Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

vroeg hardlopen

Geen smoesjes meer!

Jaja, het wedstrijdseizoen is begonnen! Misschien heb je wel de 30 van Amsterdam Noord gerend? Of de Tilburg ten miles? Misschien ben je wel heel hard aan het trainen voor de Dam tot Dam loop, of voor je eerste (halve) marathon? Wat je doel nu ook is, er is geen tijd meer voor smoesjes. Je kunt ieder weekend wel aan een wedstrijd deelnemen, maar dan zul je ook echt aan de bak moeten. Geen smoesjes meer!

Het kan zijn dat je nog steeds niet helemaal in de hardloopflow zit na de vakantie, lees dan vooral even dit artikel. Feit is: de wedstrijden staan om de hoek te kijken, te wachten tot jij aan die finish staat. Je zult echt naar buiten moeten om te gaan trainen en wij zullen je even een digitale schop onder de kont geven!

  • M’n bed ligt nog zo lekker. Ja, het is al best fris. Ja, het kan nu al best donker zijn om 06.00 uur. Maar ga gewoon. Zet je wekker aan de andere kant van de slaapkamer zodat je je bed wel uit móet. Vind je je bed zo lekker liggen? Niet zeuren. Hop, je bed uit! Die kilometers worden slapend niet gemaakt. Als jij ’s avonds nog lekker van de nazomer wil genieten op het terras, zul je je trainingen moeten verplaatsen naar ’s ochtends. Dus hop, zet die wekker eerder en ga je bed uit! En kijk even naar de bovenste foto; dit soort plaatjes kun je dan maken hè?!

Geen smoesjes meer.png

  • Heb je zoveel aan je hoofd? Dat is natuurlijk heel vervelend, maar geloof ons: als je gaat hardlopen, dan vergeet je al die zorgen even. Kijk naar Zélia, die heeft laatst zelfs een halve marathon gelopen! Alleen om haar hoofd leeg te maken. Heeft het gewerkt? Jazeker. Neem iemand mee, dan kun je er samen over praten.
  • Moet je nog zoveel doen? Ja, dat zeggen we allemaal. Maar je kunt best wat dingen verplaatsen. Laat de boodschappen bijvoorbeeld een keer bezorgen. Ga hardlopend naar je oma in plaats van met de auto, dan heb je meteen je training gehad en breng je je oma ook nog eens een bezoekje. Kijk, je hebt vandaag misschien echt geen tijd om die duurloop van anderhalf uur te doen, maar je kunt best een kwartiertje naar buiten. Een kwartiertje maar, dat is maar 1% op je hele dag. Daar heb je toch best tijd voor? Scroll Instagram nou eens niet van boven naar onder door, maar ga lekker lopen.
Geen smoesjes meer .jpg

Hier was het ongelooflijk slecht weer. Maar dit rende zó fijn!

  • Het is slecht weer. Tsja, weet je? Daar doe je toch niks aan. En wat doe je als het op de dag van die wedstrijd regent? Ga je dan niet? Natuurlijk wel. Dus dan kun je er maar beter op voorbereid. Test dat nieuwe windjack wat je speciaal hebt gekocht voor deze omstandigheden. En wij vinden je een bikkel als je de regen of wind trotseert.
  • Ik heb geen zin! We zullen heel eerlijk zijn: ook wij hebben wel eens geen zin. Wat we dan doen? Dit zetten we in onze groepsapp. Geloof me, in no-time heb je berichtjes van iedereen dat je toch echt moet gaan. Ik heb dit ook wel eens tegen een vriendinnetje gezegd in een privé-berichtje en zij stuurde vervolgens 20 voice messages. Nou, toen ging ik wel hoor.

Kortom: deze smoesjes willen wij niet meer horen. Je wil toch je beste race lopen dit jaar? Je PR verbreken? It is time to get moving! Kom van die bank af en ga lekker hardlopen (al is het maar voor vijftien minuutjes).

Let’s go!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

Geef een reactie