Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Halve van Renesse: Back on track en een kleurrijke funrun!

Halve van Renesse: Back on track en een kleurrijke funrun!

In mijn vorige verslag lazen jullie dat ik rust heb genomen in verband met de pijn in mijn schenen. Deze week pakte ik mijn schema weer op. Gelukkig (vooral voor mijn schenen) stond op het programma een wat rustigere trainingsweek dan normaal. Daarnaast liep ik op zaterdag een erg kleurrijke en leuke funrun!

Woensdag

Pas op woensdag liep ik mijn eerste rondje afgelopen week. Op de planning stond een duurloop van 40 minuten met 8 versnellingen van 30 seconden. Ik liep niet heel snel en had het best zwaar door de harde tegenwind, maar dat maakte niet uit. Mijn schenen deden geen pijn en ik voelde dat ik het wel vol zou houden. De versnellingen bewaarde ik tot het einde en die heb ik wel echt uit mijn tenen moeten halen, maar ze zijn gelukt! Ik ben zo blij dat die compressiekousen hun werk goed doen en ik mijn trainingen zo weer voort kan zetten.

Zoals jullie hieronder kunnen zien, was ik behoorlijk gesloopt na deze training. De foto is ook niet voor niets in zwart/wit… #roodhoofd haha!
 photo 2016-03-30 16.40.30-2_zpsohhge9kj.jpg

Vrijdag

Pas op vrijdag liep ik mijn tweede training van afgelopen week. Ik wilde hem eigenlijk op donderdag al lopen, maar was toen zo moe dat ik mezelf er niet toe kon zetten. Op het programma stond een interval van 15 keer 1 minuut versnellen en 1 minuut rustig dribbelen. Omdat ik al een paar dagen zo moe was, besloot ik dat ik zou kijken hoe dat ging en als het te veel was, dat ik die minuut tussendoor ook wel mocht wandelen in plaats van dribbelen. Wonder boven wonder viel het reuze mee en heb ik de training helemaal af kunnen maken zoals de bedoeling was. Het was ook nog eens heerlijk weer, de zon scheen en het waaide niet hard. Mijn shirtjes met korte mouwen komen eindelijk weer eens uit de kast!

Zaterdag

Volgens mijn schema bestond mijn derde training deze week uit een duurloop van 40 minuten. In principe zou ik die op zaterdagochtend lopen, maar op zaterdagavond had ik ook een hardloopevent, namelijk Color the Streets Gilze. Aangezien ik vorige week rust heb genomen voor mijn schenen, leek het me niet zo handig om dan deze week op één dag twee keer te lopen. Ik besloot de training op mijn schema dus in te wisselen voor de run van zaterdagavond.

Zaterdagochtend had ik wel een andere hardloopgerelateerde bezigheid. Ik wilde mezelf (en wat loopmaatjes als dat zou lukken) inschrijven voor de Dam tot Damloop. Gelukkig stelden mijn ouders hun huis, snelle internet, morele steun van de kat en nog wat extra apparatuur ter beschikking en kon ik niet alleen mezelf, maar ook nog vijf loopmaatjes inschrijven, yess!! Wie van jullie loopt er ook mee?
 photo 2016-04-02 11.39.18_zpszwjefche.jpg

’s Avonds deed ik dus mee aan Color the Streets Gilze. Samen met twee vriendinnen stond ik aan de start. Er deden nog meer vriendinnen mee en ook nog twee loopmaatjes van de atletiek. Ik wist nog niet zo goed wat ik moest verwachten, want heb nog nooit een colorrun of iets dergelijks gelopen en dan was het ook nog de eerste keer dat dit in Gilze werd georganiseerd. Het bleek goed geregeld, met genoeg kleurpoeder en een feest in een tent naderhand. We hebben geen top tijd gelopen en de afstand was (na drie rondjes) ook nog iets minder dan vijf kilometer, maar daar gaat het op zo’n moment ook niet om! Het was super gezellig en we hebben veel gelachen! En ja, ik weet dat ik misschien beter een ander hersteldrankje had moeten kiezen dan dat je op de foto’s hieronder ziet #sorrynotsorry, haha!
 photo collage color_zpsmgdljdca.jpg

Zondag

Zondag heb ik niet hardgelopen, maar ging ik met mijn moeder en twee tantes een wandelroute van 12 kilometer doen, die hier in het dorp werd georganiseerd door de plaatselijke deelnemers aan de Alpe d’huZes. In de ochtend regende het nog (oh no, het zou toch lekker weer worden?!), maaaaaaar gelukkig brak de zon snel door. Na het wandelen ben ik op ons terras gaan zitten en ik ben zelfs nog wat verkleurd, heerlijk!

De lente lijkt nu echt begonnen. Ondertussen negeer ik de regenwolkjes nog even die mijn telefoon aangeeft voor komende week. Hoewel die regen misschien wel helpt om de laatste restjes van het kleurpoeder uit mijn haar te spoelen…

Heb jij wel eens een funrun (zoals een colorrun) gelopen?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Nikki begon in het voorjaar van 2014 voor de zoveelste keer met hardlopen. Al jarenlang gaf ze het na een paar weken op, maar nu zette ze door. In juni 2016 liep zij haar eerste halve marathon, en dat zal niet de laatste zijn!

Geef een reactie