Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Extra aandacht voor mijn schenen

Extra aandacht voor mijn schenen

Vorige week vertelde ik dat ik was gestopt met #santastreak. Helaas, helaas, helaas, ik kreeg ik weer wat last van mijn schenen. Ik besloot rust te pakken en mijn benen wat extra aandacht te geven.

Een week lang liep ik niet hard. Ik wandelde wel twee keer zo’n 3 km door Amsterdam, waar ik sinds deze week weer enkele dagen per week aan het werk ben.

In plaats daarvan zorgde ik voor rust. Door letterlijk met mijn benen omhoog te zitten, maar ook in mijn hoofd door veel op te schrijven. Een aantal keer neem ik de tijd om wat te stretchen. Ik heb niet meer aan yoga gedacht, maar ik vind dat eigenlijk wel een beetje jammer. Komende week misschien wel weer! Ik deed de juiste schoenen aan, dus geen veterlaarsjes meer.

Weer hardlopen
Gisteren was het tijd om weer een rondje te gaan hardlopen. Ik voelde me goed en keek er naar uit om weer te lopen. Ik plande een route die ik gemakkelijk langer of korter kon maken als het nodig was. Zonder ‘m te veranderen kwam ik op zo’n 5,4 km uit.

Dus ik begon met lopen. Muziekje aan, jack toch maar uit (op 17 december hardlopen in een hemdje in Nederland, hoe dan?!). Ik keek onderweg uit naar de rest van mijn rondje. Ik verlangde weer naar een lang stukje hardlopen, zoals ik in Polen bijna een uur hardliep.

Maar toen voelde ik iets in de spier net boven mijn rechterenkel. Nadat ik om een hekje heen was gelopen en weer begon met hardlopen voelde ik mijn schenen heel lichtjes. Na 10 minuten stond ik bij een hek waar ik me aan vast kon houden tijdens het stretchen.

Vorige week voelde ik mijn schenen namelijk ook eens (op de zaterdag) en nadat ik had gestretcht liep ik zonder problemen nog bijna 3 kilometer door. Maar helaas, dit keer mocht het stretchen niet baten. Ik ging weer hardlopen, maar bij het eerstvolgende hek sta ik weer te stretchen. Ik wandel onder het viaduct door en begin weer met hardlopen. Op 2,8 km besluit ik te gaan wandelen en app ik de JKR-dames met mijn probleem.

En nu?
Gisteren deden mijn schenen gelukkig minder pijn dan vorige week. Maar de komende tijd ga ik toch weer rustig aan doen. Met kerst misschien rustig op het strand een rondje lopen, op de zachtere ondergrond.

Als de feestdagen voorbij zijn bel ik de fysiotherapeut weer en ga ik op zoek naar iemand die me kan helpen. Misschien ligt het aan mijn techniek? Ik hoop dat het volgende week weer beter gaat in ieder geval en dat ik niet weer een tijdje stil hoef te staan, zoals eerder dit jaar.

Ik wens jullie in ieder geval hele fijne feestdagen! Geniet ervan en succes met #santastreak!

Ik heb deze week geen foto’s gemaakt, dus bij deze een aantal motiverende quotes!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

Geef een reactie