Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Gevallen in Brussel

Toen ik aan deze blogpost begon, moest ik echt even terugdenken: wanneer heb ik ook alweer gelopen? Ik kon het me niet eens herinneren! Ik keek terug in m’n Nike+ en daar zag ik dat ik toch echt drie keer had hardgelopen afgelopen week met een totaal van wel 12 hele kilometers. Voor mijn doen helemaal niet veel, maar misschien had ik dit wel even nodig; een weekje wat rustiger aan.

Vorige week maandag rende ik samen met Niels een rondje in Brussel. We waren daar twee dagen en als je dan ergens heen gaat, dan gaan de hardloopspullen uiteraard mee. We besloten een intervaltraining te doen, maar we kwamen er al snel achter dat het eigenlijk niet zo verstandig is om te gaan intervallen in een stad als Brussel. Brussel is namelijk niet zo plat haha. We zijn er toch voor gegaan en na drie kilometer afwisselen tussen snel en minder snel begonnen we aan onze laatste kilometer. Die ging alleen iets anders dan verwacht; na zo’n 250 meter ging ik keihard onderuit. Bam, vol op de stoep. M’n knieën blauw, m’n heup blauw en m’n linkerarm die open lag. Ik was nog zo slim om m’n horloge op pauze te zetten (je bent hardloper of je bent het niet) maar het deed toch wel echt heel erg pijn. Ach, dit kan in ieder geval ook weer van de bucketlist af 😉 (grapje).

Gevallen in Brussel 2x.jpg

Eenmaal bijgekomen van de schrik ging ik woensdag voor poging twee. Ik had wat stress en een flinke to do list, dus het leek me wel lekker om tussendoor even naar buiten te gaan en alles te vergeten en achter me te laten. Ik moet zeggen; dat is aardig goed gelukt! Ik rende zes kilometer en dat ging best aardig. Hilversum is gezegend met hele mooie groene parken en daar maak ik graag gebruik van. Laat mij maar lekker door de ‘bossen’ rennen, heerlijk!

Gevallen in Brussel 3.jpg

Vrijdag stond er weer een rondje op de planning. Ik stond al heel vroeg buiten omdat ik weer een lange to do lijst had, maar na 18 minuten was ik alweer binnen. Whut? Ja, het ging voor geen meter. Ik had het warm, benauwd, het vals plat brak me op en ik had er gewoon echt geen zin in. Na drie kilometer was ik klaar mee en vond ik het wel weer mooi geweest. Toch nog dat dipje?

Zondag zou ik eigenlijk ook gaan hardlopen maar omdat ik zaterdag de hele dag op een festival had gedanst, leek me dit niet het beste plan aller tijden. Het was beter om nog even rustig aan te doen en de week erna weer fris te beginnen.

Ja, dit was mij hardloopweek alweer. Niet de beste week uit mijn hardloopgeschiedenis, maar af en toe moet er even zo’n realiteitscheck komen, prima. Accepteren en weer doorgaan! De woensdag ging daarentegen wel ontzettend lekker, dus ik weet dat het er nog in zit. Dat weet ik eigenlijk wel heel zeker, want m’n rondje van afgelopen maandagochtend ging supergoed, maar daarover volgende week meer!

Hoe gaan jullie ermee om als je rondjes niet zo lekker gaan als je hoopt?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

  • Ann

    4 juni 2015 at 08:08

    Ik probeer er de moed in te houden, maar als het echt bagger is maak ik er een vogelkijktraining van. Oh en als het een motivatie kwestie is, vind ik de mantra van evy wel een goeie: wees blij dat je kan lopen, het is een geschenk – geen straf. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie