Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Gemengde gevoelens

De een-na-laatste week voor de halve marathon zit erop. Helaas zit ik met gemengde gevoelens, het ene moment zie ik het zitten het andere moment gaat er door mijn hoofd: het zijn 21,1 km en geen 10. Bij 10 km zeg ik altijd tegen mezelf: het is maar een uurtje. Ook al doe ik er langer over, die minuten tel ik niet mee. Nu kan ik dit niet zeggen, nee, het zijn zeker 2 uur en 30 minuten. De positieve ik zegt weer dat gaat me lukken, lekker genieten en lopen. Waar mijn twijfels vandaan komen dat lees je vandaag.

Maandagavond in de sportschool was het nog zo lekker buiten dat we daar oefeningen hebben gedaan voordat we op de machines gingen. Ik richtte me vooral op mijn core en ging wandelen op de loopband. Dinsdag was ik weer in de sportschool, maar toen voor de fysio om naar mijn rug en nek te laten kijken. Er is pijn, maar het probleem is gelukkig niet zo erg als vorige keer, dus wat geknak en een plan van aanpak en ik kon naar huis voor een rondje hardlopen. Het was een heerlijk rondje hardlopen in de zon. Lekker 30 minuten onderweg waarbij ik heerlijk liep en genoot.

Gemengde gevoelens

Donderdagavond was het donker toen ik naar buiten ging. Wat vind ik dat niet fijn, dus ik bleef op de goed verlichte stukken. Erg saai want dan blijf ik heen en weer lopen, maar goed, ik heb 30 minuten gelopen en het ging best lekker. Toen ik dit gedaan had was ik ook wel een beetje trots.

Gemengde gevoelens

Twee lekkere runs, dus wat loop ik nu te zeuren? Zaterdagochtend kreeg ik kramp in mijn bovenbeen bij mijn heup en het trok door naar mijn knie. Niet fijn en de hele dag was het erg gevoelig. Meerdere zalfjes zijn ertegenaan gegaan, de warmtelamp ertegen en ik nam rust. Elke keer als ik opstond voelde ik het en daar werd ik dus niet vrolijk van. Mijn laatste duurloop werd gecanceld. Boven aan mijn to do list schreef ik NIET HARDLOPEN. Een reminder dat ik het ook niet deed. Stilzitten deed ik niet; ik ben twee keer een half uur gaan wandelen en dat ging beter dan de avond ervoor.

De gemengde gevoelens komen dus door de tegenslagen deze laatste weken. Eerst begon mijn arm weer flink lastig te doen, er volgde een verkoudheid die niet mis was, rugklachten en nu de rare kramp zo een week voor de halve. Ik ga dan twijfelen aan mezelf; kan ik het wel, ben ik er echt wel klaar voor? Het andere moment heb ik er weer zoveel zin in en pak ik zelfs mijn tas al in en bedenk ik hoe mijn nagels moeten. Het is wel mijn eerste lange afstand voor het echt, niet een training, geen weggetje terug naar huis… nee, echt beginnen en afmaken.

De laatste dagen zijn nu aangebroken, ik wil elke dag een half uur wandelen om actief te zijn. Het liefst wil ik nog een rondje hardlopen en elke dag doe ik mijn oefeningen van de fysio. Daarnaast gezond eten, sapjes drinken en rusten.

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie