Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Fotoverslag: Roparun 2015

65 kilometer hardlopen in 48 uur met maar 2 uur slaap. Ik wist niet dat ik het kon. Maar het is gelukt! Dit Pinksterweekend liep ik de Roparun. In estafette legde ik met mijn team we de route Parijs-Rotterdam af: 518 kilometer. Het was geweldig, het was zwaar, het was emotioneel. Met mijn slaperige hoofd heb ik voor jullie een uitgebreid fotoverslag gemaakt. Pak een kopje thee, leun achterover en kijk mee!

De reis begint vrijdagochtend heel vroeg. Om vijf uur gaat mijn wekker, en tegen zessen sta ik op de allereerste tram te wachten. Ik moet om half acht in Hilversum zijn, bij de NOS. Vanaf het Mediapark vertrekken we dan twee uur later naar Parijs. We gaan met 22 man: 1 teamcaptain, 8 lopers, 4 fietsers, 4 chauffeurs, 3 cateraars en 2 sportmasseurs. Op het Mediapark staat iedereen ongeduldig te trappen: we willen weg.

 photo IMG_0232_zpsrhrp2fbg.jpg
 photo IMG_0226_zps2wd03xvq.jpg
 photo IMG_0250_zpsvsdyrlpv.jpg
 photo IMG_0240_zpsgklannpv.jpg
We zijn onderweg…

 photo IMG_0264_zpsy9ie5961.jpg
Aan het eind van de middag rijden we een buitenwijk van Parijs binnen. De eerste nacht slapen we in een hotel. Het is schitterend weer. We kleden ons om, gooien onze spullen in de hotelkamers en uitgelaten stappen we in de metro richting het centrum. Arme Parijzenaren. 22 hysterische mensen in een rood shirt.

 photo IMG_0273_zpsakckfmx5.jpg
 photo IMG_0283_zpsxynhkikl.jpg
 photo IMG_0305_zpssfwf5vtx.jpg

Na een wandeling langs de Seine en ontelbare selfies en groepsfoto’s strijken we neer in een Italiaans restaurant. Ron Linker, correspondent voor de NOS in Parijs, heeft voor ons een diner geregeld. Koolhydraten stapelen!

Zaterdag! De dag van de start! Na het ontbijt rijden we naar het startterrein. Daar verzamelen alle teams zich. Om 13 uur start het eerste team, wij starten rond half drie. We lopen een rondje, drinken een bakje oploskoffie, sleutelen nog wat aan de fietsen, eten nog meer pasta en lummelen wat in de zon. De spanning stijgt… we gaan bijna beginnen!!!

 photo DSC00967_zpsp0dlhxry.jpg
En dan is het moment eindelijk daar. Om 14.32 uur start team 1. Ik zit zelf in team 2, wij nemen het stokje over na 44 kilometer. Het werkt als volgt: er zijn twee teams met elk vier lopers. Om de beurt leggen zijn een etappe af van ongeveer 50 kilometer, met een gemiddelde snelheid van 11,1 kilometer per uur. Elke loper loopt 1,5 kilometer, en na 1,5 km tikt hij de volgende loper aan en stapt hij in het busje dat daar staat te wachten – net zo lang tot de etappe is volbracht. Op sommige plekken kan het busje ons niet afzetten. Die stukken leggen we af door middel van run-bike-run. We nemen drie fietsen mee en wisselen elkaar zo af. We worden continu begeleid door twee fietsers. Zij waken voor onze veiligheid en houden de route in het oog.

 photo IMG_0329_zpshvqnpjla.jpg
 photo DSC00992_zpsmg0qn5ia.jpg

De Roparun duurt 48 uur. Maar het voelt als één enorm lange dag. We lopen tot diep in de avond. Daarna eten we wat, proberen we wat te slapen in de camper en rijden we naar het volgende basiskamp. Daar wachten we de volgende ploeg op. Midden in de nacht worden we wakker gemaakt om de volgende etappe af te leggen. En zo gaan we door. Een etappe duurt tussen de 5 en 7 uur. Uren waarin we talloze kilometers afleggen. Waarin we heel veel lachen, maar waarin het huilen soms nader staat. We plassen in bosjes, naast het lopersbusje of in een verdwaalde dixi. We eten krentenbollen en chocoladerepen. We lopen heuvels op, heel veel heuvels. Nooit geweten dat Noord-Frankrijk en België zo heuvelachtig waren. We krijgen stramme kuiten, zere schouders en trillende bovenbenen. Het lichaam werkt wonderlijk. Als je denkt dat je niet meer kan, ga je door. Hoe bizar is het, dan je 65 kilometer kunt afleggen met maar 2 uur slaap? Meer tijd is er tussendoor niet. We moeten eten, we worden gemasseerd, we rijden naar de volgende locatie. Je lijf zit nog vol adrenaline.

