Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

Hardloopafspeellijsten van Spotify

Ik ben fan van Spotify. Ik maak ieder seizoen een afspeellijst voor de herinnering en bijna iedere maand wel een hardloopafspeellijst met de fijnste liedjes van dat moment. Zelf zet ik daar altijd gewoon liedjes in waar ik vrolijk van word, van wil gaan dansen of die een lekker tempo hebben. Maar Spotify heeft nu ook afspeellijsten voor het hardlopen, gesorteerd voor jouw tempo!

Er zijn al veel onderzoeken gedaan naar de invloed van muziek op sportprestaties. Zo blijkt dat het aantal BPM (beats per minute) invloed heeft op je snelheid. Dat heeft Spotify opgepikt en dus hebben ze speciaal voor ons hardlopers een aantal lijsten gemaakt. Misschien is het wat voor jullie?

Low tempo
Deze lijst heet ‘low tempo’ en is gemaakt voor 7 minuten per kilometer. Voor mij is dat nog een redelijk tempo, trouwens. Ik heb met deze lijst gelopen, maar ik liep toen veel sneller en liep zelfs een PR op de 5k (31 minuten, dus 6’12” per kilometer). Veel van deze liedjes vind ik leuk en staan ook in mijn eigen afspeellijst(en).

Mid tempo
Met de ‘mid tempo’ lijst zou je tussen 5’30” en 6’00” minuten per kilometer lopen. Zelf liep ik hier langzamer mee dan met de low tempo lijst. Een simpele verklaring: ik vond de liedjes van de low tempo lijst veel leuker en daar werd ik dus vrolijker (en sneller) van. Ligt dus ook aan je eigen voorkeur.

High tempo
De ‘high tempo’ lijst heeft 170-180 BPM en zou je moeten aanzetten tot 4’30” per kilometer. Hier heb ik zelf niet mee gelopen, maar ik heb er wel even naar geluisterd. Snelle muziek, wat meer rock dan de andere lijsten. Zorgt er bij mij niet voor dat ik mijn hardloopspullen aan wil doen, maar wie weet bij jou wel.

Naast deze ‘officiële’ lijsten van Spotify maken ook gebruikers allerlei afspeellijsten. Als je in Spotify bij ‘genres en stemmingen’, ‘Workout’ aanklikt heb je een hele bibliotheek met afspeellijsten. Niet alleen voor hardlopen, maar er zit vast iets voor je tussen.

Met welke afspeellijst loop jij het liefste?

 

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

Petra begon in 2012 met hardlopen, liep na enkele blessures in oktober 2016 ein-de-lijk haar eerste halve marathon en traint nu voor de derde (en vierde, en vijfde...). Buiten hardlopen om werkt ze als freelance copywriter en communitymanager, blogt ze op JKR en Doen in Boedapest.nl/To Do in Budapest.com, en probeert ze zoveel mogelijk te reizen.

3 Comments

 • Nynke

  22 januari 2015 at 10:09

  Goede tip! Gisteren was ik aan het intervallen (4 x 8 minuten tempo lopen), maar dat was dus veel te snel. Wie weet kan ik met zo’n lijst iets sneller dan mijn eigen tempo, maar weer niet te snel.

  Beantwoorden
 • anke

  22 januari 2015 at 11:23

  Ik heb eens geprobeerd om met slome muziek langzaam te lopen op een lange duurloop, maar dat werkt dus niet. Ik heb nog nooit klassieke muziek geprobeerd 🙂

  Beantwoorden
 • Jennifer

  22 januari 2015 at 21:36

  Ik had dit soort afspeellijsten voor mijn zwangerschapsbreak ook gedownload voor op mijn iPod en ik heb echt al super veel zin om ze er over een paar weekjes er weer op te zetten! Ook lekker hoor, weer even over jullie site struinen naar alles wat ik de afgelopen maanden gemist heb. 😛

  Beantwoorden

Geef een reactie