Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Gezelligheid en warmte gaan prima samen!
Sporten in de week na een race

Gezelligheid en warmte gaan prima samen!

Zo, mijn allereerste weekverslag op Just Keep Running. Hoewel ik al regelmatig verslagen heb geschreven voor m’n eigen blog, is dit toch even wennen. Maar laten we gewoon bij het begin beginnen! De halve marathon is al over iets meer dan een week en ik moest afgelopen week dus nog even flink aan de bak. Op het moment dat jullie dit lezen vertoef ik namelijk in Egypte en daar zijn de loopomstandigheden niet echt ideaal. Maar daarover volgende week meer. Afgelopen week liep ik drie keer, waarvan 2 keer in Nederland en 1 keer in Egypte!

Gezelligheid en warmte gaan prima samen 2.jpg

Op 26 april rende ik de ten miles van Antwerpen, op 27 april was ik de hele dag aan het dansen bij een Koningsdagfestival en toch had ik echt op 28 april een rondje hardlopen gepland. Slim? Waarschijnlijk niet. Leuk? Dat wel! Ik had namelijk afgesproken met m’n beste vriendinnetje en die runs zijn altijd leuk. Ze kwam naar Hilversum en in eerste instantie wilden we allebei een kort rondje rennen. Ik wist een goed rondje voor 5 kilometer, maar toen we dat punt eenmaal hadden bereikt, besloten we nog een stukje verder te rennen en zo kwamen we uiteindelijk uit op 6,5 kilometer. Het ging aardig soepel en dat zelfs nadat we de dagen ervoor zoveel hadden gedaan!

Voordat ik op vakantie zou gaan wilde ik sowieso nog een keer in Nederland lopen. Dit was m’n laatste kans om een flinke afstand te lopen voor de halve marathon dus dat moest en zou dan ook gebeuren. Op donderdag volgde ik een zumba-les en hoewel ik weet dat ik daar nogal snel last van krijg in m’n schenen, was ik zo eigenwijs om toch die les te volgen. Achteraf gezien niet heel slim dus.. Het leek goed te gaan, maar toen ik op vrijdagmiddag uiteindelijk de deur uit ging om te gaan hardlopen, waren m’n schenen toch een tikje gevoelig. Gelukkig ging dat gevoel snel weg tijdens het rennen en had ik er geen last meer van.
Gezelligheid en warmte gaan prima samen 3.jpg
Toch ging het niet zo lekker als ik had gehoopt. Ik wilde zo graag 10 kilometer rennen, maar door een combinatie van factoren (warmte, vermoeide benen, stress) hield ik het bij 6 kilometer voor gezien. Het leuke was wel dat Niels (mijn vriend) op de fiets meeging en omdat ik hem opdracht had gegeven om flink wat foto’s te maken heeft ‘ie dat ook braaf gedaan haha!

Gezelligheid en warmte gaan prima samen 4.jpg

Omdat ik over iets meer dan een week mijn tweede halve marathon loop, moet ik natuurlijk wel door blijven trainen, ook als ik op vakantie ben! Normaal gezien neem ik mijn hardloopspullen niet mee naar Egypte maar nu voor de verandering wel.

In een ander land lopen houdt ook in dat je moet wennen aan het weer, en in Egypte is het nu al behoorlijk warm. Op de eerste ochtend stond ik dan ook om 06.15 buiten om een rondje te rennen. Het terrein ligt meteen aan het strand en dat is wel heel gaaf om daar zo vroeg te rennen, er is verder nog (bijna) niemand op het strand.

Toch had ik er na drie kilometer alweer genoeg van, het werd zo snel zo warm! Ik ben wel blij dat ik er zo vroeg uit ben gegaan, heerlijk om je dag zo te beginnen. Daarna een duik in de zee en ik was klaar voor het ontbijt!

Aan het begin van de week had ik het plan om iedere dag een kort rondje te lopen zodat ik in beweging bleef en goed getraind blijf, volgende week laat ik jullie lezen hoe goed mijn plannetje is verlopen…

Als jullie op vakantie gaan, gaan de hardloopspullen dan mee?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Josianne is 27 jaar en een tikje verslaafd aan hardlopen. Ze woont samen met haar vriend en twee katten in Hilversum en zoekt zo'n drie keer per week haar hardloopschoenen op om een lekker stukje te gaan lopen. Ze werkt vier dagen per week bij Scrn, als online media coördinator, en is na het lopen van haar eerste marathon nu hard op zoek naar een nieuw hardloopdoel!

2 Comments

 • anke

  7 mei 2015 at 11:57

  Bovenaan in de tas zitten de hardloopspullen en mijn vriend mag mopperen dat die hardloopschoenen zoveel plek in de koffer beslaan: hier ben ik doof voor! Niks fijners als de omgeving op hardloopschoenen verkennen (goede oefening in de hitte)
  Geniet nog van je vakantie en succes met de HM!

  Beantwoorden

Geef een reactie