Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Gezonde zenuwen

Gezonde zenuwen

Wanneer deze trainingsweek begint is het nog maar een aantal dagen voor de kwart marathon. Gezonde zenuwen zijn er al aanwezig als ik eraan denk. De voorbereidingen zijn aan de slag. Kleding wordt gewassen, spullen klaar gelegd en nagedacht over wat er nog moet gebeuren en wat ik nog kan doen. Nog een paar trainingen maar die zijn voor de lekker want ze doen niks meer bijdragen aan de trainingen voor de kwart marathon van Rotterdam.

Maandagavond in de sportschool ging het best lekker. Fietsen, core oefeningen en uitlopen op de loopband en onze tijd zat er zo weer op. Mijn huidige schema vind ik heerlijk, ik heb hem nu al even maar hij is nog steeds niet saai. Mijn andere schema’s hadden dat wel heel snel.

Dinsdag was het tijd voor de fysio. Wat werd ik vrolijk van dit bezoek. Mijn schouders voelen top, spieren zijn los, geen verkramping. Hier en daar een klein gevoelig plekje maar dat is logisch het kan niet allemaal gelijk goed zijn. Ben wel ontzettend blij dat het zo goed gaat.

Woensdag terwijl ik aan het werk ben zie ik de lucht al betrekken. Niet veel later gaat het regenen. Het komt met bakken uit de hemel. Dat was niet in mijn planning. Op weg naar huis gaat het harder en harder. Op de dijk moet ik zelfs oppassen voor de windstoten. Daar heb ik dus echt geen zin om in te gaan hardlopen. Door het vele staan deze dag heb ik wat last van mijn rug dus ben ik van plan om deze avond dan maar niet te gaan hardlopen en me vooral te concentreren op oefeningen.

gezonde zenuwen

Het weer is niet alleen veranderlijk dat ben ik ook. Na het eten zit ik nog even op de bank en opeens spring ik op. Ik kleed me om en ga naar buiten om te hardlopen. Het regent even niet en de zon is aan het ondergaan. Ik ga veel te hard van start, verbaast me niks want dat is wel een beetje standaard. Terwijl ik net onderweg ben besef ik dat ik geen muziek bij me heb. Hardlopen zonder muziek dan maar. Dat is echt eeuwen geleden. Ik loop richting de weilanden zodat ik kan genieten van de zonsondergang. Genieten doe ik enorm wauw echt een prachtige rode lucht. Toch ziet het ernaar uit dat het zo weer gaat losbarsten. Ik wilde 2.5 km gaan om even geweest te zijn maar ik weet wat op mijn schema staat; 5km. Dus het wordt gewoon 5 km ondanks dat ik de druppels al voel tijdens mijn 4e km. Even doorzetten en dan ben ik thuis. Wat was dat heerlijk. Op een paar spetters na droog thuis. Eenmaal boven barst de regen weer los en is het donker. En ik, ik zit op mijn yogamat oefeningen te doen en hoor de regen kletteren. Dubbel genieten dus.

gezonde zenuwen

Donderdag zie ik al een preview van de medaille. Rotterdam groen lint en de rest nog verborgen. aaah spannend! In de avond kruip ik weer op mijn matje voor een aantal oefeningen en dan is er de laatste work-out op vrijdag in de sportschool voor het marathon weekend begint. Heel de vrijdag ben ik al helemaal in een happy stemming. Er komen op social media ook zoveel berichten voorbij. In de avond bespreken Nicole en ik ons wedstrijdplan. Voor Nicole zou dit een rustig rondje worden en voor mij een gemiddeld rondje. Zo rond de 7 minuten per kilometer. Met een halve marathon op het programma zou dit voor Nicole een fijne loop worden. Maar hardlopers en plannen, ja die veranderen nog al eens. Ik maakte een screenshot van onze tijd vorig jaar. Tegelijkertijd zeiden we hetzelfde; “Sneller zijn als vorig jaar.” Geen moeten maar proberen, kijken wat erin zit. Lukt het niet dan gaan we verder genieten want dat is het hoofddoel.

Gezonde zenuwen

Ik dacht dat het de laatste work-out was op vrijdag maar dit hyper stuiter balletje moest even wat energie kwijt even de weg voelen onder haar voeten. Dus stond ik zaterdagochtend om 7 uur buiten en genoot ik van een klein rondje hardlopen met de opkomende zon en de vogels. Het was genieten. Om 11 uur was het tijd om te vertrekken richting Rotterdam want om 12:30 moest ik me melden in het Hilton voor mijn vrijwiligers werk bij de kids en mini marathon. Hierna ben ik mijn startnummer gaan ophalen en was het wachten tot ik eindelijk zelf mocht. Nog niet gelezen hoe het ging bij mij afgelopen zondag? Lees dan mijn wedstrijdverslag.

Heb jij in Rotterdam gelopen tijdens het marathon weekend?
Hoe ging het?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Patricia is Grafisch Vormgever, blogt op www.blog.donderdesign.nl, leest, fotografeert en sinds 2012 niet meer te stoppen met hardlopen. Het meer bewegen werd een passie, een moment voor haar zelf, om na te denken en te genieten. Ze begon met een 6.8 km wedstrijd gevolgd door een 10 & 15 km en in oktober 2015 liep ze haar eerste halve marathon. Haar focus is nu sterk genoeg worden om een marathon te lopen en wel die van Rotterdam

Geef een reactie