We lopen door idyllische Franse dorpjes en door pikdonker nachtelijk Antwerpen. We rijden door gemeenten waar ze nog nooit van de Roparun hebben gehoord en waar ze die lopers maar lastig luidruchting tuig vinden. En we lopen door steden waar het een groot feest is. Voor ons. Voor de Roparun. Met tranen in je ogen ren je langs de uitzinnige massa. Dit is Heel. Erg. Gaaf.

 photo IMG_0337_zpsuwwftspi.jpg

 photo IMG_0351_zpsm8althw1.jpg
 photo IMG_0407_zpsf1bljndh.jpg
 photo IMG_0359_zpssv7evpem.jpg
 photo IMG_0362_zpsvohgu4ve.jpg
 photo IMG_0370_zpscim3nxnd.jpg
 photo IMG_0417_zpszmragm4n.jpg
 photo IMG_0421_zpshvbu3wto.jpg
 photo IMG_0448_zpsfoqaubui.jpg
 photo DSC01024_zps4q1ztlha.jpg
 photo IMG_0385_zpszw8466u4.jpg


 photo IMG_0394_zpsjf4lkdvw.jpg
 photo IMG_0403_zpsj7tixwfj.jpg
 photo IMG_0451_zpsmniehpum.jpg
 photo IMG_0460_zpsox9da1hr.jpg
 photo IMG_0466_zpshuuncsfl.jpg
 photo IMG_0469_zpsjibocltf.jpg
 photo IMG_0467_zpsfolx07du.jpg
 photo IMG_0483_zpsoqemphra.jpg


 photo DSC_1777_zpsj6mzrgtb.jpg

De laatste etappe vloog voorbij. Via Klaaswaal, Oud-Beijerland, Heinenoord en Barendrecht lopen we maandag Rotterdam binnen. Overal is het feest, overal staan juichende mensen. Hoe verzuurd onze kuiten ook zijn, hoe groot ook de wallen onder onze ogen: we gaan door. We kunnen de Coolsingel al bijna ruiken.

Rond vier uur bereiken we dan eindelijk de Coolsingel in Rotterdam. Missie volbracht.

Ik heb nog honderden foto’s, en even zoveel herinneringen. De Roparun 2015 is een ervaring die ik nooit zal vergeten. Omdat het zwaar was. Omdat een groep vreemden zo’n hecht team bleek te zijn. Omdat ik op plekken heb gelopen waar ik misschien nooit meer zal komen. Omdat ik over landsgrenzen ging – en over die van mezelf. Omdat ik kapot ben gegaan. Omdat ik toch weer verder ben gegaan. Omdat we een topgroep hadden. Omdat we geweldig veel geld hebben ingezameld voor het goede doel. Omdat het onvergetelijk was.

En, wat vind je ervan? Zou je zelf ooit mee willen doen aan de Roparun?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

6 Comments

 • Petra

  26 mei 2015 at 15:44

  Wauw Eveline, dat klinkt supergaaf! En wat een mooie uitzichten!

  Wat ik alleen niet snap: je loopt dus wat, 10 keer 1,5e kilometer en wisselt elkaar onderweg af. Waarom loop je dan niet 15k aan een stuk? Of is dat veel vermoeiender?

  Beantwoorden
 • Eveline

  26 mei 2015 at 17:09

  Bedankt! Het was echt heel, heel gaaf. Elk team mag zelf bepalen hoe hij de estafette invult, maar ieder steeds 1,5 km is wel gebruikelijk. Vooraf had ik ook zo mijn twijfels, maar tijdens het lopen snapte ik het wel. Langer lopen = langer herstellen. En hoe kapot je ook bent: die 1,5 km haal je wel. Dus achteraf, eigenlijk zo gek nog niet 😉

  Beantwoorden
 • Cindy

  26 mei 2015 at 19:06

  Ik zag vrijdagavond al vlaggen hangen in Bergen op Zoom en ik weet dat het altijd één groot feest in Halsteren is. Mijn broer heeft een aantal jaar geleden zelf mee gedaan als fietser en hij vond het een waanzinnig iets om mee te mogen maken.

  Beantwoorden
 • anke

  26 mei 2015 at 20:59

  Lijkt me helemaal waanzinnig! Wat een supertrip. Als ik ooit de kans krijg….. Ga ik misschien wel mee.
  En dat zo vlak na de marathon; (rood) Petje af hoor! Wat superknap gedaan van je.

  Beantwoorden
 • Ella

  27 mei 2015 at 19:11

  De Roparun lijkt mij super. maar ik snap het concept nog niet zo. Je loopt dus 10x 1,5 km, en dan 2 dagen. dus je loopt 2 dagen 15 km maar dan afwisselend?
  Hoeveel loop je in totaal? Het lijkt mij namelijk erg leuk, maar ik ben nu ongeveer op het niveau van een halve marathon dus ik twijfel of ik het aan kan.

  Beantwoorden
 • Eveline

  27 mei 2015 at 22:00

  Hai Ella,
  Om mee te doen aan de Roparun zeggen ze dat je minimaal een halve marathon moet kunnen lopen. Je loopt in 48 uur namelijk 65 km. Ik liep in 5 shifts telkens zo’n 50-55 km met mijn team (een team heeft vier leden, dus ik liep daarvan steeds ongeveer 13 km). En dat vijf keer (5 x 13 km dus). Het is een beetje ingewikkeld 😉
  Maar: ik kan het je zeker aanraden! Het is behoorlijk zwaar, dat komt vooral door het slaapgebrek. Maar het is echt een fantastische ervaring.

  Beantwoorden

Geef een reactie