Hallo!

Just Keep Running Hallo hardloper! Leuk dat je op Just Keep Running een kijkje komt nemen! Wij zijn een groep enthousiaste lopers van elke niveau. Voor ieder wat wils! Heb je vragen, wil je iets weten van ons? Neem dan vooral contact met ons op!

We run, we succeed and yes, sometimes we fail. Let’s not forget that we are just humans. We all share the same passion. We love running. How about you?

Social Media

 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Hardloopdoelen 2016: Zélia

Hardloopdoelen 2016: Zélia

Poeh, hardloopdoelen voor 2016. Vroeger, 2 à 3 jaar geleden, riep ik dat ik 10 km onder het uur wilde rennen. Gelukkig ben ik een beetje bij zinnen gekomen en weet ik dat dat niet zo 1,2,3 kan gebeuren. Ik mag niet klagen, want vorig jaar versloeg ik de ene PR na de ander. Dit jaar heb ik iets minder grote doelen. Of ja, een marathon lopen is nog steeds best wel een groot doel, maar ik heb geen grote lange lijst met wat ik allemaal wil behalen. Toch heb ik ook wel iets en dat ga ik jullie nu vertellen. 

De halve marathon bij de CPC Loop in Den Haag onder de 2:30 lopen

Je zou denken dat op nummer 1, de marathon komt te staan, maar dat is niet waar. Mijn eerste wedstrijd dit jaar is de CPC Loop, waar ik de halve marathon ga lopen. Ik vind het een heel fijn parcours en een goede manier om te kijken hoe ik ervoor sta! Mijn doel is om daar echt onder de 2:30 te rennen. Tijdens de halve marathon van Amsterdam kwam ik 1 min en 31 sec tekort. Ik ga niet mijn schoenen de schuld geven, maar ik denk dat het er wel voor gezorgd heeft dat ik soms even moest lopen, omdat het andere schoenen waren dan waar ik normaal op liep. Ik weet ook zeker dat ik het kan, klinkt misschien arrogant en ook best wel gevaarlijk om het zo te roepen, maar positieve vibes zijn nodig om het te halen, toch? Ik ga er in ieder geval alles voor doen om het te halen en ik probeer mijn vriend nog even te overtuigen dat hij mij moet gaan hazen.. To be continued. 6 maart is de halve marathon!

Hardloopdoelen 2016: Zélia

Natuurlijk mijn marathontijd verbeteren

Mijn tijd verbreken… er moeten echt heel veel dingen gebeuren tijdens die 42,2 km, wil ik mijn tijd niet kunnen verbeteren. Mijn doel is daarom een PR te zetten. Ik heb zelf een tijd voor ogen, een pittige tijd, maar die ga ik niet uitspreken want ik wil mezelf niet in de vingers snijden. Wees gerust, het is ook een realistische tijd hoor! Ik ga echt niet proberen om de marathon in 4 uur te lopen! Maar, zoals ik al zei, het is pittig. Maar als ik heel hard blijf trainen is het niet onhaalbaar. Daarom is CPC Loop ook een mooie wedstrijd om te zien hoe ik ervoor sta!

Hardloopdoelen 2016: Zélia

Minder wedstrijden lopen

Uh, minder wedstrijden lopen? Ja. Niet alleen is het best wel prijzig, maar ik hoef niet overal bij te zijn. Begrijp me niet verkeerd, het is leuk! Maar soms heb ik het idee dat ik het voor de medaille deed en dat vind ik, in mijn ogen, verkeerd. Ik heb wedstrijden gelopen die ik per sé wilde lopen omdat ze zo populair waren, maar echt ervan genoten, nee. Op de CPC Loop en de marathon van Parijs na sta ik nergens verder ingeschreven. Ik krijg nog wel eens de vraag of ik weer de halve marathon van Eindhoven wil gaan lopen. Ook daar twijfel ik heel erg over. Ik heb namelijk een ander doel, die de meesten hebben…

… sneller worden

Tja, wie wil dat niet? Maar om sneller te worden moet ik nog meer intervallen, maar vooral ook off road gaan hardlopen. Nee, ik ga niet ineens trailruns doen of wat dan ook, zoals velen nu doen. Ik zat meer te denken aan mijn zondagen te besteden samen met mijn vriend en Noa door de bossen, rennend en struikelend. Op andere ondergrond lopen is goed voor je spieren. Je krijgt er ook weer sterkere spieren van en sterkere spieren geven weer kans op sneller worden. Ja ja, kleine rekensom.

Mocht er een wedstrijd zijn waarvan ik denk: yes, die wil ik toch ook wel echt lopen, dan sluit ik dat niet uit maar voor nu is de focus: sneller worden, mijn 2 belangrijkste doelen behalen en (hoe cliché het ook klinkt) genieten.

Ik heb natuurlijk doelen, maar ik ben minder kieskeurig geworden. Zolang ik van het hardlopen kan genieten ben ik al een blij mens!  Wat zijn jouw doelen?

Volg je ons al?

Instagram, Facebook, Twitter

In 2012 begon Zélia met hardlopen. In eerste instantie om af te vallen maar al snel merkte ze dat het verslavend werkte. Begin 2013 liep ze haar eerste halve marathon en sindsdien is lange duurlopen haar favoriet. Afvallen deed ze niet zo snel en dat had een reden, eetverslaving. Nu is Zélia bezig om gezond en goed te eten. Met ups and downs maar de wil is er. In 2015 liep ze haar eerste marathon in Parijs en in 2016 haar tweede die anders verliep dan gehoopt. Nu is ze moeder van een prachtige dochter en is nu bezig met het vinden van een ritme want in 2019 wil ze opnieuw de marathon van Parijs lopen. Of zal ze toch in 2018 een marathon lopen....? Naast hardlopen heeft Zélia een eigen interieurontwerpbureau Studio ZLwaar ze interieurontwerpster en interieurfotograaf is.

5 Comments

 • Janine

  3 januari 2016 at 11:40

  Ik heb mij vlak voor kerst ingeschreven voor mijn eerste wedstrijd. De 4,2 km bij de marathon van Rotterdam. Mijn broer liep vorig jaar de hele en de sfeer was zo geweldig dat ik dat ook eens wilde meemaken. Ik loop nog niet zo lang en door mijn fibromyalgie gaat de opbouw heel langzaam. Mijn doel is dan ook vooral om de 4,2km aan 1 stuk te hardlopen.
  *de dag erna ben ik overigens weer lid van “team banana” om mijn broer te steunen op zijn 42km ?

  Beantwoorden
 • Silvia

  8 januari 2016 at 13:26

  Leuk die doelen. Helemaal omdat we een doel hetzelfde hebben. De marathon van Parijs. Van de week met het schema begonnen. Zin in. Wel spannend. Succes met de voorbereidingen!

  Beantwoorden

Geef een reactie