Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Generale repetitie van de Dam tot Damloop

Generale repetitie van de Dam tot Damloop

Zo, dit was een prima hardloopweek. Liep ik vorige week maar 1 keer, deze week bouwde ik het rustig op en stond ik 3 keer buiten. 4 keer, als je vandaag meerekent! Gelukkig maar, want de tijd dringt! Over een maandje lopen we de halve marathon van Eindhoven. En dit weekend staat er ook al een evenement op de agenda: de Dam tot Damloop! Deze run loop ik niet om een PR te halen, nee, ik loop mee als pacer. En dat moest ik wel even oefenen…

Zaterdag

Tijdens de Dam tot Damloop pace ik een groepje naar de finish, binnen de 1 uur en 40 minuten. We lopen dan een pace van rond de 6’00 minuten per kilometer. En dat is een stukje langzamer dan ik tegenwoordig loop. Ook mijn echt langzame duurlopen loop ik rond de 5’45. Dus dat moest ik wel even oefenen!

De eerste twee kilometers vielen niet mee. Ik ging veel te snel van start en had vervolgens moeite om een aangename, rustige pace te vinden. Gek, want een jaar geleden was dit mijn standaardtempo. Na twee kilometer liep ik rond de 6’09. Prima!

 photo IMG_1338_zpsn35caqkm.jpg

De Dam tot Damloop is 10 mijl, oftewel 16,1 kilometer. Ik liep van mijn huis naar Scheveningen, over de boulevard en door natuurgebied Meijendel weer terug naar huis. Regelmatig checkte ik mijn sporthorloge of ik wel de juiste snelheid liep. En dat ging goed! Ik liep regelmatig en vlak, met uitzondering van de eerste twee kilometer. De generale repetitie was hierbij geslaagd. Dam tot Damloop, bring it on!

Maandag

Mijn hemel… wat is het al donker buiten hè! Na zomermaanden met lichte, zonnige ochtenden en avonden was het deze week even omschakelen. Toen ik maandag om kwart voor zeven buiten stond was het koud én nat. Hallo herfst. Nu ben ik best wel een fan van de herfst (lees: dikke truien, regen, openhaard, bokbier), maar dit was toch even slikken. Voor de verandering ging ik eens zonder sporthorloge of telefoon naar buiten. Geen probleem: ik ken mijn vaste routes (en afstanden) uit mijn hoofd en ook mijn pace voel ik goed aan.

Woensdag

Het was de hele week herfstachtig weer, zo ook woensdag. Voor het werk was het me niet gelukt om hard te lopen, daarom moest het er ’s avonds maar van komen. Boodschappen doen, eten koken, nog wat werken. Inmiddels was het half tien. En stikdonker. Yup, ook die zomeravonden behoren tot het verleden. Niet nadenken, omkleden en naar buiten! Ik wilde 6,5 km gaan lopen met een pace van 5’30 – volgens schema. Maar ik liep een stuk sneller (rond de 5’00) en na 3 km had ik het eigenlijk wel gezien. Mijn enkel deed een beetje zeer – niks ernstigs, gewoon een teken dat ik rustig aan moest doen. Daarom zwakte ik mijn pace iets af en keerde ik huiswaarts. 4,5 km, ook goed!

 photo IMG_1391_zpsulxjdmzb.jpg

Als het aan mijn hardloopschema had gelegen, had ik deze week 5 keer buiten gestaan. Maar aangezien ik vorige week niet helemaal fit was, vond ik dat iets teveel van het goede. Vandaag loop ik nog een klein rondje op een rustig tempo om de benen een beetje los te maken. En dan morgen: de Dam tot Damloop! Ik start om 15.00 uur. Wie zie ik daar?

PS: Voor de lopers van de Vredesloop vandaag, heel veel succes!!!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

2 Comments

Geef een reactie