Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Gezond & Groen; Popeye en de kermit

Sapjes, je ziet ze overal en ook wij proberen heel wat uit. Zo kon je al eerder lezen hoe Zélia het boek Groene sapjes van Fern Green vond. Zelf ben ik een enorme cola drinker. Tegenwoordig staat er ook water of aardbeienlimonade op mijn bureau maar daar houd het wel mee op. Toch wil ik ook een lekker sapje kunnen drinken zonder dat mijn gezicht vertrekt omdat ik het zo niet lekker vind. Ik ging dus ook aan de slag met heel wat verschillende groenten en fruit.

Ik ben het boek Powerfood, Yoga & Meditatie van Tara Stiles aan het lezen. Daarin staan heel wat sapjes. Rode bietensapjes, sapjes met ananas en de meesten wel met een komkommer of appel. Boodschappen doen voor sapjes vind ik al erg leuk. Er beland veel meer groen, rood en gezond in mijn karretje dan normaal. Het rode bietensapje heb ik geprobeerd. Een prachtige kleur was het resultaat. De smaak nou dat was dus echt totaal niks voor mij.

Er waren twee sapjes die door de naam mijn aandacht trokken. Een drankje met de naam de kermit en de ander met de naam Popeye, dat klinkt alleen al heel leuk. Nou blijken deze sapjes nog lekker ook. Gezond en groen dat zijn mijn favoriete sapjes.

Gezond & Groen; Popeye drankje

De popeye

De naam verraad het al wat er in dit drankje gaat en welke kleur hij heeft. Alle ingrediënten doe je in de sapcentrifuge en je krijgt een sapje vol vitamine K, A, C, B1 en B3, calcium, kalium, ijzer, koper en zink.

Voor 500 ml
4 handenvol spinazie
1 appel in stukjes
½ komkommer in stukjes
2 stengels bleekselderij
Ruim 1 cm gember geschild en in plakjes

Gezond & Groen; Popeye drankje

De Kermit

Nog zo’n groen drankje. Hij lijkt veel op de Popeye maar toch is hij anders

Voor 500 ml
250 gr handenvol spinazie
1 komkommer in stukjes
2 stengels bleekselderij
½ cm gember geschild en in plakjes

Gezond & Groen; Popeye drankje

Het fijne van de sapjes is dat ik ze in de avond kan maken en dan in de ochtend uit de koelkast kan halen en meenemen naar mijn werk. Natuurlijk wel even goed schudden maar heerlijk om op te drinken in de ochtend in plaats van mijn glas cola. Bovenstaande drankjes heb ik ook al hier en daar aangepast. Zo heb ik ze al een keer zonder gember of bleekselderij gemaakt. Ben ik nu al klaar met mijn zoektocht naar sapjes? Nee zeker niet. Wanneer ik weer een lekkere vind zal ik het jullie laten weten.

Tips zijn ook altijd welkom!

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie