Een veel te lange blogpost, zoals hij het zelf noemde. Anton-Jan is momenteel bezig om langs de randen van Nederland te lopen. Zoek op #DeRandvanhetLand of ga naar zijn site voor zijn avonturen. Hij vertelde ons deze avond over de toekomst van het bloggen, Running back to the future. Wij vonden het niet een veel te lange blogpost hoor, het was juist hartstikke interessant, plus erg goed geschreven!

En daar was ze dan, net terug uit Beijing: Susan Kuijken! Naast Dafne Schippers hebben wij nog meer toppers hoor! Susan behaalde de 8e plek op de 5000 meter tijdens de WK Atletiek. Ze vertelde over haar ervaringen in Beijing, bijvoorbeeld over hoe zij als ontspanning graag haar nagels mooi lakt. En ook zij heeft weleens last van spierpijn na een race. Verder sprak ze over haar toekomst; volgend jaar staan de Olympische Spelen in Rio de Janeiro op het programma. Wij denken dat we haar heel goed in de gaten moeten houden! Het voorbereiden voor zoiets groots is ook erg intensief, ze vertelde dat ze in zo’n trainingsperiode letterlijk alleen maar eet, traint en slaapt!

Hardloopblogvanhetjaar2015-8

Rennen!

Susan was er niet alleen om te praten, ze ging ook met ons hardlopen. Nadat iedereen z’n Garmin aanzette en de felgekleurde Skechers aantrok, vertrokken we naar buiten. Eerst tijd voor een foto met de groep! Superleuk dat bijna alle hardlopende bloggers meeliepen!

Tijd om te rennen. Goed, Zélia had stiekem al een intervaltraining gedaan voordat ze naar Amsterdam vertrok. Dat was de juiste smoes om maar niet te gaan hardlopen maar… als bijna iedereen meeloopt, dan moet je wel mee. Dus hup, we trokken alle vier onze nieuwe schoenen aan. Klaar om te testen. We liepen op een ‘rustig’ tempo (aka bijna een nieuw record voor Zélia) 1 km, waarna we uitgebreid warming up-tips kregen van Susan Kuijken zelf! Wist je dat zij ongeveer 45 minuten bezig is om haar spieren op te warmen voordat ze haar training kan beginnen? Alle spieren in de benen EN billen werden goed gerekt en geactiveerd. Er werd ook flink gebalanceerd op een been met de andere in de lucht, best lastig eigenlijk! Na een kwartiertje liepen we weer op datzelfde ‘rustige’ tempo terug naar Runner’s World HQ.

Hardloopblogvanhetjaar2015-4

Hardloopblogvanhetjaar2015-10

Hardloopblogvanhetjaar2015-3

Terug hadden we na 2 km hardlopen wel een sportdrankje verdiend, daar waren het we het alle vier over eens! Proost!

Hardloopblogvanhetjaar2015-5

Hardloopblog van het Jaar

Terwijl wij nog bezweet met een drankje in onze handen richting de stoelen liepen, waren enkele bloggers alweer aangekleed. Eenmaal weer op onze plek werd de winnaar bekend gemaakt: Girls Love 2 Run kreeg de titel Hardloopblog van het Jaar! Gefeliciteerd Francien en haar GL2R-team! Er waren ook nog twee runner ups: Annemerel en Laura. Ook jullie van harte gefeliciteerd!

Bedankt Runner’s World voor de nominatie en de gezellige avond! Wij zijn er volgend jaar ook gewoon weer bij, let maar op! Wij blijven lekker bloggen en vooral hardlopen!

Fotocredits gaan naar: Jasmine Janissen en Ramiro Ameneiro. De iPhone-foto’s zijn door ons gemaakt!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

4 Comments

 • Cindy

  2 september 2015 at 20:39

  Erg jammer dat jullie niet gewonnen hebben, ik had op jullie gestemd. Maar jullie hebben een leuk event gehad en jullie zijn een hele ervaring rijker. En volgend jaar? Dan stem ik gewoon wéér op jullie!

  Beantwoorden
 • Kir

  3 september 2015 at 13:36

  Ik volg jouw blog nu twee weken. Het leuke vind ik om eindelijk ook eens de ervaringen (en het enthousiasme) van een minder snelle loper te lezen. Ik ben zelf ook niet zo’n snelle loper, maar heb ondanks dat het vaak moeizaam gaat (of de zin ontbreekt) hardlopen tot vast onderdeel van mijn leven gemaakt. Dapper dat je aan sportvasten doet. Hopelijk kom je deze (zware) 2e dag goed door. Succes met alles wat je doet, ik vind je een stoer wijf! 🙂

  Beantwoorden
  • Zelia

   3 september 2015 at 16:31

   Kir Ontzettend leuk om te lezen dat je onze blog nu twee weken volgt en het leuk vind! Zelf ben ik inderdaad niet de allersnelste, wel de allerlangzaamste van de groep (iemand moet het doen 😉 ). Super dat hardlopen een onderdeel is geworden van je leven! Heel veel succes!

   Beantwoorden

Geef een reactie