Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Halve van Renesse: Rustweek en nog maar 5 weken te gaan!

Halve van Renesse: Rustweek en nog maar 5 weken te gaan!

Waaaaaaaaaah, 5 (VIJF!!) weken! Dat is zeg maar echt niet zo heel veel! Het is al mei en op 5 juni (dat is dus nog maar een maand en 2 dagen) loop ik al de Halve van Renesse! Okee, het komt nu wel heel dicht bij… Adem in, adem uit. En lekker blijven rennen. Dat is dus ook precies wat ik me heb voorgenomen voor de laatste trainingsweken. Zoals jullie weten heb ik de druk voor mezelf voor wat betreft de trainingen wat verlaagd en dat zorgt wel voor wat meer rust in mijn hoofd. Maar toch: nog maar 5 weken! Goed, eerst maar eens het verslag van de afgelopen trainingsweek, een relatieve rustweek. Ik kan wel alvast verklappen: het eerste deel van dat laatste woord nam ik erg letterlijk.

Woensdag

Waar ik me vorige week nog voornam om niet meer op woensdagen te gaan lopen (omdat mijn vorige trainingen op woensdagen steeds verschrikkelijk slecht gingen), stond ik afgelopen woensdagochtend onverwacht vroeg op. Het was niet helemaal onverwacht, maar toch weer wel. Ik wilde namelijk in eerste instantie op dinsdagavond gaan lopen. Maar dinsdagavond kregen we visite en dat vond ik natuurlijk veel leuker, dus ik besloot dat ik dan wel op woensdagochtend vroeg op kon staan en even een rondje kon gaan lopen. Voordat ik ging slapen dinsdagavond was het alleen al half twee (dat is voor mij laat #omaviertfeest). Ik besloot dat het nou ook weer niet zó verplicht was om te gaan lopen dat ik maar een paar uurtjes kon slapen, dus ik zette geen wekker om te gaan lopen. Wel zette ik een wekker zodat ik op tijd klaar zou staan om met mijn schoonouders naar Limburg te rijden voor de verjaardag van mijn schoonzus.

Woensdagochtend werd ik onverwacht vroeg wakker. Maar ook weer niet zo vroeg dat ik eerst kon ontbijten, daarna kon wachten tot mijn ontbijt was gezakt en daarna kon gaan lopen. Dat doe ik normaal namelijk altijd. Ik loop in principe nooit zonder te ontbijten. Maar ach, het was toch al geen verplichting meer, dus ik kon wel kijken of ik een rondje kon lopen zonder te ontbijten. Ging het niet goed, dan maakte ik er een klein rondje van en was ik zo weer thuis. Vliegensvlug schoot ik in mijn hardloopkleren – uiteraard met een oranje shirt – en stapte ik naar buiten. Ik zou wel zien hoe het ging en hoe ver ik zou lopen. Geen tempodoel, geen tijdsdoel, geen afstandsdoel, geen hartslagdoel, gewoon lopen.

Ik begon met een licht zonnetje op mijn hoofd, dat nog geen twee kilomter later veranderde in een plensbui, die weer een kilometer later als sneeuw (of water) voor de zon verdwenen was. Als het regent, heb ik er meestal wat meer moeite mee om naar buiten te gaan, maar als ik al buiten ben en het gaat regenen, vind ik het wel prima. Lekker veel zuurstof! Na bijna zes kilometer stond ik klaarwakker weer voor de deur. Ik had heerlijk gelopen en was toch weer even buiten geweest op Koningsdag. Op naar Limburg om de verjaardag van mijn schoonzus te vieren!
 photo collage koningsdag_zpssjz8gire.jpg

Donderdag

Donderdagavond had ik uiteraard weer baantraining bij de atletiek. Toen ik in de auto zat, onderweg naar de atletiek, deed ik een schokkende ontdekking. Ik had mijn hartslagband wel om, maar was mijn horloge vergeten! Ik had hem in eerste instantie om gedaan, maar toen weer even uit en toen lag ie dus nog thuis op het aanrecht… Grrrr, daar kan ik dus niet tegen, als cijfertjesfreak. Maar goed, het was niet anders, dan maar een keer zonder horloge trainen.

Op de een of andere manier leek het wel alsof ik sneller liep zonder horloge dan met horloge. De training ging goed en op het einde had ik echt het gevoel dat ik me had ingespannen, een heerlijk gevoel! En dat terwijl ik van tevoren had bedacht dat ik vooral heel rustig aan zou gaan doen… Iets met streberig enzo… Wordt aan gewerkt!
 photo 2016-04-28 20.37.58 HDR-2_zps1x6ir3gg.jpg

Zondag

Tja, hier zou nu eigenlijk moeten staan dat ik zondag 80 minuten op een langzaam tempo heb gelopen. Dat heb ik niet gedaan. Sterker nog, ik heb zondag helemaal niet gelopen. En zaterdag ook al niet. Wel heb ik zondagochtend met mijn nicht een wandeling gemaakt in de bossen, waarbij we zijn verdwaald en dus extra kilometers hebben gemaakt! 😉 Daarna was ik gewoon moe en had ik geen zin. Daarbij: het was rustweek, dus ik mocht van mezelf ook best wel minder trainen deze week. Rust is ook training, toch? Om toch nog een beetje hardloopgerelateerd bezig te zijn, ben ik zondagavond nog lekker even in het zonnetje op het dakterras gaan zitten met de nieuwste editie van de Runnersworld en een kopje thee. Met dat soort avonden ga ik de halve marathon misschien niet uitlopen, maar het zorgt voor ontspanning en dat is nogal een aandachtspunt voor mij. Waarom dat zo is, zullen jullie vanmiddag lezen.

Nou, vijf weken dus nog maar. Ik heb er vertrouwen in dat ik het ga redden. De komende weken blijf ik gewoon rustig lopen, zorg ik ervoor dat ik nog wat lange afstanden loop en probeer ik nog te redden wat er te redden valt met wat krachtoefeningen. Daarnaast ga ik maar eens proberen om weer wat minder te snoepen, want met extra kilo’s ga je ook niet makkelijker lopen. Minderen met snoepen moet wel lukken, want de hoeveelheden die ik de laatste tijd binnenkreeg, waren niet om over naar huis te schrijven, oeps! Gelukkig wordt het weer lekker lenteweer en dat zorgt er bij mij altijd wel voor dat ik minder trek heb in ongezonde dingen en meer in gezonde dingen.

Nemen jullie ook op tijd rust?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Nikki begon in het voorjaar van 2014 voor de zoveelste keer met hardlopen. Al jarenlang gaf ze het na een paar weken op, maar nu zette ze door. In juni 2016 liep zij haar eerste halve marathon, en dat zal niet de laatste zijn!

Geef een reactie