Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Flinke kilometers in de benen
Flinke kilometers in de benen

Flinke kilometers in de benen

Hardlopen in de zon, in Nederland en in Frankrijk. Ik had een week met enorm veel kilometers al bracht ik de meeste kilometers wandelend door. Ik heb nu dus flinke kilometers in de benen en dat voel ik zeker vooral de vele trappen die we gelopen hebben voel ik in mijn kuiten.

Maandagavond mocht ik in de sportschool weer alles doen. De arts had die ochtend groen licht gegeven voor mijn schouder. Morgen zullen jullie meer lezen over hoe het nu gaat met mijn schouder/arm/zenuwpijn. Natuurlijk ben ik niet als een malloot aan de slag gegaan. 20 minuten heb ik gefietst, 10 minuten work out op de vloer met 2 oefeningen voor mijn armen en de rest core. Erna nog 15 minuten gewandeld op de loopband. Yes, dit voelde goed ik heb alle oefeningen pijnloos en lekker kunnen doen.

Woensdag na het werk ben ik direct in mijn hardloopschoenen gedoken we mochten ook nog eens eerder naar his dus dat was helemaal genieten. Even een rondje voordat mijn schoenen de koffer in kunnen. Ik besloot mijn rondje weiland – plas – park te doen. Een lekker rondje met fijn weer. Het ging redelijk, de laatste kilometer had ik wat last van mijn benen en dat kwam door de spierpijn die erin zat. Door een aantal weekjes niet intensief kunnen trainen voelen mijn spieren die work out van maandag wel. Ik loop 4 km en ben tevreden die laatste kilometer gaat van de week wel weer beter, doei schoenen tot in Parijs.

Flinke kilometers in de benen

Mijn schoenen gingen de koffer in want een hardloper kan niet op vakantie/citytrip zonder hardloopschoenen. Wanneer we de eerste dag aankomen gaan we gelijk aan de wandel. Wat me gelijk opvalt de hardlopers. In de straten en parken van Parijs zie ik zoveel hardlopers ik ben dag één zo jaloers op hun, ik wil ook hardlopen. De parken zijn echt prachtig om in te hardlopen maar helaas wat ver van mijn hotel. Deze dag loop ik veel, heel veel, hardlopen gaat niet meer gebeuren. Dus vrijdagochtend eerst even een beetje meebewegen met de tv mevrouw. Ze hebben ik dacht in het Duits echt een leuke work-out dame met goeie oefeningen niet zo sloom als we bij ons hebben.Gelijk een warming-up gedaan.

Flinke kilometers in de benen

Daarna terwijl de stad nog aan het ontwaken is trek ik mijn hardloopschoenen aan en ga voor een mini rondje door de straat. Het is net na 7 uur terwijl ik naar buiten stap in een vreemde stad. Ik zit in de wijk Montmartre in Parijs. Een wijk die niet plat is, nee de weg gaat stijl naar beneden. Waar ga ik heen en hoe ver. Ik besluit naar beneden te gaan en na iets meer dan een kilometer om te draaien. Hier en daar nog even een zijstraat in en dan weer de klim omhoog maken. Dat is toch wel heftig en dat terwijl ik dijken gewend ben. Onderweg kom ik een paar leuke dingen tegen zoals een kat die licht te slapen op een troon in een winkel. Leuk om even zo door de straat te gaan. Ik ben ook gelijk wakker en ga gelijk erna aan het ontbijt en daarna weer veel wandel kilometers. Niet ver ben ik geweest maar ik heb mijn rondje gemaakt en daar gaat het om. In een vreemde stad hardlopen met wegen die je niet weet waar ze heen leiden is toch wat lastig.

Flinke kilometers in de benen

Aan het einde van de dag is het balen. Onder mijn voet vlak bij mijn grote teen een enorme blaar. We hebben nog een dag wandelen te gaan en het voelt niet lekker maar even afplakken en doorgaan. Ik hoop dat hij snel weg is en ik met hardlopen er geen last van krijg. De dagen in Parijs hebben we zoveel gelopen en als we niet aan het lopen waren hebben we wel trappen beklommen. De Sacre Coeur naar boven 300 treden en weer naar beneden en geen makkelijke trap het was een ware uitdaging. Gelukkig hebben we genoten en was het prachtig weer. De spierpijn was goed te voelen elke dag en de dagen erna maar ik zie het gelijk maar als een goede training. Wat leuk is Rianne heeft gevoeld wat het is om een wedstrijd te lopen. Want aan het einde van de dag had ik echt dat idee hoe ik me voelde en mijn spieren aanvoelden. Rianne beschreef hetzelfde gevoel en vond het wel grappig dat ze nu weet hoe het voelt om een wedstrijd te lopen.

Flinke kilometers in de benen

Zondagochtend ben ik weer op Nederlandse bodem. Na een paar uurtjes slaap word ik wakker. Ik lees even bij op whatsapp en lees warm – ga vroeg hardlopen – water – en ga zo maar door. Ik stap uit bed want eigenlijk wil ik even hardlopen. Wow de trap aflopen is geen pretje ik voel de drie dagen wandelen en de trappen beklimmen zeker wel. Ik besluit om rustig te gaan hardlopen. Het is heerlijk weer buiten dus korte broek en shirtje aan en gaan. Wanneer ik de straat uit ben loopt er een hardloper precies de kant op die ik op ga. Hij gaat rustig en ik probeer achter hem te blijven. Na 1,5 km gaat het me net te langzaam en haal ik hem in. Wel lekker om even iemand gehad te hebben die het tempo aangaf daardoor ben ik rustig gestart. De resterende 3,5 km ga ik iets sneller als ik gestart ben en dat gaat lekker. Met het weer had ik mazzel er stond bij ons een windje. In de middag fiets ik nog ongeveer 10 km en dan zit de week erop.

Flinke kilometers in de benen

Klaar voor een nieuwe week, een nieuwe periode, de trainingen gaan opgevoerd worden en ik ga me klaar maken om sterk aan de start te staan van de Halve marathon van Eindhoven. Ja daar begin ik nu al mee. De basis gaat even neergelegd worden dan volgt de opbouw en dan ga ik weer afbouwen.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie